Pm-maastojuoksut 28.4.2018

Kiskolla Uudenmaan piirin suurin maastojuoksujoukkue Keravalla. Kurainen ja mutainen maasto ei hidastanut kiskolaisia Keravan Keinukallion pm-maastoissa.

Ysipojista kisassa olivat mukana Topias Wunsch, Jyvä-Kasperi Koskela, Vertti Salminen, Ville Vuorinen ja Lauri Jäske. Matkana pojilla oli 1 km ja ajat olivat Lauri 5.12, Ville 5.33, Vertti 6.04, Jyvä-Kasperi 6.18 ja Topias 6.23. Aivan ei mitalisijoille ylletty yksilökisassa, mutta joukkuekilpailussa sijoitus oli hienosti kultamitalin arvoinen. Lisäksi saatiin kaikille hyvää kisakokemusta!

Ysitytöille henkilökohtaisissa lajeissa kulta ja hopea sekä joukkuekulta!

Keravalla starttiviivalla oli tänään viisi ysityttöä. Tytöillä saaliina henkilökohtaisissa lajeissa kultaa Eevi Aarniolle (5.09) ja hopeaa Kaisa Alastalolle (5.17). Jenni Vuorinen sijoittui seitsemänneksi (5.53), joten tälle kolmikolle piirin maastojen joukkuekulta. Pm-kisojen ensikertalainen Veera Inkinen juoksi 1 km matkan aikaan 6,08 ja sijoitus oli 10. Isabella Lindbergin juoksu ajalla 6.18 toi hänelle sijoituksen 13. Hienosti juostu, hyvä tytöt!

10-vuotiaista 1,5 km kisaan osallistui Ellen Laukkanen, Laura Mantila ja Aino-Emilia Korpisaari. Laura sijoittui kilpailun toiseksi ajalla 7.48,9, Aino-Emilia oli 6. ajalla 8.18,8 ja Ellen oli 14. ajalla 9.12,9. Joukkuekilpailussa tytöt sijoittuivat hienosti hopealle.

10-pojista lähtöviivalle asettuivat Ville Mattila ja Iivo Salminen. Ville oli kisan viides ajalla 7.44,2 ja Iivo oli kisan seitsemäs ajalla 7.57,0.

11-tytöt juoksivat myös 1,5 km. Tähkä-Alina Koskela oli sijalla yhdeksän, ajalla 7.57,8, Nea Hyvärinen 15. ajalla 8.29,6 ja Eerika Vilen 16. ajalla 8.32,0. Joukkuekilpailussa tytöt sijoittuivat neljänneksi, jääden vain 2 pistettä pronssista.

11-pojista kisaan lähti kolme juoksijaa. Lähtöviivalle marssivat päättäväisesti Aleksit Salminen ja Jäske sekä Christian Lindberg. Christian Lindberg sijoittui hienosti toiseksi ajalla 6.45,3. Aleksi Jäske oli kisan neljäs ajalla 7.19,6 ja Aleksi Salminen kisan yhdeksäs ajalla 8.32,3. Yhdessä pojat nappasivat joukkuekultaa! Maaliin tullessa tuntui pojilla olevan mielessä vain joukkuekisan voitto. Hieno juoksu tältä kolmikolta.

12-vuotiaissa mukana oli Kukka-Sofia Lievonen. Matkana 2 km ja hienolla loppukirillä sijoitus 6. ajalla 10.32,7. Poikien puolella Kiskon ainoa 12-vuotias edustaja oli Elias Hietanen.

14-vuotiaiden tyttöjen kolmen kilometrin matkalle starttasivat Elisa Alastalo, Emmi Hietanen, Helmi Lievonen ja Vanessa Lindberg. Sama nelikko osallistui viikko sitten juostuihin maantiejuoksun piirinmestaruuskisoihin Porvoossa neljän kilometrin matkalle. Tyttöjen väliset voimasuhteet eivät viikossa olleet muuttuneet ja samassa järjestyksessä tultiin maaliin kuin viime viikon kisassa.

Tyttöjen sijoitukset:

Elisa 3. ajalla 15.07,2

Emmi 4. ajalla 15.28,7

Vanessa 5. ajalla 15.45,7

Helmi 8. ajalla 16.48,7

Tavoitteena oli tietysti juosta piirinmestaruuskultaa joukkuekisassa ja näin myös kävi melko ylivoimaisesti!

13-vuotiaissa tytöissä Kiskoa edustivat kahden kilometrin matkalla Annika Vilen ja Vilja-Matilda Koskela. Valitettavasti tytöille ei saatu tähän kisaan kolmen hengen joukkuetta kasaan. Lisäksi Annika joutui jättämään juoksunsa kesken, kun selkä alkoi oireilla jo alkuverryttelyvaiheessa.

13-vuotiaiden poikien Kiskon joukkueeseen kuuluivat Joonatan Lindberg, Juho Mantila ja uusimpana tulokkaana Konsta Mäkelä. Poikien maastojuoksumatkana oli kaksi kilometriä. Pojat juoksivat upeasti sijoille 2., 3. ja 4. Ja tämä tarkoitti tietysti joukkuekultaa!

15-vuotiaiden tyttöjen sarjan ainoa kiskolainen edustaja oli Sofia Pihlgren. Sofia lähti puolustamaan viime vuotista upeaa pronssisijaansa tässä kisassa. Sofia selvisi maaliin asti kohtuullisen raskaasta reitistä, mikä olikin hänen tavoitteensa kisassa tällä kertaa. Maaliin selviämisestä Sofia palkittiin pronssisella mitalilla, kun aikaa kolmen kilometrin matkaan kului 17.11,2.

Yli 15-vuotiaiden urheilijoiden puolella ratkottiin aluemestaruuksia. Uudenmaan Yleisurheilun piirin lisäksi aluemestaruuksista taistelivat Helsy ja Nåid. Kiskolaisia juoksijoita nähtiin näillä matkoilla Henna Jalovaara sekä Jussi Alastalo. Alastalo onnistui juoksussaan hyvin ja tuloksena oli pronssimitali.