Pm-junnuottelut 2 16.9.2017

KESÄKAUDEN PÄÄTÖSKISA OLI KISKON 13-VUOTIAIDEN TYTTÖJEN JUHLAA!

Yleisurheilijat päättivät kesäkautensa lauantaina 16.9 Klaukkalassa järjestetyissä pm-moniottelussa.

9-vuotiaiden tyttöjen neliottelussa (keihäs, korkeus, 40 m ja 800 m) Kiskolta kisasivat Eevi Aarnio, Kaisa Alastalo, Isabella Lindberg, Laura Mantila, Veera Mustonen sekä Jenni Vuorinen. Kokonaiskisassa hopealle sijoittui Eevi Aarnio (704 p). Pikamatkalla Eevi paransi jo nimissään ollutta piirin tämän kauden ennätysaikaa. Eevi pinkoi 40 metriä huippuaikaan 6,65 .

Eevin hopeaa lähimpänä kiskolaisena täydensi kokonaiskisassa neljänneksi sijoittunut Laura Mantila (652 p).
Mainittakoon erikseen myös se, että ottelun päättävässä pitkässä juoksussa (800 m ) neljä viidestä parhaasta juoksi Kiskon väreissä. Kokonaisuudessaan kaikki tytöt ottelivat hienosti pitkän kisapäivän erittäin vaihtelevissa sateen täyttämissä olosuhteissa tehden lajikohtaisia ennätyksiään.

Ysipojat neljän pojan voimin ottelemassa Nurmijärvellä 

Lauantaiaamuna kauniissa säässä pojat, Lauri Jäske, Ville Vuorinen, Vertti Salminen ja Topi Niemi, pääsivät lämmittelemään päivän urakkaa varten. Pojilla oli ensimmäisenä lajina korkeus, jossa Ville, Vertti ja Lauri hyppäsivät omat henkilökohtaiset ennätyksensä. 

Korkeuden jälkeen siirryttiin pienen tauon jälkeen keihäspaikalle ja verryttelemään keihäskisaa varten. Keihästä kiskolaisista pisimmälle heitti Lauri. Laurin pisin heitto kantoi 13.98. Topi jäi keihäspaikalla harmillisesti ilman tulosta. Ville heitti 10.20 ja Vertti 7.30. 

Kolmantena lajilla pojilla oli 40 metrin pikapyrähdys, joka juostiin melkoisen sadekuuron jälkeen. Lauri juoksi syksyisestä kelistä huolimatta oman ennätyksensä. Muiden poikien ajat kylmässä ja sateisessa säässä jäivät hieman henkilökohtaisista ennätyksistä.

Viimeisenä lajina ottelussa oli 800 metriä. Hienosti pojat juoksivat ja jokaiselle henkilökohtainen ennätys.

Ennätyksiä, onnistumisia ja kaverin kannustusta sisälsi 10- ja 11-poikien kisapäivä

Kymppipojista ottelemaan (60 m aitajuoksu, korkeus, keihäs ja 800 m) olivat lähteneet Christian Lindberg, Aleksi Jäske, Aleksi Salminen ja Joonas Laine, 11-poijista Emil Ylipekka, Jusa Niemi, Ville Mustonen ja Elias Hietanen.

Päivä lähti käyntiin aitajuoksuilla ja jo heti kuusi poikaa (Aleksi J., Christian, Joonas, Elias, Ville ja Jusa) kahdeksasta juoksi ennätyksen tässä. Tästä oli hyvä jatkaa korkeuskisaan. Vaikka vettä ripsi taivaalta välillä ihan reilustikin, ennätyskorkeuksia ylitettiin ja hyvällä tsempillä jatkettiin kisailua. Korkeusennätykset pomppasivat Aleksit, Joonas, Emil ja Jusa.

Keihäässäkin vielä Emil Ja Aleksi Jäske heittivät ennätyslukemiin, vaikka tuuli ja sade riepottelivat keihäitä ja märkä, liukas rata sotki askelmerkkejä. Ottelun päätti 800 m juoksu, jossa myös puolet pojista juoksivat ennätyksensä. Pientä taktikointiakin oli pojilla juoksun alussa, pedataan kaverille hyvä juoksu. Mahtavaa yhteishenkeä.

Kokonaiskilpailussa 10-poikien sijoitukset: Christian viides, Aleksi J. seitsemäs, Aleksi Salminen yhdeksäs ja Joonas Laine sijalla 11.

11-pojissa ottelun voittoon Emil pisteillä 1495 ja Elias pronssilla pisteillä 1171, Villen sijoitus 12. ja Jusan 13.

12-vuotiailla hyviä sarjoja ja kaksi mitalia!

12-vuotiaita urheilijoitamme edusti Vilja-Matilda Koskela ja Annika Vilen sekä poikien puolella Joonatan Lindberg ja Juho Mantila.

Vilja sijoittui koko kisan kuudenneksi 17 tytön joukossa. Annikan sijoitus oli 10. Parhaat pisteensä Vilja keräsi aitajuoksussa sekä korkeudessa. Korkeushypyssä Vilja sivusi ennätystään 1.30 ja oli koko joukkion toiseksi paras hyppääjä. Annika sivusi myös ennätystään korkeudessa tuloksella 1.25.

6. Vilja-Matilda Koskela 1189 pist., 10. Annika Vilen 965 pist.

12-vuotiaille pojille kaksi mitalia!

Poikien sarjassa Juho keräsi pisteitä 1313 ja sijoittui toiselle sijalle. Kultamitali jäi loppujen lopuksi vain 50 pisteen päähän. Joonatan oli kolmannella sijalla pistein 1193. Juho teki tasaisen vahvan sarjan koko ottelussa. Jokainen laji sujui vähintään omalla tasollaan.

13-vuotiaat täysin ylivoimaisia omassa sarjassaan - ei vastusta muista missään lajissa!

13-vuotiaiden tyttöjen @urheilukakarat teki selvää jälkeä otteluissa. Kaikki lajivoitot Kiskon tytöille Emmi Hietaselle, Helmi Lievoselle, Elisa Alastalolle ja Vanessa Lindbergille. Ottelun asetelmat olivat selvät jo ennen otteluita. Tyttöjen normaalisuorituksillakaan kenestäkään ei olisi uhkaajaa neljälle kiskolaiselle.

Jokaisella tytöllä oli omat paraatilajinsa ja lajivoitot jakautuivat kaikille neljälle. Pituushypyn voiton jakoivat Helmi ja Elisa. Kummankin tytön pisimmät hyppykaaret 4.77 aivan ennätyksien tuntumaan. Kaikki kiskolaiset neljän parhaan joukossa!

Aitajuoksussa tytöt valtasivat myös neljä ensimmäistä sijaa ja tällä kertaa parhaiten onnistui Emmi uudella ennätyksellään 10,01.

Korkeushypyssä neljä kiskolaista viiden parhaan hyppääjän joukossa ja tässä lajissa korkeimmalta onnistui hyppäämään Vanessa tuloksella 1.45 ja hänkin ennätyksensä tuntumaan.

Keihäänheitossa ei myöskään löytynyt kiskolaisille uhkaajaa ja seuraavat heittäjät jäivät lähes kymmenen metriä kiskolaisnelikolle. Pisimmän kaaren heitti Emmi 36,41 ja muut kolme tyttöä tasaisesti 29 metrin tuntumaan.

Päätöslajissa 800 m juoksussa kiskolaiset jälleen viiden parhaan joukossa. Nopeimmasta juoksusta vastasi Elisa ajallla 2.37,93.

Lopulliset sijoitukset:

1. Emmi Hietanen 2120 pist., 2. Helmi Lievonen 1994 pist., 3. Elisa Alastalo 1988 pist., 4. Vanessa Lindberg 1775 pist.

13-vuotiaissa pojissa edustajamme oli Anselmi Koskela. Enemmän heittäjänä tunnettu urheilijapoika patisteltiin otteluun, koska tärkeää on tehdä riittävän monipuolisesti harjoittelua ja kilpailua. Anselmin otteet ottelussa olivat hyvää luokkaa ja kaikkien lajien suorituksia voi vaan jälkikäteen ihailla. Anselmin sijoitus neljäs pistein 1510. Ottelussa Anselmi keräsi eniten pisteitä voittamalla ylivoimaisesti keihäänheiton tuloksella 40,13 ja pisteitä 506. 60 metrin aidat sujuivat myös 329 pisteen arvoisesti aikaan 12,02.