Pm-junnuviestit 26.5.2018

Kisko lähti 39 joukkueen ja 71 urheilijan voimin pm-junnuviesteihin Järvenpäähän. Viimeinen viikko harjoituksissa on sujunut viestien harjoittelun merkeissä heti pm-junnuotteluiden jälkeen. Hep-huudot kaikuivat kaikissa harjoituksissa maanantaista perjantaihin. 

Kotiin joukkueiden mukana tuli 14 mitalia, joista kahdeksan kultaista.11-vuotiaat pojat putsasivat kultamitalipöydän jokaisella viestimatkalla.

11-sarjan pojat vuolivat Järvenpäässä kultaa kaikilla kolmella viestimatkalla

Päivä alkoi poikien osalta 4 x 60 metrin aitaviestillä. Kisaan saimme kolme joukkuetta. Ensimmäisessä erässä juossut ykkösjoukkue juoksi ylivoimaiseen voittoon joukkueella Aleksi Jäske, Christian Lindberg, Arttu Haaksluoto ja Vilho Haaksluoto. Poikien aika oli 45,39. Toinen joukkueemme juoksijoinaan Aleksi Salminen, Topias Töllinen, Joonas Laine ja Ville Mattila sijoittui viidenneksi ja kolmas joukkue juoksijoinaan Ossi Niemi, Topi Niemi, Iivo Salminen ja Miiro Riekkinen kahdeksanneksi.

Aitaviestin jälkeen oli aikaa hioa vielä hiukan pikaviestivaihtoja. Se kannatti, sillä pojat Vilho, Arttu, Aleksi ja Christian juoksivat kisan voittoon ajalla 30,02. Piiriennätys on vuodelta 1999 ja se on 29,21. Kovin kauaksi tästä ei Kiskon joukkue jäänyt. Kakkosjoukkue juoksi seitsemänneksi ajalla 32,81 ja kolmas joukkue oli kisan 11. Kakkosjoukkueessa juoksivat Ville, Ossi, Topi ja Joonas. Kolmannessa joukkueessa pinkoivat Iivo, Topias, Miiro ja Aleksi S.

Viimeisenä juostiin 4 x 600 metriä. Kiskolaisia joukkueita tässäkin oli mukana kolme. Ykkösjoukkue tiedettiin ennakkoon kovaksi ja pojat Christian, Arttu, Aleksi ja Vilho juoksivatkin ylivoimaiseen voittoon ajalla 7.50,51. Pojat johtivat viestiä alusta loppuun. Kakkosjoukkue oli kasattu kymmenvuotiaista pojista ja he täydensivät loistavaa päivää tuomalla joukkueensa maaliviivalle toisena. Ensimmäisen osuuden juoksi Ossi tuoden kapulan kaksoisveljelleen Topille. Topi kasvatti eroa muihin toisen osuuden aikana. Ville piti muut joukkueet turvallisen etäisyyden päässä ja Topias pysäytti kellon aikaan 8.31,25. Kolmas joukkue sijoittui yhdeksänneksi. Siinä juoksivat Iivo, Aleksi S., Miiro ja Joonas. Maalissa oli hienoa nähdä pojat yhdessä juhlimassa mitaleitaan!

Tästä on hyvä jatkaa poikien kanssa kesää eteenpäin!

33 aurinkoista ysisarjalaista mukana aurinkoisessa Järvenpäässä!

Ysien viestit alkoivat puolenpäivän jälkeen 40 m sukkulasekaviestillä. Meiltä oli mukana huikeat neljä joukkuetta. Jokaisessa joukkueessa neljä tyttöä ja neljä poikaa. Meidän joukkueista viestin nopeimmin sukkuloi musta joukkue (58,77). Joukkueelle pm-hopeaa. Voiton vei Nurmijärven Yleisurheilu ajalla 58,08.

Parin tunnin päästä jatkoimme 4 x 400 m viestillä. Siinäkin meillä oli mukana huikeat neljä joukkuetta. Reippain juoksuaskelein taittui matka tytöiltä. Nopeimmin matkan pinkoi meidän musta joukkue ankkurinaan Eevi Aarnio. Muut osuudet taittuivat Kaisa Alastalon, Maiju Miikkulaisen ja Jenni Vuorisen toimesta. Ajalla 5,47,91 piirinmestaruus ja kultamitalit tytöille.

Mahtavaa Kiskon tyttöenergiaa oli edustamassa 17 tyttöä: Eevi Aarnio, Kaisa Alastalo, Iida Halvari, Heidi Heino, Veera Inkinen, Mimosa Kilpeläinen, Veera Kyyriäinen, Isabella Lindberg, Eimi Malinen, Iina Mattila, Maiju Miikkulainen, Saga Pelander, Seela Ruponen, Sini Salminen, Inka Taipale, Amanda Valo ja Jenni Vuorinen.


Hyvä tytöt!


Ysipoikien 4 x 400 m juostiin myös neljän joukkueen voimin. Mukana oli sekä rohkeita ensikertalaisia että jo hieman kisakokemusta hakeneita juoksijoita. Mustan joukkueen kokeneemmat pojat Ville Vuorinen, Lauri Jäske, Vertti Salminen ja Vili Rasehorn juoksivat hienosti kultaa ajalla 5.54,54. Henkilökohtaisia huippusuorituksia ja mahtavaa joukkuehenkeä luomassa olivat myös seuraavat pojat: Ami Laurila, Mathias Wunsch, Veeti Riekkinen, Noel Bitter, Jyvä-Kasperi Koskela, Teemu Hanninen, Eetu Helminen, Sampsa Grönberg, Tomi Nikkilä, Tobias Wunsch, Jarkko Naumanen ja Kaito Omori.

Hyvä pojat, huippukiva päivä!

13-pojat hakivat Järvenpäästä kaksi kultaa ja pronssin

Aitaviestissä Joonatan Lindberg, Elias Hietanen, Konsta Mäkelä ja Juho Mantila nappasivat kultaa. Juho lähti ankkuriosuudelle takamatkalta. Vastustajien etumatka oli kurottu umpeen viimeidellä aidalla ja Juho pääsi tuulettamaan muiden poikien kanssa mestaruutta. Poikien aika 48,67. 

Pikaviestissä joukkueessa juoksivat Joonatan, Juho, Edi Laurila ja Elias. Pientä viilaamista oli pojilla vielä vaihdoissa, mutta vaihtohässäkästä huolimatta pronssia poikien mukaan kisasta. Pojat juoksivat viestin alle minuuttiin ajalla 59,59.

Iltapäivän viimeinen rypistys oli 4 x 600 metriä. Joonatan aloitti viestin vahvasti ja toi joukkueensa ensimmäisenä vaihtoon. Toiselle osuudelle lähti Konsta, joka kasvatti kiskolaisten johtoa Hyvinkään juoksijoihin. Edi pääsi jo turvallisessa johdossa juoksemaan omaa juoksuaan ja toi kapulan ankkurina juosseelle Juholle. Juho teki oman juoksunsa ja toi pojat ylivoimaiseen piirinmestaruuteen ajalla 8.18,89.

Poikien toinen joukkue kaatui saitastapausten vuoksi. Jusa Niemi ja Tatu Metsola osoittivat hienoa urheiluhenkeä tullessaan kannustamaan seurakavereitaan, vaikka omat juoksut harmittavasti peruuntuivat! Iso peukku näille pojille seurahengen osoittamisesta!

13-vuotiaat tytöt kahdella joukkueella kaikkiin viestilajeihin

13-vuotiaista tytöistä saatiin muodostettua kaksi joukkuetta kaikkiin viestilajeihin. Aita- ja pikaviestissä ykkösjoukkueessa juoksivat Kiskon 13-vuotiaat vuonna 2005 syntyneet tytöt. He saivat vahvistusta 12-vuotiaasta Sanni-Veera Viertolasta. Joukkueen ensimmäisenä viestilajina oli aitajuoksuviesti, jota tytöt jännittivät melkoisesti, sillä aitoja ei oltu ehditty juosta tähän kevätkauteen vielä riittävästi. Tällä kertaa joukkue Vilja-Matilda Koskela, Annika Vilen, Sanni-Veera Viertola ja Salla Savikko sijoittuivat kisassa neljänneksi ajalla 45,92. Hopeasijakin jäi vain 0,68 sekunnin päähän, joten tasaisia nopeita joukkueita oli useampia.

Pikaviestissä nelikko juoksi myös sijalle 4. Tässäkin hopeamitali vain 0,35 sekunnin päässä. Yksi vaihto meinasi mennä hieman pitkäksi ja aikaa meni jarrutteluun, jotta viestikapula saatiin juoksijalta toiselle. Ykkösjoukkueelle siis hienot juoksut aita- ja pikaviesteissä. Harmittavasti mitalit jäivät tällä kertaa saamatta.

Kiskon 15-vuotiaat tytöt kokivat kovia, kun viesteihin piti matkustaa kymmenen tytön joukkueella. Valitettavien loukkaantumisten vuoksi päivää ennen viestejä oli kuitenkin vain seitsemän tervettä juoksijaa, joten kahta joukkuetta ei saatu viestilajeihin millään kasaan. Kisko lähti kuitenkin yhdellä joukkueella neljän juoksijan voimin tekemään suorituksiaan kaikkiin kolmeen viestilajiin.

Ensimmäisenä vuorossa oli 4 x 80 metrin aitajuoksuviesti. Kisko tiedettiin nopeaksi aitaviestijoukkueeksi ja tarkoitus oli talven jäljiltä haastaa kovaa Keski-Uudenmaan Yleisurheilun joukkuetta. Tälläkin kertaa KUY juoksi kuitenkin Kiskoa karkuun. Eroa maalissa 0,89 sekuntia. Kiskossa uskotaan, että tämä ero on edelleen kurottavissa umpeen. Ero aitajuoksuviestissä on kaventunut nyt vuoden aikana kuitenkin yli kahdesta sekunnista alle sekuntiin. Kiskon sijoitus kisan toiseksi nopein joukkue eli hopeamitalit joukkueelle. Aika oli uusi Kiskon ennätys 52,04. Tämä aika tulee vielä tänä kesänä paranemaan, joten luvassa on uusia ennätyksiä. Aika on 0,94 sekuntia nopeampi kuin viime vuonna SM-viesteissä juostu aikaisempi Kiskon ennätys 15-vuotiaissa tytöissä.

Toisena viestilajina oli 4 x 100 metrin pikaviesti. Kiskolle yhdeksän joukkueen kisassa neljäs sija. Tässäkin viestilajissa joukkue meni eteenpäin viime vuotisesta parhaasta suorituksestaan ajalla 53,67. Joukkueen aikaisempi paras noteeraus viime vuodelta oli 53,90.

Kiskon selkeää juhlaa oli kuitenkin 4 x 800 metrin viesti. Kiskon tytöt Vanessa Lindberg, Elisa Alastalo, Aino Koskela ja Emmi Hietanen juoksivat varsin selkeään voittoon joukkueelle hieman vaatimattomalla ajalla 10.37,33. Tälläkin juoksulla kuitenkin eroa seuraavaan joukkueeseen lähes 30 sekuntia. Tässä juoksussa tytöillä on selkeästi eniten potentiaalia parantaa suorittamistaan. Lisää juoksuja alle! Kiskon 15-vuotiaiden tyttöjen viestijoukkueiden pohjana toimivat vuonna 2004 syntyneet  vasta 14-vuotiaat tytöt. 14-vuotiaiden tyttöjen viestitavoitteet on asetettu vuoden 2019 SM-viesteihin, joten ennätykset tulevat menemään uusiksi vielä tänä ja varsinkin ensi vuonna.

11-tytöt lähtivät kisaamaan kahden joukkueen voimin. Kisat starttasivat aitaviestillä. Ensimmäisessä joukkueessa juoksivat Ruth Toivola, Tähkä-Alina Koskela, Laura Mantila ja Eerika Vilen. Hienolla suorituksella tytöt aitoivat itsensä pronssille ajalla 46,54, häviten vain 0,02 sekuntia hopeaa juosseelle Nurmijärven Yleisurheilijoille. Kiskon toinen joukkue Maija Jokinen, Veera Mustonen, Nea Hyvärinen, Aino-Emilia Korpisaari olivat kilpailun 9. ajalla 52,10.

4x50m viestissä Tähkä, Ruth, Aino-Emilia ja Laura juoksivat sujuvilla vaihdoilla oman eränsä kolmanneksi, kokonaiskilpailussa sijoitus hienosti neljäs, jääden vain 21 sadasosaa mitalista. Maija, Nea, Veera ja Eerika kilpailun 12. ajalla 33,73.

4x600m juostiin paahtavassa säässä. Tähkä, Nea, Aino-Emilia ja Laura juoksivat kuumuudesta huolimatta pronssille jättäen neljänneksi tulleen Mäntsälän Urheilijat 19 sekunnin taakse. Maija, Vera Ylipekka, Eerika ja Veera sijoittuivat sijalle 9. ajalla 9.47,16.