Pm-junnut 18.-19.8.2018

Vesisade muuttui Kiskon mitalisateeksi viikonlopun pm-kisoissa kotikentällä 

Viikonlopun Uudy:n pm-kisojen mitalitilaston ylivoimainen ykkönen oli Kisko. Mitaleja se sai 102, toisena oleva Keski-Uudenmaan Yleisurheilu 68 ja kolmantena oleva Hyvinkään Seudun Urheilijat 50. Myös mestaruuksien määrässä Kisko oli selvä ykkönen 36 kultamitalilla. KUY sai 25 kultaa ja HSU 17.

Ysit Kiskon suurimmalla joukkueella pm-kilpailuissa

Kiskon ysitytöistä kauden huipentuman nimellä kulkevaan kaksipäiväiseen pm-kisaan oli taitojaan näyttämässä yhdeksän tyttöä: Eevi Aarnio, Kaisa Alastalo, Veera Inkinen, Veera Kyyriäinen, Isabella Lindberg, Maiju Miikkulainen, Seela Ruponen, Inka Taipale ja Jenni Vuorinen. Kisalajit ensimmäisenä päivänä olivat korkeus, 40 m ja keihäs.

Korkeuskisan kokonaistulostaso jäi kovan sateen siivittämänä melko vaatimattomaksi. Tytöt pitävät kovasti lajista ja hyppäsivät säästä huolimatta innolla. Eevi Aarnio lajissa pronssille tuloksella 100 cm. Kaisa samalla tuloksella neljäs. 

Korkeuskisan jälkeen edelleen kosteissa tunnelmissa siirryttiin 40 metrin lähtöviivalle. Voitto siinä Eeville ajalla 7,04. Juoksun jälkeen sää kirkastui ja keihäskisa heitettiinkin jo normaaleissa olosuhteissa. Maiju Miikkulainen oli omalla ennätyksellään 13,01 m kisan toinen ja näin ollen Maijulle pm-hopea. Maijun menestystä täydensivät pistesijoilla Jenni Vuorinen, joka oli viides tuloksella 11,63 m, Eevi Aarnio kuudennella sijallaan ja tuloksella 11,23 m sekä seitsemäntenä Veera Kyyriäinen tuloksella 9,84 m. Kaiken kaikkiaan iloinen ja reipas kisapäivä tytöiltä!

Toinen kisapäivä tytöillä alkoi pituushypyllä. Kova rankkasade laski kokonaiskisan tuloksia mukana oli kuitenkin kaiken kaikkiaan 34 urheilijaa. Piirinmestaruuskulta irtosi tuloksella 3,35 meidän Eevi Aarniolle. Ankarista olosuhteista huolimatta Veera Kyyriäinen paransi hienosti ennätystään kahdesti. Uusi ennätys on 2,72.

Pituuskisan loppupuolella sade loppui ja kuularinkiin päästiin jo hyvissä olosuhteissa Elina Malinen työnsi itsensä hienosti neljänneksi tuloksella 5,43. Eevin kuulakaari jäi sentin lyhyemmäksi ja hän oli näin ollen viides.

Viimeisenä kisalajina tonni, jonka ylivoimainen ykkönen oli Kaisa Alastalo ajalla 3,55,06. Elina Malinen juoksi kolmanneksi ajalla 4,05,82. Isabellan tasainen hyvä juoksu toi tänään seitsemännen sijan ajalla 4,19,76. Kaisan ja Isabellan ajat ovat tyttöjen uudet ennätykset. Samoin Jenni Vuorinen, Veera Inkinen ja Inka Taipale juoksivat tänään omat ennätyksensä.

Vasta seitsemänvuotias Seela keräsi tänään arvokasta pm-kisakokemusta osallistuen pituuteen ja kuulaan. Eilisessä keihäässä Seela teki ennätyksensä.

Ysipojat kisailivat piirinmestaruudesta lauantaina keihäässä, 40 m juoksussa ja korkeushypyssä. Yhteensä eri lajeissa tuloksia oli hakemassa 15 innokasta poikaa; Sampsa Grönberg, Lauri Jäske, Jyvä-Kasperi Koskela, Leevi Lehtinen, Jarkko Naumanen, Vili Rasehorn, Veeti Riekkinen, Vertti Salminen, Ville Vuorinen, Matthias Wunsch, Eetu Helminen, Lauri Ruusunen, Tobias Wunsch, Noel Bitter ja Jesse Hietanen.

Aamun sateesta huolimatta päivä oli täynnä liikkumisen riemua, huikeita omia ennätyksiä ja kavereiden tsemppaamista. Tulihan sieltä myös pari mitaliakin. Vili voitti kultaa 40 m juoksusta ajalla 6.85 ja hopeaa keihäästä 19.59 m kaarella. Myös Ville nappasi keihäästä pronssia 19.52 m hienolla heitolla. Oli mahtavaa olla näkemässä sitä iloa, mikä omista onnistumisista niin monelle pojalle syntyi!

Sunnuntaina sade väistyi juuri sopivasti, kun innokas poikajoukkueemme aloitti pituuden. Kahdeksan parhaan joukkoon loikkasivat Ville lopputuloksella 3,22 m ja Vili lopputuloksella 3,72 m. Vilin hyppy toi pojalle hienosti kultamitalin. 

Seuraavaksi päivä jatkui kuularingissä. Komeita työntöjä nähtiin, selvästi monelle uusi laji alkaa nyt kesän harjoitusten myötä aueta ja kisakokemukset tuottaa tulosta. Kahdeksan parhaan joukkoon viimeiselle kierrokselle pääsi mukaan Vertti, joka 5,93 m tuloksellaan sijoittui kisassa neljänneksi.

Päivän päätteeksi juostiin vielä 1000 m, jossa kuusi poikaa paransi hienosti omaa ennätystään. Yhteensä sunnuntaina nähtiin 16 omaa ennätystä! Myös omalla ennätyksellään 3.51,30 hopealle sijoittui 1000 m juoksussa Lauri Jäske.

Hienoa kehitystä kaikilla pojilla kesän aikana tapahtunut, jota nyt lähdettiin näyttämään rohkeasti monissa lajeissa!

#kiskonysit #ilokasvaakiskossa

10-tytöt

10-vuotiaista tytöistä ensimmäiseen kisapäivään osallistuivat Laura Mantila, Ruth Toivola, Ellen Laukkanen, Maija Jokinen ja Aino-Emilia Korpisaari.

Minulla oli keihäs, kuula ja pituus. Pituudessa olin viides kahden ihmisen kanssa samalla tuloksella joka on 3.74, kuulassa olin viides tuloksella 6.73 ja keihäässä olin toinen tuloksella 21.86. Kisat meni ihan hyvin. 
-Laura

Osallistuin kolmeen lajiin lauantaina. Pituudessa pisin hyppy kantoi 3.88 ja sijoitus oli toinen. Kuulassa pisin työntö oli 8.63, jolla tuli kultaa. Myös keihäässä tuli kultaa tuloksella 25.93. Olin tyytyväinen keihästulokseen, mutta kuula ja pituus olisi voinut mennä vähän paremmin. Jokaisesta lajista tuli mitali, joten olin ihan tyytyväinen siihen.
-Ruth

Pituus 3.28 16. sija ja 60 m 10,71 24.sija. Vesisade haittasi pituushyppyä, olin tyytyväinen juoksuun. Kiva kisapäivä!
-Ellen

10-pojat pienellä porukalla kilpailemassa

Osa kylppipoikien joukkueesta oli viikonloppuna jalkapalloturnauksessa. Kymppipojista lauantain kisapäivänä liekeissä olivat Ville Mattila, Miiro Riekkinen ja Veeti Metsola. Kaikki kolme poikaa osallistuivat 60 metrille ja pituuteen. Kuulaan osallistui Miiro, keihääseen Ville ja Miiro sekä 1000 metrin kävelyyn osallistui Veeti. Poikakolmikko tehtaili päivän aikana yhteensä yhdeksän omaa ennätystä ja Veeti käveli piirinmestaruushopeaa! Hienoa pojat!

Sunnuntaina pojat saivat tiimiinsä vahvistusta Topias Töllisestä. Topias kävi pelaamassa viikonlopun aikana myös jalkapalloturnauksen, jonka takia hän ehti osallistumaan vain 1000 metrin juoksuun. Hyvin kulki Topiaksen juoksu vielä futispelien jälkeen. Topias juoksi piirinmestaruushopealle ajalla 3.39,01. Ville oli matkan kuudes ajalla 3.54,45. Tämä on Villen ennätys.

60 metrin aitajuoksuun osallistuivat Ville ja Miiro. Ville juoksi kisan viidenneksi ajalla 12,17 ja uusi ennätys tässäkin lajissa. Miiro juoks aidat aikaan 16,32 ja oli kisan kahdeksas. 

Kiekossa ennätyksiään kävivät kirjauttamassa Miiro ja Veeti. Miiron tulos 11,61, jolla Miiro j'i harmillisesti neljänneksi. Veeti heitti elämänsä ensimmäistä kertaa kiekkoa. Poika oli isältään kysellyt, että onko hänellä heti aamukymmeneltä kiekkokisa. Ei onneksi ollut sillä Veetillä oli mmielessään mennä opettelemaan kiekonheittoa kokeneemmilta heittäjiltä, koska hän ei ole kesällä ollut kiekkotreeneissä paikalla. Isä oli kysynyt, että miksi Veeti oli valinnut lajikseen kiekon heiton. Vastaus oli kuulunut: "Halusin kokeilla sitä!" Hieno asenne pojalla uusia lajeja kohtaan.

Korkeuspaikalla olivat hyppäämässä Ville, Veeti ja Miiro. Miirolle oma ennätys tässäkin lajissa. Miirolle omia ennätyksiä koko viikonloppunan viisi! Ville hyppäsi kisan seitsemänneksi tuloksella 105 ja Veeti kymmenenneksi tuloksella 95. Tästä on hyvä jatkaa näiden poikien kanssa kohti syksyn neliottelua!

11-tytöt

11-vuotiaissa kisaamassa olivat Nea Hyvärinen ja Tähkä-Alina Koskela.

Keihäässä Nea nappasi pronssia tuloksella 18.11 ja Tähkä-Alinan heitto kantoi uuden ennätyksen 21.90 tuoden piirinmestaruuden. Kuulassa Tähkän tulos 6.48 ja sijoitus seitsemäs. Nea työnsi uuden ennätyksen 6.34 ollen kilpailun yhdeksäs. 

Nea hyppäsi myös pituutta. Ensimmäisellä hypyllä tulos 3.06 ja kilpailu jäi kahden hypyn jälkeen kesken reiden sattuessa.

Tähkä pinkoi 60m aikaan 9,69 ja oli kilpailun kahdeksas.

11-pojat leveällä rintamalla mukana kisoissa

Isosta 11-poikien joukkueesta lauantain koitoksiin osallistuivat Arttu ja Vilho Haaksluoto, Christian Lindberg, Aleksi Jäske, Joonas Laine ja Aleksi Salminen tuoden Kiskolle kahdeksan mitalia. 

60 metrin lähtöviivan taakse sormensa asettelivat Haaksluodon veljekset, Aleksi Jäske ja Joonas. Pojista nopeinta vauhtia piti Vilho ajalla 8,89 sijoittuen kisan toiseksi. Arttu oli kisan kolmas ajalla 9,01. Aleksi juoksi matkan aikaan 9,71 ja Joonas pysäytti kellon aikaan 10,16. 

Kuulantyöntöön osallistui Aleksi Salmisen. Aleksi sijoittui kuulakisassa hienosti neljäneksi tuloksella 7,09.

Keihääseen osallistui koko kuusikko. Piirinmestaruushopealle Vilho tuloksella 27,63 ja piirinmestaruuspronssille Arttu tuloksella 27,54. Kaksi seuraavaa sijaa olivat myös kiskolaisten miehiittämiä Cristianin olessa neljäs tuloksella 24,71 ja Aleksi Jäsken ollessa viides tuloksella 24,34. Aleksi Salminen ja Joonas heittivät keihään uusiin henkilökohtaisiin ennätyslukemiin.

Pituuspaikalla käytiin tiukka kamppailu mitaleista. Piirinmestaruuteen ponnisti Vilho tuloksella 4,50. Arttu oli kisan kolmas, kun Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Jesse Kettunen ponnisti viimeisellä hypyllään Artun ohi kahdella senttimetrillä. Artun tulos 4,46. Christian ponnisti tulokseen 3,94, Aleksi 3,72 ja Joonas 3,08. 

1000 metrin kävelyyn pojista olivat ilmoittautuneett Christian ja Aleksi Salminen. Chrisun kävely on kehittynyt huimasti ja kello pysähtyi aikaan 5.49,21 (PB). Tällä ajalla Chrisu kövi  itseoikeutetusti pokkaamassa piirinmestaruuskultaa. Aleksi oli kisan kolmas ajalla 7.32,46. Aleksille siis piirinmestaruuspronssia.

Sunnuntaiaamun pojat Aleksi Jäske, Aleksi Salminen, Vilho, Joonas ja eilen lasten triathloniin Helsingissä osallistunut Aukusti Malinen aloittivat kiekonheitolla. Pojat järjestivätkin kiekkoringissä ennätysmurskajaiset. Jokaiselle uusi oma ennätys. Aleksi Jäske heitti piirinmestaruuteen oikeuttavan tuloksen 26,32. Aukusti oli neljäs tuloksella 19,93. Vilho kisan viides heitettyään 19,62. Aleksi Salminen oli kahdeksas, tulos 16,88.Joonaksen uusi ennätys kirjoitetaan nyt 14,18.

Seuraavaksi oli vuorossa 60 metrin aitajuoksu. Ensimmäisessä erässä juoksi Aleksi Salminen. Aleksin aika 13,10. Toisessa erässä olikin sitten viisi kiskolaista. Toisessa erässä Vilho tarjoili aitajuoksudramatiikkaa, kun hän liukastui  ennen neljättä aitaa, törmäsi aitaan ja kaatui kärkipaikalta. Erän voittoon juoksi L-UU:n Jesse Kettunen. Arttu oli toinen ajalla 10,78. Christian oli pysäytti kellon aikaan 11,81. Aleksi Jäske juoksi ajan 11,97. Joona slaine tykitti uuden oman ennätyksen, joka on 12,61. 

1000 metrin juoksu oli kovavauhtinen. Kiskolaisista kovinta vauhtia piti Christian. Maalissa hän oli toisena ajalla 3.24,59 ja piirinmestaruushopea taskuun. Kiskon menestystä täydensi Arttu ollen kolmas ajalla 3.27,55. Tämä on Artun uusi ennätys. Aleksi Jäske oli neljäs ajalla 3.36,56. Joonas ja Aukusti olivat sijoilla kuusi ja seitsemän.

1000 metrin juoksun jälkeen oli vuorossa vielä korkeuskilpailu. Chrsirtian, Arttu, Vilho ja Aleksi Salminen kävivät vuorollansa hyppimässä patjalle. Chrisu kisan jaetulla kolmannella sijalla tuloksella 130. Vilho ja Aleksi hyppäsivät 125. Aleksille oma enkka. Arttu ponnisti tonnin juoksun jälkeen tulokseen 120.

Hienoa yhteishenkeä tältä sakilta jokaisella kilpailupaikalla viikonlopun aikana. Toiseten ennätyksistä iloittiin ja kavereita kannustetiin!

12-tytöt

12-vuotiaista tytöistä mukana olivat Ida Aarnio, Milja Ahonen, Sanni-Veera Viertola, Kukka-Sofia Lievonen ja Aada Grönroos.

Aamusta seipäästä hopeaa, tuloksella 1,80. Seuraavaksi kiekko ja pronssia uudella enkalla 24,67. Viimeiseksi kuulasta pronssia tuloksella 8,93. Kivat kisat! ?
-Ida

Mulla oli kuula, kiekko ja 60 m. Kuulan voitin ja työnsin 9.80. Kiekossa olin myös eka ja heitin uuden ennätyksen 34,20 ja sitten olin myös eka 60 m ajalla 8.66. Kisat meni hyvin, kuula oli vähän pettymys. 
-Sanni-Veera

Mulla oli korkeus ja kuula. Molemmissa tuli uudet enkat, korkeudesta 120 ja kuulassa 7,74. Kisat meni ihan hyvin paitsi satoi vettä.
-Milja

Minä olin kolmas 2000 m kävelyssä ajalla 13.16,41.
-Kukka-Sofia

Oli kivaa ja kiekossa olin viides ja paransin, vanha ennätys oli 15.44 ja uusi 21.10. Kuula oli 6.21 ja korkeus 1.15
-Aada

12-poikien ainoa edustaja oli Elias Hietanen

Pojista lauantain kisoihin osallistui ainoastaan Elias Hietanen. Tatu Metsola oli ilmoittautunut, mutta hän sairastui ja joutui jättämään piirinmestaruushuipentuman väliin tällä kertaa.

Eliaksen päivä meni upeasti ja hän nappasi piirinmestaruusmitalin kaikissa kolmessa lajissaan. Korkeudessa Elias oli toinen tuloksella 130, joka on hänen uusi oma ennätys. Kuulan Elias työnsi 7,62. Tämä tulos oikeutti piirinmestaruuspronssiin. Seipäässä Elias sivusi omaa parastaan hypäten 2,10 ollen kisan toinen.

Sunnuntaina Elias osallistui 60 metrin aitajuoksuun, keihääseen ja pituuteen. Aidoista Eliakselle piirinmestaruuspronssia, keihäästä hopeaa omalla ennätykseelä 34,40 ja pituudessa Elias ponnisti kuudenneksi.

13-vuotiaiden tyttöjen pieni joukkue ennätysjahdissa viikonloppuna!

Kiskon 13-vuotiaista tytöistä kisoihin osallistuivat Vilja-Matilda Koskela, Salla Savikko ja Annika Vilen. Lajikattaus oli monipuolinen, kun tytöt kisasivat kahdeksassa eri lajissa. Lauantain lajeissa onnistuttiin kahdesti pääsemään mitalikorokkeelle, kun Vilja-Matilda saavutti hopeapalkinnon seiväshypyssä tuloksella 2.50. Salla Savikko oli kuulan ykkönen tuloksella 11,57 ja kiekon kuudes tuloksella 24,01.

Sunnuntaina kisatiimiin tuli mukaan myös Annika, joka hyppäsi pituudessa ennätyksensä 4,23 ja oli kilpailun kuudennella sijalla. Annikan toisena lajina oli 200 m, jossa hän sijoittui sijalle 11 ajan ollessa 32,09. Vilja-Matildan sunnuntain lajeina oli keihäs ja 60 metrin aidat. Keihäs lensi 21,47 ja tällä heitolla sija kuusi kisassa. Aidoissa Viljan aika 11,75 ja kahdeksas sija. Sunnuntain lajeinaan Salla aloitti aitajuoksulla sijoittuen kisan kuudenneksi ajalla 11,29. Moukari ja keihäs lensivät Sallan kädestälähes yhtä pitkälle keihään kaartaessa 31,89 ja moukarin 37,13. Näillä suorituksilla Sallalle kaksi hopeapalkintoa lisää.

13-pojat Juho Mantila, Joonatan Lindberg ja Juuso Tuominen nappasivat lauantaina viisi mitalia

Aamun sateessa käydyssä seiväskilpailussa Joonatan nappasi piirinmestaruuden uudella ennätyksellään 275. Joonatan kertoi kisan aikana sään olleen haastava, koska seiväs oli sateesta johtuen märkä. 

Korkeudessa Juuso ja Joonatan nappasivat kaksoisvoiton märässä kelissä. Juusolle piirinmestaruuskultaa tuloksella 153 ja Joonatanille hopeaa tuloksella 145. Juho oli neljäs omalla uudella ennätyksellään, joka on nyt 135.

Koko kolmikko osallistui 60 metrin pikapyrähdykselle. Juho nappasi taskuunsa piirinmestaruushopeaa ajalla 9,00. Joonatan oli kisan neljäs ajalla 9,50 ja Juuso viides ajalla 9,92.

Kiekkoa pojista heittivät Juho ja Juuso. Juho heitti limpun lukemiin 22,30, joka oikeutti piirinmestaruuspronssiin. Tulos on Juhon oma ennätys. Juuso oli kisan neljän omalla ennätyksellään 19,86.

Sunnuntain pojat aloittivat aitajuoksulla. Palkintopallille pojista nousivat Juho ja Juuso. Juho oli kisan toinen ajalla 10,38 ja Juuso kolmas ajalla 11,11. Molemmille pojille uusi oma ennätys. Joonatan oli neljäs ajalla 11,32.

Aitojen jälkeen oli vuorossa keihäs. Keihäässä Joonatan kiilasi kisan kakkoseksi tuloksella 29,59. Juho oli kolmas 27,75 metriä kantaneella heitollaan. Juuso oli kisan neljäs tuloksella 20,44.

Joonatan kävi kipaisemassa 200 metriä aikaan 32,50 ja Juho ponnisti pituuden pronssille tuloksella 3,97.

14-vuotiaat tytöt mitalirohmuina!

14-vuotiaat tytöt palauttelivat Saarijärven SM-kisojen jälkeen viikonlopun piirinmestaruuskisoissa. Neljän nuoren joukkue "Urheilukakarat" osallistuivat viikonlopun aikana yhteensä 24 lajiin. Tarjolla oli kaiken kaikkiaan 15 eri lajia ja ryhmältä jäi suoritukset tekemättä ainoastaan kuulassa ja 2 000 metrillä. Tämä kertoo nelikon kiven kovasta monipuolisuudesta.

Yksi kolmoisvoitto kirjattiin tytöille lajeista. Kolmoisvoitto tuli korkeudesta järjestyksessä Vanessa (1.53), Emmi (1.45) ja Elisa (1.45). Mestaruudet vietiin lisäksi 100 metrillä (Helmi 13,36), 300 metrin aidoissa (Emmi 48,21), pituudessa (Elisa 4,97), 3 000 metrin kävelyssä (Vanessa 20.28,82), 80 metrin aidoissa (Emmi 12,83), kolmiloikassa (Elisa 9.96), 300 metrillä (Helmi 44,35) ja keihäässä (Emmi 42,27).

Yhteensä tytöt rohmusivat 17 mitalia. Edellä mainittujen lajivoittojen lisäksi Emmille pronssia 800 metrillä (2.35,75), Vanessalle seiväshypyn hopeaa (2.90), Helmille pituuden hopeaa (4,93) ja 80 metrin aitojen pronssia sekä Vanessalle moukarin hopeaa (21,16).

14-vuotiaissa pojissa kisasivat Arno Toivola ja Anselmi Koskela. Kuulassa Anselmi oli ykkönen tuloksella 12,33 ja kiekossa toinen tuloksella 40,01, joka oli hänen uusi ennätyksensä. 15-vuotiaissa pojissa Kiskon Tatu Tuomi heitti keihästä 35,46, joka oikeutti kolmanteen sijaan.

15-vuotiaissa tytöissä mestareiksi Aino Koskela (300 m aidat 47,58, pituus 5.20, 80 m aidat 12,49, korkeus 1.56) ja Petra Pikkarainen (kiekko 38,14 ja moukari 41,27). Muita mitaleja 15-vuotiaille tytöille tuli keihäästä (3. Aino 26,93) ja moukarista (2. Nea Hirvonen 40,64 ja 3. Sara Savikko 27,52). Lisäksi mitalit myös kuulasta Saralle (2. tuloksella 10,96) ja Petralle (3. tuloksella 10,10). Kiekonheitossa Nea Hirvonen sijoittui toiseksi tuloksella 35,97.