Pm-junnuottelut 1 21.5.2017

KESÄKELI SIIVITTI KISKON 43 NUORTA PM-OTTELUISSA HYVINKÄÄLLÄ!

Huikea 43 hengen joukkue Kiskon yleisurheilunuoria otteli sunnuntaina Hyvinkäällä pm-otteluissa!

Ensimmäisenä kello kymmenen ottelu-urakkansa aloittivat 9-vuotiaat tytöt ja pojat. Ysien kolmiottelun lajeina olivat 40 m juoksu, kuula ja pituus. Tytöt aloittivat 40 m juoksulla, jonka kuudesta erästä koko kisan toiseksi nopeimman ajan juoksi Eevi Aarnio (7,02). Eevin kuulakaari kantoi 4,72 ja pituushyppytuloksen oltua 3,29 toivat nämä tulokset Eeville hienosti piirinmestaruuspronssia. Eevin pronssia täydensi hienosti Laura Mantilan pistesija (5.). Pituushypyn toinen suorituspaikka oli Kiskon ysityttöjen juhlaa. Kolme parasta olivat Kiskon Laura Mantila (3,34), Eevi Aarnio (3,29), Aino-Emilia Korpisaari (3,18). Näiden tyttöjen suoritusta täydensi vielä hienosti 6. sijoittunut niin ikään yli kolmeen metriin ponkaissut Ellen Laukkanen (3,03). Koko pituuskisan ykkönen oli Henni Piirainen (3,62) Keski-Uudenmaan Yleisurheilu.

Kuulassa paras kiskolainen oli  neljänneksi sijoittunut Laura Mantila tuloksella 5,50.

Kymmenen kisoihin lähteneen 9-sarjan Kisko-tytön joukossa oli mukana muutama pm-tasolla ensiesiintymisensä tehnyt urheilija. Hienosti sujui tytöiltä kisaaminen. Kaikki tytöt tekivät ehjät suoritukset kaikissa kolmessa lajissa ja lähes jokainen rikkoi omia ennätyksiään. Tästä tyttöjen on hyvä jatkaa urheilukesäänsä.

Yhdeksänvuotiaat pojat olivat seitsemän urheilijan voimin mukana kolmiottelussa. Mukana ysipojista olivat Lauri Meronen, Jyvä-Kasperi Koskela, Ville Vuorinen, Vertti Salminen, Noel Bitter sekä Topi ja Ossi Niemi. Pojista Lauri ja Jyvä-Kasperi ovat vasta viisivuotiaita. Hienosti pienet miehen alut kisasivat isompien kanssa tehden jokaisessa lajissa omat ennätyksensä.

Pojat aloittivat päivän pituushypyllä. Askelmerkit haettiin kohdalleen ja kisassa pojat ponnistivat pitkälle hiekkalaatikkoon. Pisimmälle kiskolaisista ponnisti ensimmäisiin virallisiin kilpailuihinsa osallistunut Ossi. Ossin ennätys kirjataan nyt lukemin 3.16. Tulos oikeutti viidenteen sijaan ensimmäisen lajin jälkeen.

Toisena lajina oli 40 metrin pikapyrähdys. Vuorollaan jokainen asettui lähtöviivalle odottamaan lähtölaukausta. Kovinta vauhtia pojista piti Ossi. Luonnollisesti tässäkin tuli ennätys. Uudet ennätykset juoksivat myös Lauri, Jyvä-Kasperi, Topi, Noel, Vertti ja Ville.

Viimeisenä lajina oli kuulantyöntö. Ringistä lähti mainioita kuulakaaria. Pisimmälle kuulaa työnsi ensimmäisiin virallisiin kilpailuihin osallistunut Topi. Topi pukkasi kuulan 4.98. Kesän aikana on lupa odottaa viiden metrin ylityksiä tältä nuorelta herralta. Uudet ennätykset kirjataan myös Laurille, Jyvä-Kasperille, Ossille, Noelille ja Vertille.

Loppupisteissä pojat eivät tällä kertaa mitaleista taistelleet. Mitalien sijaan reppuun saatiin paljon tärkeää kisakokemusta. Kaikkinensa pojilta mainio päivä. Joukkueelle 20 uutta henkilökohtaista ennätystä. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua kesän seuraaviin koitoksiin.

Sonja, Nea, Fiina, Olivia, Tähkä-Alina

Kymmenen vuotiaista tytöistä kilpailuihin osallistuivat Fiina Paajanen, Sonja Koskela, Nea Hyvärinen, Tähkä-Alina Koskela ja Olivia Lindholm. Parhaiten sijoittui Tähkä-Alina, saavuttaen kokonaiskilpailun viidennen sijan. Tasaista oli tyttöjen kesken, 11.Olivia, 12.Fiina, 13.Sonja ja Nean sijoitus 14. Hurja määrä uusia ennätyksiä, kokemusta, aurinkoa ja mahtavaa yhteishenkeä.

Kymppipojista ottelemaan olivat lähteneet Christian Lindberg, Aleksi Salminen ja Joonas Laine. Pojilla  päivän urakkana oli 3-ottelu, joka alkoi 60 m juoksulla, tämän jälkeen vuorossa oli kuula ja viimeisenä lajina pituus. Kärkikahinoihin ei ihan tuloksilla ylletty, mutta uusia ennätyksiä lajeissa syntyi. Poikien sijoitukset Christian 8., Aleksi 10. ja Joonas  11.

11-pojat kisasivat myös 3-ottelun. Pessi Lampinen, Ville Mustonen, Jusa Niemi ja Elias Hietanen aloittivat ottelun 60 m juoksulla. Tämän jälkeen oli pituushypyn vuoro ja viimeisenä lajina kuulantyöntö. Kuulassa Pessi työnsi hienosti uuden ennätyksensä 6.80.

Mukavassa poikaporukassa, rentoa kisailua ja uusia ennätyksiä. Päivän sijoitukset olivat Pessi 12., Elias 14.,Jusa 16. ja Ville 19.

Ida, Sanni-Veera, Aada

11-tytöistä mukana olivat Aada Grönroos, Sanni-Veera Viertola ja Ida Aarnio. Sanni-Veera tehtaili kaikissa lajeissa uuden ulkoennätyksen. Kuula lensi 9.64, 60 m taittui aikaan 9.00 ja pituushypyssä tulos 3,89. Ottelupisteet 1085 toivat Sanni-Veeralle piirinmestaruuden, ONNEA!!! Idan uudet ennätykset, kuula 7,43, pituus 3,59, 60 m 9,97, toivat yhteispisteet 762 ja sijan 8. Myös Aada pisti ennätykset uusiksi, kuula 5,93, pituus 3,34, 60 m 10,63 ja oli näin kilpailun 19. pisteillä 582.

13-vuotiaiden joukkueelle kaksi mitalia!

13-vuotiaiden tyttöjen ja poikien joukkue on kasvanut mukavan kokoiseksi ja sitoutuneita urheilijoita perheineen löytyi tähän kisaan jo yhdeksän urheilijan verran. Tyttöjen joukkue oli tässä kisassa Emmi Hietanen, Helmi Lievonen, Elisa Alastalo, Vanessa Lindberg ja Vilja-Matilda Koskela. Poikien puolella kisasivat Juho Mantila, Juuso Tuominen, Joonatan Lindberg ja Anselmi Koskela.

13-vuotiaiden tyttöjen joukkue tiedettiin jo ennalta kovaksi tiimiksi moniotteluissa, mutta toisaalta koko joukkue onnistui vielä yllättämään valmennustiimin, kun kaikki neljä tyttöä löytyivät kuuden parhaan joukosta. Emmi Hietanen voitti 4-ottelun kirkkaimpana suorituksenaan 60 metrin aitojen uusi upea ennätys 10,39. Helmin ja Elisan parhaat suoritukset nähtiin pituudessa, kun loikkaekspertit paransivat ennätyksensä lukemiin 4,66 ja 4,67. Vanessa taas tehtaili uuden ennätyksen kuulantyönnössä 8,33 samalla, kun kiskolaiset tytöt ottivat kuulassa neloisvoiton.

12-vuotiaissa Vilja-Matilda Koskelan parhaaksi lajiksi nousi 800 metrin juoksu, kun hän sijoittui 18 ottelijan joukossa neljänneksi ajalla 2.54,71. Myös aitajuoksu sujui hienosti aikaan 11,90 ja sijoitus kuudes. Koko ottelussa Viljan sijoitus oli 11.

13-vuotiaissa pojissa Anselmi Koskela sijoittui kokonaiskilpailussa sijalle 5. Anselmi pääsi loistamaan erityisesti kuulantyönnössä, jossa hän oli koko joukon ykkönen tuloksella 10,34.

12-vuotiaissa pojissa Juho sijoittui kokonaiskilpailussa sijalle neljä, Juuso oli viides ja Joonatan kuudes. Juhon paraatilajina oli aitajuoksu, joka sujui hienolla rytmillä aikaan 11,82 ja Juho oli koko joukon toiseksi nopein aitajuoksija. Juuso taas oli koko joukon paras korkeushyppääjä uudella ennätystuloksella 139. Joonatan teki parhaan suorituksensa korkeushypyssä, jossa tuloksena 124.

12- ja 13-vuotiaiden tyttöjen joukkue
12- ja 13-vuotiaiden poikien joukkue