Pm-maantiejuoksut 9.4.2017

Kisko suurin seura UUDY:n pm-maantiejuoksuissa!

Uudenmaan yleisurheilun piirinmestaruuksia ratkottiin Karkkilassa maantiejuoksujen parissa sunnuntaina. Maantiejuoksut tulivat tälle kaudelle ohjelmaan myös Uudy:n piirin Nuorisocupiin, jossa ratkotaan seurojen välisiä paremmuuksia eri piirinmestaruuskilpailuiden osallistumis- ja menestysmispisteiden avulla.

Kisko sai matkaan mukaan 24 urheilijaa ja oli osallistujamäärältään suurin seura maantiejuoksuissa. Näin saatiin Nuorisocupiin hyvä aloitus kaudelle 2017. - Tästä on ehdottoman hyvä jatkaa kolmen viikon kuluttua kisattaviin pm-maastoihin, jotka juostaan Mäntsälässä. Oman pikantin mausteensa maastojuoksukisaan tuo myös kolmen hengen tiimeissä ratkottavat joukkuekisat. Olimme viime vuonna maastojuoksuissa suurin seura osallistujamäärässä mitattuna ja se on tavoite nyt tulevaankin kisaan. Tämän päivän osallistujamäärään kaivataan pariakymmentä osallistujaa lisää, toteaa seuran nuorisopäällikkönä toimiva Maarit Lindberg.

Ysitytöt aloittivat päivän kahdella mitalilla

Ysitytöistä kisaan mukaan lähtivät Laura Mantila, Eevi Aarnio, Kaisa Alastalo ja Isabella Lindberg. Huikea oli tyttöjen esimerkki muille kiskolaisille, kun neljän kärjessä maaliin tuli kolme kiskolaista. Laura piti alusta asti kilometrin matkalla kovinta vauhtia ja juoksi karkuun muilta kisakumppaneilta varsin selkeään voittoon. Toiseksi kisassa sijoittui Eevi ja neljänneksi Kaisa. Isabella juoksi kisan kymmenenneksi kymmenen kilpailijan kisassa.

Ysipojista saatiin tällä kertaa mukaan ainoastaan Vertti Salminen. Vertti lähti rohkeasti matkaan ja juoksi mallikkaasti maaliin asti. Yseille hienoa kokemusta tuleviin koitoksiin!

11-sarja isolla joukolla mukana maantiejuoksuissa

Lähtöviivalle poikien kilpailussa asettui kaikkiaan 13 poikaa, joista 8 oli kiskolaista: Christian Lindberg, Aleksi Jäske, Aleksi Salminen, Joonas Laine, Pessi Lampinen, Jusa Niemi, Elias Hietanen ja Ville Mustonen. Monen mielessä alkujännityksessä oli, että kuinka jaksaakaan juosta kahden kilometrin matkan. Mutta kun reittiin oli tutustuttu ja juoksutaktiikat suunniteltu, jokainen lähti reippain mielin kisaan. Christian juoksi kilpailun kärjessä maaliin asti ja otti kultamitalin. Aleksit täydensivät pojat kolmoisvoittoon, Aleksi Jäske ollen toinen ja Aleksi Salminen kolmas. Muutama muun seuran poika väliin ja loput Kiskon pojat hienoilla juoksuilla ja tavoiteaikojen alituksilla peräkkäin maaliin. Wau pojat, hieno kilpailu!

11-tyttöjä kahden kilometrin matkaan lähti Nea Hyvärinen, Ida Aarnio ja Tähkä-Alina Koskela. Tasaisesta tyttötriosta ensimmäisenä maaliin juoksi Nea. Rauhallisemmin aloitetun juoksun puolivälissä Neasta oli tuntunut, että hyvinhän sitä jaksaa ja sitten oli kiristetty vauhtia.  Nea  sijalla 6, Idan sijoitus 7. ja Tähkä-Alinan 8. Hyvä tytöt, tällä tasaisuudella ollaan joukkuekilpailuissa palkintosijoilla.

13-sarjassa kuusi kiskolaista osallistujaa

13-vuotiaat tytöt ja pojat pinkaisivat kolmen kilometrin matkalleen yhteensä lähes 30 juoksijan voimin. Kiskolaisista matkassa mukana olivat Elisa Alastalo, Emmi Hietanen, Vanessa Lindberg, Juho Mantila, Joonatan Lindberg ja Anselmi Koskela.

Kovinta vauhtia 13-sarjalaisista piti Elisa, joka otti alun tyylilleen uskollisesti hieman varovaisesti ja paranteli asemiaan loppuun asti sijoittuen lopulta ihan viime metreillä kolmanneksi ohittamalla seuratoveri Emmin. Emmin sijoitus siis neljäs. Vanessa täydensi 13-tyttöjen osallistumista tasaisen varmalla juoksulla.

Pojista tällä kertaa nopein oli Juho, Joonatan ja Anselmi juoksivat hieman verkkaisempaan tahtiin.

15-vuotiaista maantiejuoksuihin uskaltautui vain kaksi osallistujaa

Pojista pitkän matkan erityismies Jussi Alastalo osallistui vaativaan neljän kilometrin maantiejuoksuun mielessään mitalisijoitus. Tällä kertaa tuloksena neljäs sija poikien kilpailussa. Tyttöjen kisaan osallistui pitkistä juoksumatkoista nauttiva Sofia Pihlgren.