Pm-junnuottelut 2 15.9.2018

Kisko 32 urheilijan joukkueella Vihdin Nummelassa kisatuissa 2. junnuotteluissa sateisessa syyssäässä. Kotiin tuotiin 10 mitalia, joista neljä kultaista, kolme hopeista ja kolme pronssista.

Ysit

Ysipojista Nummelan kentälle kisailemaan syksyiseen säähän olivat saapuneet Sampsa Grönberg, Lauri Jäske, Jyvä-Kasperi Koskela, Atte Miikkulainen, Vili Rasehorn, Vertti Salminen, Ville Vuorinen, Mathias Wunsch ja Tobias Wunsch. 

4-ottelu aloitettiin korkeudella, josta kaikille hienosti tulos ja myös oma ennätysloikka nähtiin Laurilta. Kesän harjoittelu ja kisailu tuotti siis vielä tulosta. Seuraavaksi kokoonnuttiin keihäspaikalle, jossa lämmittelyheittojen aikaisesta sadekuurosta huolimatta päästiin kisassa kelpotuloksiin. Keihäskaarien jälkeen vuorossa oli 40 m juoksu. Omat ennätysaikansa juoksivat tänään lyhyellä matkalla Sampsa, Jyvä-Kasperi sekä Ville. Päivän päätteeksi oli pitkänä matkana 800m, mikä oli monelle uusi matka. Ensimmäisessä erässä jännitystä piti yllä Sampsa, joka taisteli erävoitosta kiivaasti Nurmijärven pojan kanssa. Toisessa erässä Lauri juoksi oman ennätysaikansa. 

Sateista huolimatta päivä oli täynnä reippautta, onnistumisia, jännitystä ja hauskaa yhdessäoloa, juuri niin kuin kivoissa kisoissa kuuluukin. Monelle ensimmäinen 4-ottelu toi taas rutkasti kisakokemusta ja kivoja muistoja. Ysipoikien voittajaksi palkintopallille nousi päivän päätteeksi hienosti Kiskon poika Vili tuloksella 778!


Yhdeksän ysityttöä tänään ottelemassa Nummelassa!

Vaihtelevat sääolot eivät nuorten naisten intoa lannistaneet. Eevi Aarnion, Kaisa Alastalon, Veera Kyyriäisen,Isabella Lindbergin, Elina Malisen,Maiju Miikkulaisen, Seela Ruposen ,Inka Taipaleen ja Jenni Vuorisen tyttöenergia toi tänään useiden omien ennätysten lisäksi ottelun kaksoisvoiton Eevi kultaa pistein 806 ja Elina hopeaa 654 pisteellä.  Oma ennätys tuli ainakin Seelalle ja Jennille 40m , Isabellalle, Veeralle ja Maijulle korkeudessa. Keihäässä ennätystehtailu puolestaan jatkui Elinan ja Kaisan toimesta.

Kympit ja 11-vuotiaat

Kymppipojista Nummelaan kisaamaan lähti Ville Mattila. Ville teki hyvän sarjan ottelussa sijoittuen kuudenneksi. Oman ennätyksen Ville teki 800 metrin juoksussa.

10-tytöistä sarjassa kilpaili kolme kiskolaista: Laura Mantila, Ellen Laukkanen ja Ruth Toivola. Kotiintuomisina oli upeasti kaksoivoitto ja kahdeksas sija.

Ruth kisasi tasaisen vahvan sarjan, jolla heltisi kisan voitto pistein 1261. Tämä on myös uusi piirinennätys. Ruthin sarja oli: aidat kulki ennätysaikaan 11,09, korkeudessa syntyi tulos 140, joka lienee päivän ylivoimaisin korkeuden lajivoitto 25 cm marginaalilla seuraavaan. Keihäs lensi 25,35 metriä ja 800 metrillä syntyi ennätys 3.06,32.

Hopealle sijoittunut Laura kisasi myös tasaisen vahvan ottelun, joka huipentui hienoon 800 metrin ennätysjuoksuun. Laura kävi kovan taistelun lajivoitosta KUY:n Henni Piiraisen kanssa. Häviten sen vaivaisella 47 sadasosalla. Lauran pisteet olivat 1054. Lauran sarja oli: aidat kulki 11,54, keihäs lensi lukemiin 22.68. Korkeudessa syntyi ennätystulos 115 ja samoin ennätys  800 metrillä ajalla  2.54,80.

Kahdeksanneksi sijoittunut Ellen tehtaili ottelun kokonaispistein 721 ja ennätyksensä kolmessa lajissa: keihäs 15.75 metriä, korkeus 110 ja 800 metriä aikaan  3.21,76. Aidoissa syntyi tulos 12,87.

Onnittelut tytöille hienoista tuloksista ja kokonaisijoituksista!

11-vuotiaista pojista neliotteluun lähtivät Aleksi Jäske, Joonas Laine, Christian Lindberg ja Aukusti Malinen. Poikien lajeina olivat 60 metrin aitajuoksu, korkeus, keihäs ja 800 metriä. Christian joutui jättämään ottelun kesken ensimmäisen lajin jälkeen. Aleksi, Joonas ja Aukusti järjestivät henkilökohtaisten ennätysten murskajaiset. Aleksi ja Joonas tekivät kaikkiin lajeihin omat henkilökohtaiset ennätykset ja Aukustukin teki ennätyksensä 60 metrin aitajuoksussa, korkeudessa ja 800 metrillä! Pojille myös siis otteluun ennätyspisteet! Aleksi sijoittui toiseksi ja kotiintuomisiksi hopeamitali. Aukusti oli kisan viides ja Joonas kuudes.

Hyvä pojat!

T11-sarjan neliottelussa kisasi Tähkä-Alina Koskela. Aidat Tähkä pinkoi aikaan 11,11 ja oli oman eränsä toinen. Korkeudessa tulos 115, keihäs lensi 16,87m. 800m taittui ennätysaikaan 3.00,34.
Tähkä otteli uuden ennätyksen, pisteet 1001 ja sijoitus kokonaiskilpailussa hienosti kolmas!

12-vuotiaat ja 13-vuotiaat

Pojista viisiotteluun osallistui Elias Hietanen.  Ottelupisteet 1210 on Eliaksen uusi oma ennätys. Eliakselle pronssimitali kotiin tuotavaksi!

Vanhimpien poikien viisiotteluun osallistuivat Juho Mantila ja Joonatan Lindberg. Molemmat pojat tekivät omia ennätyksiäkahdessa lajissa, Juho pituudessa ja 800 metrillä sekä Joonatan kiekossa ja keihäässä. Juho voitti ottelun 1778 pisteellä ja Joonatan oli kolmas pistein 1450. Myös otteluun uudet henkilökohtaiset ennätykset!

Hienoa työtä nuorilta miehen aluilta!

Tytöistä kisaan starttasi ainoastaan Ida Aarnio, joka kertoo ottelustaan itse näin: "Aloitin päivän tänään aidoilla, olin tuloksella 13,57 yhdeksäs, vaikka ei omaa ennätystä tullut. Seuraava laji oli keihäs, jossa olin kolmas tuloksella 22,01. Kolmas laji oli pituus, jossa sain viimeisellä hypyllä vasta tuloksen 3,82, olin kuudes. Neljäntenä oli korkeus, jossa pääsin 1,15, mutta 1,20 oli tosi lähellä, olin seitsemäs. Viimeisenä oli 800 metriä, jossa olin viides tuloksella 3,11,80. Olin kokonaispisteissä seitsemäs. Oli tosi kivaa!"
 

Tämä mukava päivä hyvässä seurassa päättää tämän kesän pm-kisakauden. Hienosti sujuneen kesäkauden päätösjuhlaa vietämme su 7.10 Riihimäellä Eteläisellä koululla klo 15.00. Siihen asti olemme harkkatauolla ja talvikautemme pyörähtää käyntiin ma 8.10. - muista ilmoittautua mukaan!