Pm-junnuottelut 2 13.9.2014

Kesäkausi 2014 huipentui PM-Junnuotteluihin Hyvinkäällä 13.9.2014

Kiskon yleisurheilijoista viisi jatkoi kilpailukauttaan syyskuun puoleen väliin asti, jolloin kisattiin Uudy:n PM-Junnuottelut 2. Elias ja Emmi Hietanen, Joonatan ja Vanessa Lindberg sekä Juho Mantila lähtivät rohkeasti kisaamaan hieman haastavampien lajien parissa (P9: 40 m, korkeus, keihäs, 800 m, T10: 60 m aj, korkeus, keihäs, 800 m). Samainen nuori urheilijajoukkio kisasi muuten melko pitkän kauden, koska viisikko oli juoksemassa jo toukokuun alussa PM-maastojuoksukisoissa.

Tytöt 10 -sarjassa kisailivat Vanessa ja Emmi. Tytöt aloittivat aitajuoksulla tehden kumpainenkin uudet ennätykset aitajuoksussa. Vanessa paranteli ennätyksensä lukemiin 11,49 ja Emmi juoksi aidat aikaan 12,23. Reilut tulosparannukset siis ennätyksiin kummallekin tytölle.

Aitojen jälkeen tytöillä oli vuorossa korkeus. Vanessa hyppäsi uudet ennätyslukemat 120 ja Emmille kirjattiin tulos 100. Vanessa siirtyi korkeuden jälkeen jo pienoiselle karkumatkalle kahden lajin jälkeen. Emmin sijoitus kahden lajin jälkeen oli yhdeksäs.

Keihäässä ratkottiin jo hyviä asemia viimeiseen lajiin ja koko neliotteluun nähden. Vanessa ja Emmi olivat totaalisen ylivoimaisia keihäänheittäjiä muuhun tyttöjoukkoon verrattuna. Keihäskaaret kirjattiin Emmille lukemiin 21,56 ja Vanessalle 21,14. Seuraavan heittäjän tulos oli 17,87 ja vajaa puolet tytöistä heitti keihästä vain alle kymmenen metriä.

Viimeiseen lajiin eli 800 m tytöt pääsivät ottelun kokonaispisteissä kaksoisjohdossa. Viimeinen laji meni Emmille todella hyvään aikaan 2.51,98 ja Vanessa juoksi 800 m aikaan 3.01,18.

Kokonaistuloksissa tytöille kaksoisvoitto. Pisteet Vanessalle 1037 ja Emmille 916 pistettä! Sijoitukset parhaat mahdolliset ja ottelu viety läpi upeasti. Ensi kerraksikin toki jäi parannettavaa - Emmillä olisi varmasti ollut vielä annettavaa korkeushypyssä ja Vanessalla taas jäi  hampaankoloon hieman räjähtämätön 800 m. Onnittelut tytöille upeista otteluista!

Alla ansaitut mitalit ja onnelliset mitalistit!

Pojat 9 -sarjassa kisailivat yhdeksänvuotiaat Juho ja Joonatan sekä kahdeksanvuotias Elias Hietanen. Kaiken kaikkiaan sarjassa kisasi 19 poikaa.

Juho sai hienon alun ottelulleen, kun hän juoksi 40 metrillä uuden ennätyksen 7,18. Joonatan juoksi 40 m aikaan 7,42 ja Elias 7,77. Juhon aika riitti viidenteen sijaan juoksijoista.

Keihäskaaret olivat pojilla kohtuullisia. Joonatan heitti keihästä 15,25 ollen keihäänheittäjistä sijalla 5 ja Elias heitti 14,69 ollen pojista kuudenneksi paras heittäjä. Juhon keihäskaari oli pituudeltaan 10,99.

Korkeus oli tällä kertaa pojille ehkä lajeista haastavin. Joonatan tiedettiin hyväksi loikkaajaksi, mutta tällä kertaa jäätiin kauaksi ennätyslukemista ja Joonatan päätyi korkeuteen 95. Elias ja Juho ylsivät omiin hyviin suorituksiin saavuttaen lukeman 90.

Juho sijoittui vielä 800 metrillä viidenneksi hyvällä ajalla 3.07,96. Joonatanin aika oli 3.17,09 ja Eliaksen aika oli 3.23,62.

Lopputuloksissa Joonatan oli sijalla 10 pistein 571, Juho oli 11 pistein 564 ja Eliaksen pisteet olivat 490 ja sijoitus 13.