Pm-junnut 20.8.2017

Sunnuntaina ysipojilla oli lajeina pituushyppy, kuulantyöntö ja keihäänheitto. Päivän koitoksiin osallistuivat Ville Mattila, Vili Rasehorn, Lauri Jäske, Jyvä-Kasperi Koskela, Ossi Niemi, Topi Niemi, Vertti Salminen ja Ville Vuorinen

Poikien päivä alkoi pituushypyllä, jossa Vili vastasi koko kisan pisimmästä hypystä tuloksella 3,81. Pojista uuteen ennätykseensä ponnistivat Ossi, Topi, Ville V., Vertti, Lauri, Ville M. ja Jyvä-Kasperi.

Kaikki pojat kävivät työntämässä kuulaa ja siellä kiskolaisten parhaasta tuloksesta vastasi Vili Rasehorn ennätyksellään. Ennätystään paransi myös Lauri. Kahden lajin jälkeen oli ensimmäinen ottelu jo tehty kaikilla pojilla. Pituuden ja kuulan ottelun kokonaispisteissä toiseksi sijoittui Vili.

Viimeisenä lajina oli pojilla keihäs. Keihästä heittivät Topi, Ossi, Vili, Vertti ja Villet. Keihäspaikalla uudet henkilökohtaiset ennätykset Laurille ja Vilille. Kaikkien kaksi ottelua valmiiksi ja saatiinpa ysipoikiin yksi piirinmestaruuskin, kun Vili voitti ottelun, jossa lajeina oli pituus ja keihäs. Pisteitä Villille 436. Kuulan ja keihään ottelussa parhaana kiskolaisena kuudenneksi sijoittui Lauri pistein 334. Laurille hienosti uudet ennätykset kaikissa päivän lajeissa.

Hienosti pojat jaksoivat urheilla tiiviiseen tahtiin kaikki kolme lajia läpi. Tästä on hyvä jatkaa kohti syyskuun piirinmestaruusotteluita.

Pojat toiseen kilpailupäivään mahtavalla tsempillä

Sunnuntain lajivalikoimaan kuuluivat 60 m aidat, korkeus, kiekko ja 1 000 m. Päivä aloitettiin aitajuoksulla, jonka kymppipojista juoksivat Christian, Joonas ja Aleksi S. Poikien sijoitukset 6, 7 ja 8. Aleksille oma ennätys tästä lajista. 11-pojista Jusa ja Elias juoksivat aitakisan. Tiukassa kilpailussa Elias viides ja Jusa kahdeksas.

Kiekossa taisi joka poika heittää ennätyksensä ja parhaaseen sijoitukseen Aleksi Jäske. Aleksi heitti 17,27 ja oli P10-kilpailun neljäs. Aleksi S. viides ja Joonas seitsemäs. P11-kiekossa Eliakselle ja Jusalle sijat 7 ja 11.

Korkeushypyssä aukesi päivän mitalitilit, kun Christian oli kymppipoikien hopealla ja Arttu jaetulla pronssilla. Aleksi S. oli kilpailussa sijalla viisi, Aleksi J. omalla ennätyksellään seitsemäs ja Joonas kahdeksas. 11-pojissa Elias pomppasi pronssia, Jusa ennätyksellään sija 6 ja Ville Mustonen sija 8.

1 000 m juoksuun starttasivat Christian ja Aleksi J. Ei painanut kahden päivän kisailut poikien jaloissa, kun molemmat juoksivat vielä ennätyksensä. Christian oli kilpailun kakkonen ja Aleksi viides.

Useita omia ennätyksiä on rikottu, kavereita kannustettu ja mukavaa aikaa hyvällä porukalla vietetty. Olipa hieno pm-kisa viikonloppu!

Tyttöjen ennätykset saivat jatkoa

Vivia Rinta-Paavola, Sanni-Veera Viertola, Ida Aarnio, Nea Hyvärinen, Tähkä-Alina Koskela, Olivia Lindholm, Eerika Vilen ja Sonja Koskela jatkoivat urakkaansa vielä sunnuntaina.

11-tytöissä mitalijuhlat jatkuivat Sanni-Veeran heittäessä itsensä piirinmestariksi kiekossa, uudella ennätyksellä 26,54. Myös Idalla ja Vivialla kulki hyvin. Kumpikin juoksi 60m aidoissa uuden ennätyksen. Keihäästä tytöille kaksi mitalia, Vivia toinen ja Ida kolmas.

10-tyttöjen korkeuden palkintojen jaossa loistivat Kiskon värit. Eerika hyppäsi hopealle, Sonja ja Tähkä jakoivat kolmannen sijan LUU:n kilpakumppanin kanssa. 60 m aitoihin osallistui Sonja, Tähkä ja Eerika. Tytöille kirjataan uudet ennätykset ja Sonjalle vielä hopeamitali. Kiekko ei ihan lentänyt toivotulla tavalla, siitä huolimatta Sonja hienosti hopealle myös tässä lajissa. Nea, Olivia ja Eerika lopettivat kisaviikonloppunsa 1 000 m juoksuun. Tytöille uudet ennätykset ja Nealle hopeaa.

Tästä päivästä tytöille 9 mitalia ja jälleen 11 ennätystä!

13-vuotiaiden toisessa päivässä mitalijuhlien jatkoa!

Erityismainintana Kiskon 13-vuotiaiden tyttöjen joukkue, joka nappasi mitalin tai useamman jokaisesta tarjolla olleesta pm-kilpailulajista!

60 m aidat

Aitajuoksuun starttasivat pojista Juho Mantila ja Joonatan Lindberg. Kumpikin onnistui kolhimaan aitoja matkallaan polvien ollessa melkein verillä, mutta ennätysten tuntumaan juoksut ja hopea- ja pronssimitalit pojille. Tyttöjen puolella Vilja-Matilda Koskela haastoi aitoja ensimmäsitä kertaa kolmen askeleen rytmillä ja onnistui juoksemaan kelpo juoksun. 13-vuotiaiden tyttöjen aitajuoksukisaan osallistuivat Elisa Alastalo ja Vanessa Lindberg. Tasoltaan hieman heikoksi jäänyt aitajuoksukisa tarjosi tytöille kuitenkin sijat kaksi ja neljä.

200 m

Emmi Hietanen ja Juho Mantila osallistuivat 200 metrin juoksuun. Kummallekin mitali ja kokemusta etusuoran puuskaiseen vastatuuleen juoksemisesta!

1 000 m

Pitkän matkan juoksuun osallistuivat Annika Vilen, Elisa Alastalo ja Vanessa Lindberg. Annikalle ensimmäinen kokemus kilparadalta pitkän matkan juoksusta, Elisa juoksi melko lähelle ennätystään ja palkintopallille pronssi hakemaan, Vanessalle taas sunnuntaihölkkää! :)

Pituus

Pituudessa Kiskolle kaksi mestaruutta, kun Elisa Alastatalo onnistui parantelemaan ennätystään jo lukemiin 4.81. Toinen mestari oli Joonatan Lindberg tuloksella 4.00. Muita mitaleja Helmi Lievoselle ja Juho Mantilalle. 12-vuotiaat tytöt Vilja-Matilda ja Annika sijoittuivat omassa kisassaan sijoille kahdeksan ja kymmenen Vilja-Matildan hypätessä uuden ennätyksensä 3.66.

Moukari

Moukaria heittivät Anselmi Koskela, Emmi Hietanen ja Helmi Lievonen. Helmi onnistui hieman parantelemaan ennätystään sijoittuen neljänneksi ja Emmi Hietanen perussuorituksella kolmanneksi. Anselmi 13-poikien toiseksi.