Pm-junnut 10.8.2014

Yseille sunnuntainakin yksi mitali!

Pm-junnukisojen toiseen päivään jatkoivat vielä Elias, Juho, Joonatan, Nea ja Laura. Sunnuntain ohjelmassa miniottelut vaihtuivat hyppyihin ja heittoihin. Elias osallistui miniotteluun keihäs + kuula. Joonatanin miniottelu oli taas pituus + keihäs ja Juhon, Nean ja Lauran miniottelu oli pituus + kuula.

Mitalin onnistui nappaamaan Joonatan omassa miniottelussaan hänen tehdessään uudet ennätyslukemat sekä pituudessa että keihäässä. Pituuden uusi ennätyslukema on 3.38 ja keihään tulos 16.67. Elias heitti myös keihäässä uuden ennätyksensä 15.27. Kuulassa Elikasen tulos oli 4.96.

Juho aloitti oman ottelunsa uudella pituushypyn ennätyksellään 3.37. Kuulassa Juho ei aivan yltänyt ennätykseensä, mutta tuloksena kaari 4.24.

Tyttöjen pituushyppy sujui mainiosti. Nea ja Laura hyppäsivät uudet ennätyksensä ja nyt ne kirjataan lukemiksi 2.49 ja 2.39. Samoin uudet ennätykset nähtiin kuulassa tuloksilla 2.69 ja 2.59.

Kymppitytöille vielä yksi mestaruus sunnuntaina!

Mestaruusjuhlia juhlittiin Kiskon riveissä lauantain kolmen mestaruuden lisäksi vielä kerran sunnuntaina. Vuorossa oli kiekonheitto ja Emmi Malon toinen mestaruus viikonloppuna. Emmin kiekko lensi 19.52. Kolmannelle sijalle sijoittui Vanessa Lindberg tuloksella 14.66. Emmi Hietanen täydensi loistavaa menestystä neljännellä sijallaan tuloksella 13.33. Alkuverryttelyssä nähtiin sekä Emmiltä että Vanessalta yli 20 metrin heittoja, joten olisiko kiekonheiton paukut käytetty jo alkuverryttelyheittoihin, kun kisatulokset putosivat näinkin roimasti.

Sunnuntain mitalisteihin kuului lisäksi vielä Vanessa Lindberg, jonka kokonaismitalisaldo pm-junnukisoista oli kuudesta lajista neljä mitalia. Neljännen mitalin Vanessa saavutti 60 m aitajuoksussa ollen hopeasijalla ajalla 12.11.

Emmi Hietanen ja Vanessa Lindberg juoksivat päätösmatkana 1000 m pitkän matkan juoksun. Matka oli melko raskas pitkän viikonlopun ja usean lajin jälkeen. Tytöt sijoittuivat sijoille kuusi ja seitsemän. Vanessan aika oli 3.51,45 ja Emmin aika oli 3.52,60.

Alla Kiskon viikonlopun mestarit: Vanessa Lindberg (pituus), Emmi Hietanen (keihäs) ja Emmi Malo (kuula, kiekko)

11-vuotiaat jatkoivat mitalirohmuina!

11-vuotiaista Nea Hirvonen jatkoi sunnuntaina siitä, mihin lauantaina päätti kisailut eli mitaleihin! Nea Hirvonen osallistui aamun ensimmäisenä lajina 60 m aitajuoksuun. Nea oli koko joukon toiseksi nopein ajalla 11.66. Nean aitajuoksu oli todella kevyttä ja aidan ylitys huoletonta. Hyvä Nea!

Nea jatkoi aitojen jälkeen kiekonheittoon sijoittuen siinäkin lajissa toiseksi. Nean uusi kiekonheiton ennätys on nyt 20.25. Petra Pikkarainen oli kuudes tuloksella 15.92.

Juho Korpisaari osallistui P11-sarjassa korkeuteen ja hyppäsi kelpo tuloksen 130, joka riitti kolmanteen sijaan. Juho juoksi myös 1000 m viikonlopun päätökseksi ajalla 3.55,70 sijoittuen viidenneksi.

Hurja mitalimäärä 12- ja 13-vuotiaille!

Näissä ikäluokissa mitalirohmuina toimivat 12-vuotias Venla Voivala sekä 13-vuotias Pinja Pikkarainen.

Venla sijoittui hopealle pituushypyssä ennätystuloksella 4.34. Hyvä tulos huomioiden, että Venlan kaksi ensimmäistä hyppyä oli yliastuttuja. Tuloksellisesti Venlalla on varaa vieläkin pidempiin hyppyihin. Pituushypyssä olivat mukana myös Henna Jalovaara ja Lotta Voivala. Henna sijoittui 12. ennätystuloksella 3.55 ja Lottakin hyppäsi ennätyksensä 3.03.

Lotta kävi myös kuularingissä. Työnnön mitta oli ennätystulos 4.67. Koko 12-vuotiaiden kolmikkomme kävi heittämässä myös keihästä. Venla sijoittui keihäässä hopealle ennätystuloksella 25.27. Henna ja Lottakin onnistuivat heittämään ennätyskaaret 14.40 ja 11.13.

Sunnuntain varsinainen onnistuja mitalien valossa oli Pinja Pikkarainen. Pinja on jo selkeästi profiloitunut heittolajeihin ja niitä riittikin sunnuntaina. Vuorossa olivat heittolajeista moukari, kuula ja keihäs. Näistä lajeista kuula ja keihäs sujuivat ennätyksiä uusiessa. Kuulan uudet ennätyslukemat ovat 10.74 ja keihään 28.59. Nämä tulokset riittivät kuulassa hopeatilalle ja keihäässä pronssitilalle. Moukarissa Pinja suoriutui jonkun verran oman tasonsa alapuolella, mutta sijoitus kuitenkin toinen tuloksella 31.90.

13-vuotiaiden tyttöjen juoksuvauhtia piti yllä sunnuntaina Maria Korpisaari, joka oli valinnut lajikseen 200 m. Matka taittui ennätystahtia 30.19, joka riitti kuudenteen sijaan. Marian viikonlopun paras sijoitus oli pituushypyn neljäs sija tuloksella 4.34.

Helmi ja Johanna lajiensa kakkonen ja nelonen!

Helmi Meronen osallistui sunnuntaina 100 m juoksuun. Tuloksella 13.60 Helmi sijoittui toiseksi. Johanna Takkunen osallistui kiekonheittoon sunnuntaina ja onnistui heitossaan ennätystulokseen 20.37 sijoittuen neljänneksi.