Pm-junnut 19.8.2017

KISKON NUORET KAHMIVAT 90 MITALIA PIIRINMESTARUUSKISOISSA!

Uudenmaan piirin 9-15-vuotiaiden parhaat yleisurheilijat ratkottiin viikonloppuna vaihtelevissa sääoloissa Vihdin viestin isännöimänä Nummelan urheilukentällä. Kaksipäiväisissä kisoissa nuorimpien eli 9-vuotiaiden piirinmestaruudet ratkottiin miniotteluiden muodossa.

Ensimmäisen päivän lajeina juoksut, pikamatka (40 m), pitkä matka (1 000 m) sekä korkeus.

Toisena päivänä heittolajit kuula ja keihäs sekä pituus.

Kiskon yhdeksänvuotiaat tytöt nappasivat yhteensä 6 mitalia. Kultaa Laura Mantilalle ensimmäisenä päivänä korkeus + 1 000 m miniottelusta ja toisena kisäpäivänä kuula ja pituus -miniottelusta. Lisäksi miniotteluissa 40 m + 1 000 m sekä pituus + keihäs sai Laura hienosti pronssimitalit.

Juoksuminiotteluissa itsensä hienosti hopealle juossut Eevi Aarnio puolestaan nappasi mitalin lisäksi molempina päivinä useamman pistesijan.

Ysityttöjen kuudennen mitalin otteli kestävyysjuoksijana tunnettu Kaisa Alastalo. Kaisa saavutti pronssia korkeus + 1 000 m -miniottelussa. Kaikkiaan kahdeksan tytön joukkue urheili hienosti jokainen ylittäen omia ennätyksiään.

Ysipojat yhdeksän osallistujan voimin mukana piirinmestaruusminiotteluissa.

Lauantaina otteluihin osallistuivat Lauri Jäske, Ville Mattila, Ossi Niemi, Topi Niemi, Topias Töllinen, Ville Vuorinen, Ville Mattila ja Vertti Salminen.

40 ja 1000 metrin juoksuottelussa kymmenen parhaan joukossa oli viisi kiskolaista. Pojista Topi nappasi pronssia pistein 410 ja molemmissa lajeissa syntyi uudet henkilökohtaiset ennätykset. Henkilökohtaisia ennätyksiä myös Ossille ja Laurille molemmissa lajeissa. 40 metrin pikapyrähdyksessä ennätyksensä uusille luvuille kirjautti Topias. Tonnilla uusia ennätyksiään tehtailivat Villet Mattila ja Vuorinen.

40 metrin ja korkeuden miniotteluun osallistuivat Ossi, Vertti ja Ville Vuorinen. Ossi oli parhaana kiskolaisena viides hypäten oman ennätyksensä. Korkeudessa ennätyksensä hyppäsi myös Ville Vuorinen.

Korkeuden ja 1000 metrin miniotteluun osallistuivat Ville Mattila ja Topi Niemi. Topi sijoittui toiseksi ja nappasi näin itselleen päivän toisen mitalin. Korkeudessa molemmat pojat hyppäsivät uudet ennätyksensä.

10-11-tytöt

Ensimmäiseen kisapäivään starttasivat Milja Ahonen, Kukka-Sofia Lievonen, Vivia Rinta-Paavola, Sanni-Veera Viertola, Ida Aarnio, Nea Hyvärinen, Tähkä-Alina Koskela, Olivia Lindholm, Eerika Vilen ja Sonja Koskela.

11-tytöistä Sanni-Veera avasi mitalitilin heti ensimmäisessä lajissaan, ollen kuulan toinen. Ida taas pukkasi uuden hienon ennätyksen. Sanni-Veeralle myös 60 m hopea ja pituuden pronssi.

10-tytöt aloittivat myös kuulantyönnöllä. Tähän osallistuivat Nea ja ensikertalainen Eerika, joka työnsi itsensä piirinmestariksi upealla tuloksella 7.01. Tähkä-Alina rohmusi itselleen värisuoran! Keihäästä kultaa, 60m hopeaa ja pituuden pronssi. 

Ensimmäisestä päivästä jäi käteen 7 mitalia ja huimat 11 ennätystä!!

10- ja 11-pojat kisaamassa yhdentoista pojan voimin

Lauantaipäivän kilpailu-urakka aloitettiin kuulalla. Kymppipojista lajiin osallistuivat Aleksi Salminen, Aleksi Jäske ja Joonas Laine. Molemmat Aleksit aamutuimaan hyvin hereillä, kun pukkasivat kuulaan uudet ennätykset. Kokonaiskilpailussa kymppipoikien sijoitukset 7,8 ja 10. Pessi Lampinen ja Elias Hietanen kisasivat 11-sarjan kuulassa. Pessi työnsi kuulan uusille ennätyslukemille 7,77 ja sijoittui viidenneksi, Elias sijalla 8.

Päivä jatkui keihäänheitolla, pituudella ja 60 m juoksulla. Keihäässä päästiin jo avaamaan mitalitili, kun kymppipoikien Vilho Haaksluoto heitti 26,25 ja sijoittui näin toiseksi tiukassa kisassa. Muut kiskolaiset tässä lajissa olivat Arttu Haaksluoto (7.), Christian Lindberg (9.), Aleksi Salminen (19.) ja Joonas Laine (20.). Yksitoistapoikien keihäässä Emil Ylipekka sijoitus viides, Elias Hietanen kuudes ja Jusa Niemi sijalla 14.

Kymppipoikien pituudessa jatkettiin loistavia suorituksia. Arttu hyppäsi hopealle mahtavalla 4.06 hypyllä ja Vilhon hyppy 3,94 toi pronssia. Aleksi J. yhdeksäntenä, Christian yhdestoista ja Aleksi S. sijalla 16.

11-pojissa pituuteen osallistuivat Emil, Pessi ja Jusa Niemi. Emilin paras hyppy 396 ei ihan riittänyt palkintosijoille, sijoitus oli neljäs. Pessin hyppy kantoi lukemille 362 ja Jusan 323.

60 m juoksussa Emil juoksi hienosti voittoon pienessä vastatuulessa ja sateessa. Elias, Aleksi J. ja Joonas parantelivat ennätyksiään, vaikka vettäkin satoi aika ajoin kaatamalla.

Christian rohkeasti ainoana kiskolaisena poikana osallistui 1000 m kävelyyn ja nappasi tältä matkalta piirinmestaruushopeaa.

Tästä on hieno jatkaa seuraavaan kilpailupäivään.

13-vuotiaille ensimmäisenä päivänä kolme kolmoisvoittoa!

12- ja 13-vuotiaiden joukkueen koko on kasvanut vuosi vuodelta. Tänä vuonna kisoissa nähdään yhteensä 12 tyttöä ja poikaa:

12-vuotiaat tytöt: Vilja-Matilda Koskela ja Annika Vilen. 12-vuotiaat pojat: Joonatan Lindberg, Juho Mantila ja Juuso Tuominen. 13-vuotiaat tytöt: Sanni Ahonen, Elisa Alastalo, Emmi Hietanen, Helmi Lievonen ja Vanessa Lindberg. 13-vuotiaat pojat: Anselmi Koskela ja Markus Sankari

Seiväs

Kiskolaisia seiväshyppääjiä on nyt erityisesti kesäisin valmennettu jo kahden vuoden ajan. Perustaidot alkavat olla hallussa 12- ja 13-vuotiailla. Siitä osoituksena kaikille kiskolaisille hyppääjille mitali ja 13-vuotiaille tytöille kolmoisvoitto, vaikka seiväshypyn osallistujamäärät ovatkin valitettavan pieniä. Toki lajin tekninen vaativuus asettaa rajat osallistumiselle, kun perustaidot on hankittava ensin. Parhaimmista hypyistä vastasivat tänään ennätyskunnossa olleet Joonatan Lindberg (2.70) ja Elisa Alastalo (2.40). Vilja-Matilda Koskela on tänä kesänä saanut uudenlaista varmuutta hyyppäämiseen ja tulokset tasolla 2.20 alkavat olla perustasoa. Isompien seipäiden opettelun vaiheessa Vanessa Lindberg (2.60) ja Emmi Hietanen (2.40) onnistuvat kisa kisalta uusien seipäiden opettelussa. Uudet ennätykset odottavat missä tahansa lähikisassa!

Korkeus

Uusia kolmoisvoittoja juhlittiin sekä tyttöjen että poikien korkeushypyssä. Melko rankassa sateessa tytöt Helmi Lievonen, Elisa Alastalo ja Vanessa Lindberg hyppäsivät alusta asti joukkueena tavoitteenaan kisan kolmoisvoitto. Elisa ja Vanessa hyppäsivät hieman alakanttiin tulokset 1.41, kun taas Helmi oli ennätyskunnossa voittaen kisan tuloksella 1.44. Tyttömenestystä jatkoi 12-vuotiaiden Vilja-Matilda Koskela voittamalla tasaisen kisan. Paras sarja pöytäkirjassa toi tänään voiton! Annika Vilen hyppäsi ennätyksensä.

Pojat Juuso Tuominen, Joonatan Lindberg ja Juho Mantila varmistivat kolmoisvoiton jo kisansa alussa, kun kaksi kilpakumppania tippuivat kisasta alkuvaiheessa. Juho hyppäsi omalle tasolleen tuloksella 1.22 Joonatanin jäädessä ennätyksestään, mutta sijoittuen toiseksi tuloksella 1.22. Juuso Tuominen voitti kisan hyppäämällä tuloksen 1.37.

2000 m kävely

Vanessa Lindberg oli ainoa osallistuja 13-vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Aivan ennätyksen tuntumaan ei kävely sujunut. Vanessan oman analyysin mukaan hän ei oikein päässyt rytmiin, jotta kävely olisi lähtenyt helposti rullaamaan!

Kiekko

Kiekonheitossa tyttöjä edusti Emmi Hietanen ja poikien puolella Juuso Tuominen ja Anselmi Koskela. Mitalisijoille ylsi Emmi Hietanen ennätysheitollaan.

Kuula

Kuulantyöntäjiä nähtiin 13-vuotiaissa kaksi kappaletta. Emmi Hietanen työnsi hopeasijalle ja anselmi Koskela myöskin hopealle.

60 m

Pikamatkalle osallistui tyttöjen puolella Helmi Lievonen, joka voitti 60 metrin juoksun. Elisa Alastalo oli kisan neljäs. 12-vuotiaiden poikien puolella koko kolmikko Juho, Juuso ja Joonatan kamppailivat tasaisen kisan, jossa Kiskolaisista nopein oli Joonatan. Juuso juoksi uuden ennätyksen ja osoitti olevansa yhtä hyvässä pikajuoksukunnossa kuin Juho ja Joonatankin.

15-vuotiaat