Pm vauhdittomat hypyt 14.1.2018

Kiskolaisille yhteensä 11 mitalia! 11-vuotiaille pomppupojille kolmoisvoitto!

Uudenmaan piirin perinteiset vauhdittomat hypyt kisattiin sunnuntaina 14.1 Hyvinkäällä. Kiskon joukkueessa kisasi kaikkiaan 24 nuorta urheilijaa.

Ysityttöjä edustivat Isabella Lindberg, Kaisa Alastalo ja Jenni Vuorinen. Talvisen ahkeran harjoittelun jälkeen tyttöjen vauhditon hyppyottelu (kolmiloikka ja pituus) sujuivat 16 osallistujan keskuudessa mallikkaasti. Kolmiloikkaa meni kaikilla nelisen metriä tai hieman sen paremmalle puolelle. Vauhdittomassa pituudessa pisimmälle hyppäsi Kaisa (158), jonka 7. ottelusija oli ysityttöjen paras. Seitsemänvuotias Jenni oli 10. ja Isabella sijoittui sijalle 13.

Ysipoikien joukkueesta kisaan mukaan lähtivät Ville Vuorinen, Vili Rasehorn, Vertti Salminen ja Leevi Lehtinen. Pojat esittivät mallikkaita suorituksia niin pituudessa kuin kolmiloikassakin. Vili sijoittui tiukassa kisassa toiseksi yhteispistein 219. Ville oli kisan neljäs pistein 190. Leevi osallistui ensimmäistä kertaa yleisurheilukisoihin keräten hienosti 146 pistettä. Vertti keräsi päivän hypyista yhteispisteet 128. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja!

Ysien kevään saliharjoitukset jatkuvat perjantaisin klo 18 Karalla ja sunnuntaisin klo 16.30 Uramolla. Lisäksi maanantaisin on mahdollisuus osallistua yhdessä isompien urheilijoiden kanssa tehotreeneihin.

11-vuotiaat pojat kolmoisvoittoon

Kisaamaan olivat lähteneet Arttu Haaksluoto, Vilho Haaksluoto, Aleksi Salminen, Joonas Laine ja Christian Lindberg. Ottelu aloitettiin vauhdittomalla korkeushypyllä, jossa jo pojat näyttivät, että tänään hypyt kulkevat.

Seuraavana vuorossa vauhditon kolmiloikka, jossa hypyt kantoivat lukemiin Arttu 5.93 m, Vilho 6.18 m, Aleksi 5.23 m, Joonas 5.16 m ja Christian 5,27 m. Lajien välissä pojat pelailivat jalkapalloa nurmialueella, mutta silti vielä viimeiseen lajiinkin, joka oli vauhditon pituus riitti ponnistusvoimaa. Pituuden tulokset Arttu 207 cm, Vilho 212 cm, Aleksi 192 cm, Joonas 186 cm ja Christian 188 cm. Aavistus oli sijoituksista, mutta jännityksellä odottelemaan lopputuloksia. Tulosten selvittyä palkintokorokkeelle kutsuttiin ykköskorokkeelle Arttu, kakkoselle Vilho ja kolmas oli Aleksi. Hienoa pojat, mahtava alku tulevaan piirinmestaruuskauteen.

Kymppipojista mukaan kisaan lähti Ville Mattila. Ville hyppäsi pituutta 169 ja kolmiloikassa 494. Näillä lukemilla Ville keräsi 202 pistettä ottelussa. 10-vuotiaiden tyttöjen joukkuetta Kiskosta edusti Ellen Laukkanen.

12-vuotiaat pojat

Tässä sarjassa Kiskoa edustivat Emil Ylipekka ja Elias Hietanen. Lajit heilläkin vauhditon korkeus, vauhditon pituus ja vauhditon kolmiloikka. Kolmiloikalla aloitettiin Emilin tuloksen ollessa 5.71 m ja Eliaksen 5.07 m. Siitä jatkettiin pituuteen, jossa pomput kantoivat lukemiin Emil 205 cm ja Elias 173 cm. Ottelun päätti korkeus, jossa molemmat pojat ylittivät korkeuden 90 cm. Näillä tuloksilla Emil pronssilla ja Elias sijalla 8.

13-vuotiaat pojat palkintokorokkeella

Juuso Tuomisen ja Joonatan Lindbergin kilpailu alkoi kolmiloikalla, jossa Joonatan loikkasi 6.20 m ja Juuso 5.97 m. Tämän jälkeen jatkettiin pituushyppyyn, jossa Juuson tulos 200 cm ja Joonatanin 219 cm. Korkeudessa mainiot tulokset jatkuivat Joonatan 99 cm ja Juuso 105 cm. Molemmat pojat parantelivat hienosti viime vuoden tuloksiaan. Palkintojenjaossa Joonatan kisan 2. ja Juuso 3. Sijoitukset aivan samat kuin vuosi sitten. Hyvä pojat, tästä jatketaan.

14-vuotiaiden tyttöjen kisaan osallistuivat tällä kertaa vain Helmi Lievonen ja Elisa Alastalo, kun muilla joukkueen jäsenillä oli toisia urheilumenoja seiväshyppykisojen merkeissä. Kiskon kaksikko lähti ennakkoasetelmissa ehdottomasti mitalijahtiin ja tavoittelemaan jopa kaksoisvoittoa. Tyttöjen tulokset lajeittain: