PM-junnuviestit 8.6.2014

Sunnuntai alkoi aamuvarhaisella, kun Kiskon PM-junnuviestien ensimmäiset osallistujat lähtivät kohti päivän kisaurakkaa. 11-vuotiaiden tyttöjen 4 x 60 m aitajuoksuviesti aloitti kisapäivän. Joukkueessa olivat mukana Nea Hirvonen, Vanessa Lindberg, Emmi Hietanen ja Emmi Malo. Joukkueen aloittajalla ja ankkurilla oli jo kisakokemusta aitaviestistä viime kaudelta, keskiosuuksien juoksijat kisasivat aitajuoksussa elämänsä ensimmäistä kertaa.

Aiturit aloittivat Nean osuudella erittäin räväkästi. Muut juoksijat jatkoivat hienosti siitä, mihin Nea joukkueensa viritti hyvällä aloituksella. Matkassa oli yhteensä 12 joukkuetta. Kiskon joukkue juoksi koko porukan viidenneksi ajalla 50,93. Voittajan aika oli 47,53, joten siinä on aikatavoitetta tuleville viestijuoksuille. Tuo aikatavoite saavutettaneen helpohkosti, kun harjoitellaan juoksun rytmittämistä ja aitavälien juoksemista viiden askeleen sijaan kolmelle tai neljälle askeleelle.

Kisapaikalle saapui kello yhdeksitoista kaikki Kiskon seitsemäntoista päivän urheilijaa. Yhdeksänvuotiailla alkoi alkuverryttely ja harjoittelu sukkulaviestien vaihtoja varten. Samaan aikaan alkuverkkasi kaksi Kiskon 4 x 50 m tyttöjen pikaviestijoukkuetta.

Sukkulaviestijoukkueessa juoksivat Vilja Lehtonen, Ayden Fox, Onni Tuominen, Elias Hietanen, Juuso Tuominen, Joonatan Lindberg, Konsta Alanko ja Juho Mantila.

Sukkulaviesti sujui juuri niin kuin pitikin. Lähtöasennot olivat kunnossa ja kädet oikein vaihtokeppien takana!

Kymmenen joukkuetta lähti 9-vuotiaiden sukkulaviestiin. Vauhdikas meno siivitti Kiskon joukkueen sijalle kuusi ajalla 1.04,57.

11-vuotiaiden tyttöjen joukkueet laskeskelivat vaihtomerkkejä valmiiksi pienempien sukkulaviestin aikana. Kun merkit olivat kohdallaan, pääsivät tytöt matkaan. Kumpikin Kiskon joukkue juoksi erässä yksi. Kisko I -joukkueessa juoksivat Emmi Malo, Vanessa Lindberg, Emmi Hietanen ja Nea Hirvonen. Kisko II -joukkueessa juoksivat Aura Tiira, vasta kahdeksan vuotta täyttävä Milja Ahonen, Sanni Ahonen ja Riia Laine.

Kisko I -joukkueelle kävi valitettavasti hieman köpelösti viimeisessä vaihdossa. Kapula ei vain meinannut osua seuraavan juoksijan käteen ja matkaan tuli pientä viivettä. Joukkue kuitenkin maalissa ajalla 32,94 sijoittuen kuudenneksi neljäntoista joukkueen kisassa. Kisko II -joukkue selvitti urakkansa mallikkaasti ollen maalissa yhdeksänneksi nopeimpana ajalla 34,47. Upea panostus Kiskolta, kun saatiin kaksi joukkuetta kasaan!

Alla olevassa kuvassa siskokset Sanni ja Milja Ahonen.

Sukkulaviestin toinen puolisko: Vilja Lehtonen, Onni Tuominen, Juuso Tuominen ja Konsta Alanko
Sukkulaviestin toinen puolisko odotteli 40 metrin päässä... Ayden Fox, Elias Hietanen, Joonatan Lindberg ja Juho Mantila

Yhdeksänvuotiaille pojille yleisurheilukentällä oli muutakin elämää kuin yleisurheilu! Päivä alkoi pikkuautoilla ja välillä ehdittiin katselemaan tablettiakin... Kuvassa Elias, Joonatan, Juho, Ayden ja Christian.

Pitkän päivän viimeisenä lajina olivat Kiskon joukkueilla yhdeksänvuotiaiden poikien 4 x 400 m ja 11-vuotiaiden tyttöjen 4 x 600 m. Kumpaankin matkaan päästiin kahdella joukkueella. Pojissa Kisko I -joukkueessa juoksivat Ayden, Joonatan, Elias ja Juho. Kisko II -joukkueessa juoksivat Onni, Christian, Juuso ja Konsta.

11-vuotiaiden tyttöjen joukkueet muodostettiin seuraavasti: Kisko I -joukkueessa juoksivat Nea, Vanessa, Aura ja Emmi H. Kisko II -joukkueen muodostivat Emmi M., Milja, Sanni ja Riia.

Viestijuoksut päättyivät Kiskon osalta mitalijuhliin!

Yhdeksänvuotiaiden poikien viestissä Aydenin aloitus oli vahva ja vaihtoon tultiin hieman kärjen takana. Joonatan kuroi kärkeä kiinni ja Elias jatkoi päästämättä kärkeä liian kauaksi karkuun. Ankkuriosuudella juossut Juho päätti, että hän ottaa kärjen kokonaan kiinni. Tällä kertaa 400 metrin matka oli hieman liian lyhyt takaa-ajoon, kun ensimmäinen ja toinen sija jäi neljän ja kahden sekunnin päähän. Juhon juoksu oli vakuuttava! Maaliin tultiin ajassa 5.55,04. Kakkosjoukkueen nuoremmat osallistujat keräsivät roimasti kokemusta ollen maalissa ajalla 6.50,15.

11-vuotiaiden tyttöjen 4 x 600 metrin viestiin kerättiin myös kaksi joukkuetta. Ykkösjoukkueen Nea aloitti varovaisesti jättäen energiaa viimeiseen loppukiriin. Nean loppukirillä alkuvauhtikin olisi voinut olla kovempi? Nean aloituksen jälkeen kärkeä lähti kirimään kiinni Vanessa. Juoksu toi Kisko I -joukkueen mukaan mitalitaistoon. Vanessan jälkeen oli vuorossa Auran osuus. Aura piti edelleen mitalimahdollisuudet hyvänä, vaikka selkeää oli, että Porvoon Urheilijoiden joukkue tulisi viemään ensimmäisen sijan. Ankkuriosuudelle lähti päämäärätietoisesti Emmi H. Emmi lienee pitkän matkan juoksijana parhaimmillaan, kun edellä on "vähän poimittavaa". Emmi ohitti juoksijan kerrallaan ja Kisko nousi hopeasijalle ajalla 8.52,39. Kakkosjoukkue tuli maaliin ajassa 10.07,74. Kokemuksena hyvä!

Kiskolla oli päivän aikana urheilemassa 17 urheilijaa ja näistä urheilijoista oli muodostettu kahdeksan joukkuetta eri kisamuotoihin ja eri ikäluokkiin! Hyvä Kisko!