Pm-junnuviestit 27.5.2017

YLEISURHEILUVIIKON HUIPENNUS PM-VIESTIT KOTIJOUKKKUE KISKON MITALIJUHLAA!

76 kiskolaista juoksijaa viestijuoksuissa! Myös mitalitaulukko kiskolaista juhlaa! Kiskon yleisurheiluviikkoa on vietetty kaveriviikon merkeissä - teemalla kaverin kanssa on kivempaa. Mikä sopisikaan paremmin kaveriviikkoa päättämään kuin viestijuoksut. Uudenmaanpiirin pm-viestit  juostiin lauantaina 27.5 Peltosaaren urheilupuistossa.

Puolenpäivän aikaan ysit pääsivät hauskan 8 x 40 m sukkulaviestin pariin. Sekaviestinä nurmella juostavaan viestiin oli kisaisänniltä mukaan lähtenyt mahtavat 32 urheilijaa eli neljä joukkuetta. Tiukassa kisassa voitto irtosi Kiskolle ajalla 58,40. Kultajuokkueessa juoksivat Laura Mantila, Ayden Fox, Eevi Aarnio, Vili Rasehorn, Ville Vuorinen, Topias Töllinen, Ossi Niemi ja Topi Niemi. Nuorimpien eli maksimissaan tänä vuonna yhdeksän vuotta täyttävien toisena lajina juostiin iltapäivällä  4 x 400 m pitkät viestit. Molemmissa tytöissä ja pojissa Kiskolta oli mukana kolme joukkuetta. Tytöt Laura Mantila, Eevi Aarnio, Aino-Emilia Korpisaari ja Kaisa Alastalo voittivat kultaa ajalla 5,31,91 Pojat Ayden Fox, Ville Vuorinen, Topias Töllinen ja Vili Rasehorn niin ikään nappasivat kirkkaimman mitalin. Poikien juoksu kulki aikaan 5,42,65.

11-vuotiaat pojat viesteihin kolmen joukkueen voimin.

Ensimmäisenä juostiin 4 x 60 m aitaviesti. Joukkueessa oli mukana monta ensikertalaista, joilla aitajuoksukokemusta oli vasta ihan muutamia harjoituskertoja. Hienoja suorituksia ja yllättäjiä rytmityksen kanssa tuli monia. Kiskon ykkösjoukkue: Emil Ylipekka, Aleksi Jäske, Elias Hietanen ja Aleksi Salminen pronssille tässä viestissä. Kakkosjoukkue: Christian Lindberg, Edi Laurila, Luukas Huhtala ja Jusa Niemi sijalle 6. Ja kolmosjoukkue: Joonas Laine, Ville Mustonen, Aukusti Malinen ja Pessi Lampinen sijalle 9.

Seuraavana 4 x 50 m pikaviesti. Vaikka vaihtoja oli harjoiteltu ja merkkejä haettu, niin viestissä voi aina käydä jotakin. Kiskon ykkösjoukkue (Emil, Aleksi, Christian ja Elias) tuli erässään viimeiseen vaihtoon ihan kärjessä ja mahdollisuudet olisivat olleet vaikka koko kisan voittoon… MUTTA jotakin siinä kävi ja kapulakin tippui ja näin ollen sijoitus yhdeksäs. Kakkosjoukkue: Joonas, Aleksi, Jusa ja Edi sijalle 8. ja kolmosjoukkue: Luukas, Pessi, Ville ja Aukusti sija 10.

Päivän viimeinen rypistys oli 4 x 600 m. Tähän matkaan olikin tiedossa, että kovalla ykkösjoukkueella (Christian, Aleksi, Emil ja Aleksi) on kaikki mahdollisuudet kultamitaliin. Jännittäviä käänteitä kisassa nähtiin, kun välillä oltiin sijalla 2 ja välillä sijalla 3. Mutta viimeiseen vaihtoon Kisko tuli ensimmäisenä ja Aleksi matkaan. Takaa ajoivat kovaa Nurmijärven ja Hyvinkään joukkueet. Mutta Aleksi juoksi hienon ankkuriosuuden ja sai pidettyä pojat takanaan. Näin pojat voittoon ja palkintojenjaossa korkeimmalle korokkeelle. Kiskon kakkonen: Elias, Ville, Edi ja Jusa sijalla 7. Ja kolmosjoukkue: Aukusti, Luukas, Pessi ja Joonas sijalla 8.

Päivän saldo oli siis kaksi mitalia ja paljon hienoja suorituksia. Vähän harmituksia ja pettymyksiäkin, mutta ne unohtuivat hyvässä porukassa.

13-vuotiaille mitaleja joka viestilajista!

13-vuotiaat tiedettiin koviksi joukkueiksi jo ennakkoon. Ennakkovalmisteluissa jouduttiin kuitenkin uusien kuvioiden eteen, kun viestijoukkueisiin värvättiin vielä viime hetkillä uusia juoksijoita. Aitajuoksuissa tytöt lähtivät haastamaan kovaa KUY:n joukkuetta ja ihan vieläkään ei oltu kurottu umpeen talvista kahden sekunnin etumatkaa. Loistava hopeasija kuitenkin nelikolle Vanessa Lindberg, Ella Ilo, Elisa Alastalo ja Emmi Hietanen. Kiskon kakkosjoukkueessa juoksi kolme ensikertalaista, joista vasta 10-vuotias Eerika Vilen ehti kokeilla aitajuoksua vasta kisa-aamuna. Upeasti suoriutuivat myös ensikertalaiset Annika Vilen ja Nea Leppänen, jotka juoksivat aitoja kolmatta kertaa elämässään. Nelikon hyvän ja tasaisen juoksun täydensi kiskolaistunut hausjärveläinen Vilja-Matilda Koskela.

Poikien puolella aitajuoksuviestiin osallistuivat Joonatan Lindberg, Juho Mantila, Juuso Tuominen ja Aleksi Mattila. Aleksi juoksi ensikertalaisena kuin vanha tekijä ja joukkue otti sijan kaksi kahden joukkueen kisassa. Varsinkin Joonatan ja Juuso pääsivät nyt ensi kertaa oikean aitajuoksun rytmin päälle Juhon taas esitellessä vahvaa osaamistaan jo entuudestaan.

Pikaviesteissä 13-vuotiailla noudatetaan vielä lasten sovellettuja yleisurheilusääntöjä, joten paineita ei ollut, vaikka viestivaihto olisi venynyt vähän liian pitkäksi. Tyttöjen pikaviestistä sijat kaksi ja 10 neljäntoista joukkueen kisassa. Ykkösjoukkueessa juoksivat 11-vuotias Sanni-Veera Viertola, Vanessa Lindberg, Emmi Hietanen ja Elisa Alastalo. Kakkosjoukkueessa juoksivat Vilja-Matilda Koskela, Annika Vilen, Sofia Ritola ja Nea Leppänen. Poikien nelikko Joonatan Lindberg, Aleksi Mattila, Juuso Tuominen ja Sampo Räsänen jäivät niukin naukin