Pm-maantiejuoksut 22.4.2018

14-15-vuotiaista maantiejuoksijoista melkein puolet kiskolaisia juoksijoita

Maantiejuoksu- ja maastojuoksukilpailut on sovittu osaksi 14-vuotiaiden tyttöjen kilpailuohjelmaa kevät- ja kesäkaudella. Kaikille yleisurheilijoille pitkät matkat eivät ole mieluisimpia urheilulajeja, mutta peruskestävyyttä tulee löytyä jokaiselta yleisurheilijalta maantiejuoksun ja maastojuoksun verran. Kilpailuun voi suhtautua myös leppoisammin ja nautiskella vähän kovavauhtisemmasta lenkistä ilman kummallisempia kilpailullisia tavoitteita.

14-vuotiaat tytöt lähtivät matkaan tasaisena joukkiona ja puoleen väliin asti kaikki kiskolaiset olivat hyvissä asemissa. Ensimmäinen kilometri juostiin tiukkaan aikaan noin 4.10 ja kohtuullisen kovan alun jälkeen toinen kilometri "lönköteltiin" aikaan 4.40. Kevyemmän kilometrin jälkeen löytyi jälleen viimeiselle kahdelle kilometrille tasaiset ja nopeavauhtiset kilometrit (4.15) ja matkan kiskolaisista nopeimmiten taittoi Elisa Alastalo sijoittuen koko kisan kolmanneksi. Neljänneksi sijoittui Emmi Hietanen. Vanessa Lindbergin sijoitus oli kuudes ja Helmi Lievosen seitsemäs.

13-vuotiaiden poikien kolmikko Porvoon kolmosella

Pojista juoksemassa olivat Elias Hietanen, Joonatan Lindberg ja Juho Mantila. Kolmen kilometrin matka taittui koko kolmikolta alle 15 minuutin. Kovinta vauhtia pojista piti talvella kuntoaan uinnilla ylläpitänyt Juho Mantila. Juhon aika 12,32 ja sijoitus neljäs. Joonatan sijoittui kisassa kuudenneksi ja Elias kahdeksanneksi.
Hieno juoksu tältä kolmikolta!

11-vuotiaista maantiellä kiisi neljä urheilijaa

Porvoon maantiejuoksuihin pojista matkasi Christian Lindberg ja Aleksi Salminen. Christian juoksi kahden kilometrin matkan aikaan 8,02 ja sijoittui toiseksi. Aleksin juoksi matkan aikaan 8,54. Aleksin sijoitus kahdeksas viidentoista pojan joukossa.

Tytöistä matkaan lähtivät Laura Mantila ja Ellen Laukkanen. Laura juoksi kaksi tasaista kierrosta. Kymppityttönä 11-sarjassa hyvä oma juoksu. Laura sijoittui kahdeksanneksi. Ellen lähti Lauran perään alussa ja taisteli itsensä urheasti kiskolaisten kannustamana maaliin.

Hienoa urheiluhenkeä koko 11-vuotiaiden porukalta!

Ysit neljän juoksijan voimin Porvoossa

Ysien neljän edustajan joukosta jokainen juoksi kilometrin taipaleensa alle viiden minuutin. Saaliina neljä pistesijaa, joista kaksi mitalisijoja. Pronssia juoksivat Kaisa Alastalo (4,18) ja Ville Vuorinen (4,14). Jenni Vuorisen sijoitus oli 4. (4,31) ja Isabella Lindbergin seitsemäs (4,43).

Hienosti juostu, Isabella, Jenni, Kaisa ja Ville! Tästä on hyvä juosta ensi viikonlopun maastojuoksuihin!