Pm-junnuottelut 1 19.5.2018

Kiskolaisten arvojen mukaan monipuolista tekemistä nähtiin laajalla rintamalla pm-junnuotteluissa Janakkalassa

- Monipuolinen tekeminen seurassamme tarkoittaa, että harjoittelemme kaikkia yleisurheilun lajeja 15-vuotiaaksi asti. Harjoittelun kiskolaisessa treenissä pitää olla sellaista, että lapsella on edellytykset moniotella kaikkina junnuvuosinaan. Tämän jälkeen lähdetään pohtimaan omaa lajivalintaa, kun riittävän monipuolinen pohja on saavutettu, pohdiskelee Kiskon nuorisovalmennuspäällikkö Maarit Lindberg.

Kiskolla oli jälleen suurin joukkue urheilijoita mukana Uudenmaan Yleisurheilun pm-junnuotteluissa. Yli 40 kiskolaista otteli kesäkauden ensimmäisessä piirin ratatapahtumassa Janakkalassa. Isolla urheilijajoukolla saavutettiin paljon uusia ennätyksiä ja hienoja venymisiä pitkässä ottelutapahtumassa. Kaiken kaikkiaan kiskolaisia nähtiin palkintopallilla yhteensä 13 kertaa.

Aurinkoinen Janakkala siivitti kiskolaisia huippusuorituksiin pm-otteluissa!

Kiskon superyseistä tänään mukana tytöistä kahdeksan ottelijaa, joista Seela Ruponen, Veera Inkinen ja Veera Kyyriäinen olivat tänään mukana ensimmäisissä piirikisoissaan.Hienosti sujui tytöiltä kisapäivä ja saimme kaikille uusille kisaajillemme tänään virallisiin tilastoihin tulokset 40 metrin juoksusta, kuulasta ja pituudesta. Veera I. otteli itsensä sijalle 15/ 22, Veera K.13/22 ja Seela 20/22. Hyvä Tytöt!

Eevi Aarnio takoi omat ennätyksensä pituudessa (3.54) sekä kuulassa (5.43). Selkeä otteluvoitto ja pm-kulta hänelle tänään pisteillä 716. Kaisa Alastalo oli ottelun 5. Kaisa paransi ennätystään kaikissa lajeissa (40 m 7.32, pituus 3.22  ja kuula 3.64). Kaisan yhteispisteet 472. Maiju Miikkulaisella ottelut olivat elämänsä ensimmäiset ja sijoitus 6. yhteispisteillä 469. Maijulla tilastoissa ulkokentiltä aiemmin tulos vain pituudesta, jota hän nyt paransi lähes 70 cm hypäten 2.94. Isabella niin ikään paransi ennätyksiään pituudessa (2.72) ja kuulassa (4.16). Isabellan yhteispisteet 360 ja ottelusijoitus 10. Jenni Vuorisen yhteispisteet tänään 355 ja sijoitus 11.

Ysipojat osallistuivat kisoihin hienolla 10 hengen joukkueella. Mukana olivat Veeti Riekkinen, Noel Bitter, Vertti Salminen, Sampsa Grönberg, Lauri Jäske, Jesse Hietanen, Ville Vuorinen, Jyvä-Kasperi Koskela, Tobias Wunsch ja Vili Rasehorn. Pojilla 3-ottelun lajeina oli 40 m, pituus ja kuula. Vili voitti suorituksillaan komeasti kultamitalin, seitsemän poikaa paransi vähintään yhdessä lajissa omaa ennätystään ja kaksi uutta kisailijaa sai ensimmäiset tulokset tilastoihin. Huikeita onnistumisia kaikilla! Päivästä jäi mieleen myös hyvä yhteishenki, rento kisoista nautiskelu ja kavereiden kannustukset. Tästä on kiva jatkaa kesän seuraaviin kisoihin. 

Tytöt 10 -sarjan kovatasoisessa kolmiottelussa (60 m, pituus ja kuula) kisasi neljä kiskolaista. Ruth Toivola otteli tasaisen varmasti ja saalisti  hienosti pisteet 825, jolla heltisi jaettu ensimmäinen sija yhdessä Mäntsälän Urheilijoiden Anni Pakkasen kanssa. Ruth otti lajivoiton kuulassa kauden kärkituloksella 8.02. Seurakaveri Laura Mantila täydensi upeasti kiskolaisten päivää sijoittumalla neljänneksi pistein 661. Laura teki omat ennätykset 60 metrillä ja kuulassa. Aino-Emilia Korpisaari ja Ellen Laukkanen ottelivat myös hienot sarjat. Kokonaispisteissä Aino-Emilia oli viides pistein 641 ja Ellen Laukkanen yhdeksäs pistein 598. Onnittelut tytöille hienoista lajisuorituksista!

12-vuotiaissa tytöissä Kiskoa edusti Sanni-Veera Viertola, joka nappasi otteluhopeaa kokonaispistein 1210. Sanni-Veeran parasta tekemistä oli kuulantyöntö, jossa kuula lensi tulokseen 9.77 ja tällä otteluun 460 pistettä. Ensi kertaa "isoja aitoja" juossut Sanni-Veera kellotti aidoissa ajan 12,31.

10- ja 11-vuotiaat pojat kymmenen pojan joukkueella ottelupäivässä

Kymppipojista kisaamassa olivat Ossi Niemi, Topi Niemi, Miiro Riekkinen, Ville Mattila ja Topias Töllinen. Kymmenvuotiaat aloittivat ottelun pituushypyllä. Askelmerkit saatiin kohdilleen ja ponnistuksen lankun tuntumaan. Pisimmälle pojista ponnisti Ossi Niemi 3,42. Ottelu jatkui 60 metrin juoksulla, jossa kovinta vauhtia pojista piti Ville Mattila. Viimeisenä lajina oli kuula, jonka pisimmälle pojista työnsi Ville. 

Kaikki pojat tehtailivat lähes jokaiseen lajiin uuden oman ennätyksensä. Kokonaispisteissä Ville sijoittui hienosti neljänneksi pistein 636 jääden pronssista vain kuusi pistettä. Ossi oli kilpailun seitsemäs 558 pisteellä. Topias oli kilpailun 10. pistein 529. Topi keräsi ottelusta pisteitä 486 ja Miiro 369 pistettä.

Silmiinpistävää oli kymppivuotiaiden poikien yhteishenki kilpailupaikalla. Touhua riitti kentällä ja kentän ulkopuolella yli seurarajojen.

11-vuotiaista pojista otteluun olivat ilmoittautuneet Christian Lindberg, Arttu ja Vilho Haaksluoto, Aleksi Salminen ja Aleksi Jäske. Pojat aloittivat päivän pituushypyllä. Pituuspaikalla pisimmän hypyn nimiinsä vei Vilho hienolla tuloksella 4,67. Uusia omia ennätyksiä kirjautti myös Arttu ja molemmat Aleksit.

60 metrin pikamatkalla Vilho oli kiireisin ja ehti maaliin ensimmäisenä ajalla 8,86. Vilho ja Aleksi Salminen onnistuivat myös parantamaan omia ennätyksiään.

Kuulakisaan lähdettiin reilun parin tunnin tauon jälkeen hyvällä fiiliksellä ja ennätysten metsästyksellä. Ennen kisaa tarkistettiin vanhat ennätykset ja kaikki pojat ilmoittivat tekevänsä kisassa uuden ennätyksensä. Kuulakisan jälkeen pojat totesivat ennätystensä parantuneen. Hienoa kisaamista koko viisikolta.

Ottelussa kultaa nappasi Vilho Haaksluoto pistein 1116. Pronssimitalin pokkasi Vilhhon kaksoisveli Arttu pistein 973. Aleksi Jäske oli kilpailun seitsemäs 769 pisteellä. Aleksi Salminen oli kymmenes pistein 711 ja Christian 11. 700 pisteellä. Arttu, Vilho ja Aleksi Salminen onnistuvat kaikki parantamaan ennätyksiään jokaisessa lajissa ja näin myös otteluennätys meni pojilta uusiksi. Otteluennätykset myös Aleksi Jäskelle ja Christianille.

 

13-vuotiaita poikia palkintopallilla kaksi

Kiskon Juho Mantila voitti tiukan 13-vuotiaiden poikien neliottelun yhdeksän pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen pahimpaan kisavastukseen. Juhon kokonaispisteet olivat 1391. Juho oli tasainen tekijä kaikissa lajeissa. Lajivoiton Juho nappasi 800 metrillä, joka sujui aikaan 2.42,36. Myös aidat sujuivat hienosti aikaan 10,83 ja otteluun upeat 465 pistettä. Palkintopallilla nähtiin myös Joonatan Lindberg, joka sijoittui kolmanneksi pistein 1182. Joonatanin parasta tekemistä ottelussa oli upea korkeushyppy, jossa ennätysparannus yhdeksän senttimetriä ja uudet ennätyslukemat 1.44. Tästä Joonatanille hänen ottelunsa parhaat pisteet 407. Viidenneksi sijoittui Juuso Tuominen ottelun yhteispistein 1120. Juusolla oli niin ikään parasta tekemistä korkeushyppy, jonka lajivoiton Juuso jakoi Joonatanin kanssa.

14-vuotiaat kiskolaiset edelleen ylivoimaisia moniottelijoita piirissä - tytöille kisasta kolmoisvoitto

Kiskolaiset 14-vuotiaat tytöt ovat hallinneet moniotteluita jo pikkutytöistä lähtien. Kausi 2017 päättyi tyttöjen neloisvoittoon moniotteluissa ja kauden 2018 moniottelut alkoivat melkein neloisvoitolla. Ilman Helmi Lievosen loukkaantumista neloisvoitto olisi ollut taas kiskolaisten ja vieläpä murskaavan ylivoimaisesti.

Kiskolaisista ottelun ykkönen oli Emmi Hietanen pistein 2113. Kisan kakkossijasta käytiin tiukka taistelu, jonka onnistui voittamaan Elisa Alastalo pistein 2027. Vanessa Lindberg jäi Elisasta kolme pistettä ja sijoittui kolmanneksi pistein 2024. Emmin parasta osaamista nähtiin keihäänheitossa, jossa keihäskaari melkein ennätystulokseen 40.40. Elisan vahvuudet ottelussa tulivat esiin pituushypyssä, jossa lähestyttiin jo viiden metrin rajaa. Elisan pituushypyn tulos oli 4.93. Vanessa taas oli korkeuskisan ykkönen tuloksella 1.56. Helmi Lievosen kisa päättyi käytännössä korkeushyppyyn, jossa yritys korkeudesta 1.52 koitui tällä kertaa Helmin kohtaloksi. Hyppy epäonnistui ja Helmin ranne jäi kehon alle. Kantositeessä sitkeä tyttö halusi kuitenkin ottelun tehdä valmiiksi ja Helmi "käveli" päätöslajin 800 metriä maaliin. Helmin kokonaispisteet 1766 ja koko kisan viides käytännössä neljän lajin pisteillä. Vahvaa oli tyttöjen tekeminen ottelussa. Toki tyttöjen harjoitteluun on kuulunut pienestä lähtien monipuolisuus kaikkien yleisurheilulajien suhteen.

Poikien puolella kiskolaisia 14-vuotiaita edusti Anselmi Koskela. Anselmin 5-ottelun kokonaispisteet 1795 ja sijoitus palkintopallilla ykkönen. Anselmi teki hyvän sarjan kaikissa ottelun lajeissaan. Anselmi kasvatti pistejohtoaan eniten keihäänheitossa, jossa keihäs kaarsi 38.55 metriä. Seiväs sujui mallikkaasti ja tuloksena 2.60.

15-vuotiaiden tyttöjen piirin ykkönen oli Aino Koskela. Kokonaispisteet ottelussa olivat 2277. Ainon parhaita lajeja ottelun pisteiden keräyksessä oli aidat ja korkeus. Aidat sujuivat aikaan 12,66 ja pisteitä otteluun 646. Korkeudessa Aino hyppäsi uuden ennätyksensä 160 ja pisteitä otteluun 559.