PM-junnuottelut 2 12.9.2015

Kesäkauden viimeiseen piirinmestaruuskilpailuun Lohjalle suunnattiin 12 hengen joukkueella. Yhdeksänvuotiaiden tyttöjen sarjassa osallistuivat Nea Hyvärinen, Sonja Koskela ja Sanni-Veera Viertola. Yhdeksänvuotiaiden poikien sarjassa osallistujat olivat Elias Hietanen ja Christian Lindberg. 10-vuotiaiden ainoa kiskolainen osallistuja oli Joonatan Lindberg. 11-vuotiaiden tyttöjen kisatrio oli Emmi Hietanen, Helmi Lievonen ja Vanessa Lindberg. 12-vuotiaiden tyttöjen joukkueen muodostivat Aino Koskela, Micelai Konttinen ja Sointu Salonen.

Kisaurakkana urheilijoilla oli moniottelut. Alle 11-vuotiaat ottelivat 4-ottelun ja 12- ja 13-vuotiaiden sarjassa kisattiin 5-ottelu.

9-vuotiaiden kisalajit: 40 m, korkeus, keihäs, 800 m

11-vuotiaiden kisalajit: 60 m aitajuoksu, korkeus, keihäs, 800 m

13- vuotiaiden kisalajit: 60 m aitajuoksu, korkeus, pituus, keihäs, 800 m

***** ***** *****

Pienimmät urheilijat aloittivat kisaurakkansa kenttälajeilla, kun taas isommat urheilijat lähtivät kisaamaan aitajuoksujen merkeissä. 9-vuotiaissa pojissa Elias aloitti ottelunsa todella vahvasti, kun keihäs lensi peruslukemille 19,95 ja Elias sijoittui ensimmäisessä lajissa heti toiseksi. Vahva tekeminen jatkui, kun siirryttiin korkeutta hyppäämään. Elias sijoittui lajissa neljänneksi, mutta ansaitsi ottelupisteitä yhtä paljon kuin toiseksi tulleet hyppääjät. Sijoilla 2-4 kaikki pojat hyppäsivät 1.05. Ysisarjan toinen edustaja Christian Lindberg aloitti oman ottelu-urakkansa keihässä hieman alavireisesti, kun keihäs lensi kuuden metrin päähän ennätyksestä vain 11,91. Korkeus sujui kuitenkin ennätyksen tuntumaan 0.95 ja lajisijoitus 9.

Kiskolaisten asemat heikkenivät kokonaistilanteessa hieman, kun oli vuorossa 40 metrin juoksu. Otteluissa pika- ja aitajuoksuista nopeimmat juoksijat saavat melkoisen paljon pisteitä. Tällöin on mahdollista, että kärki hieman karkaa. Christian juoksi ajan 7,52 ja Elias ajan 7,62. Näistä juoksuista tulee "takkiin" 100-150 pistettä lajivoittajalle. Se on ehkä vähän liikaa yhdestä lajista...

Poikien viimeisenä lajina oli 800 m. Christian sijoittui lajissa neljänneksi ennätysajalla 3.03,00 ja Elias viidenneksi ennätysajallan 3.14,52.

Kokonaistuloksissa Elias sijoittui kuudenneksi pistein 658 ja Christian yhdeksänneksi pistein 565.

Joonatan Lindberg kamppaili 10-vuotiaiden poikien sarjassa. Ensimmäisenä kisalajina oli 60 metrin aidat. Tämän lajin voittaja oli täysin ylivoimainen voittaen seuraavat kisakumppanit yli sekunnilla. Joonatan sijoittui aitojen kuudenneksi ajalla 12,98 ja tässä lajissa tappiota lajivoittajalle huimat 200 pistettä. Aitajuoksussa tulee isoja eroja, kun osa pojista on jo oppinut aitajuoksun rytmin kolmella askeleella ja toiset vielä harjoittelevat rytmijuoksua.

Toisessa lajissa Joonatan onnistui hieman parantelemaan sijoitustaan, kun hän sijoittui korkeuden toiseksi tuloksella 1.25. Voittaja hyppäsi saman verran, joten kummallekin yhtä paljon pisteitä.

Joonatanin yksi vahvoista lajeista piti olla keihäänheitto, mutta alavireiseksi jäi. Joonatan jäi yli kuusi metriä ennätyksestään ja jäi lajin viidenneksi. Heiton pituus vain 17,66.

Joonatan lähti kuitenkin viimeiseen lajiin sijalta neljä, joten 800 metrin juoksussa olisi ollut mahdollisuus saavuttaa vaikka mitalisija. Joonatan lähti rohkeasti ja vauhdikkaasti matkaan, mutta tällä kertaa juoksuvauhti ei aivan riittänyt haastamaan muita poikia. Joonatanin 800 metrin aika kuitenkin oma ennätys 2.59,41 ja lopullinen sijoitus viides pistein 902.

11-vuotiaat tytöt pääsivät juhlimaan kahdella mitalilla!

11-vuotiaiden tyttöjen joukkue aloitti kisaurakkansa aitajuoksulla. Helmi Lievonen kisasi aidoissa ensimmäistä kertaa ja juoksi hyvän ajan 11,46. Viime vuoden ottelun kaksoisvoittoa puolustavat Vanessa Lindberg ja Emmi Hietanen joutuivat kumpikin hieman pettymään aitajuoksuunsa, kun ennätykset jäivät kolmen kymmenyksen päähän. Lajivoittaja oli taas niin ylivoimainen, että hurja oli tyttöjen takaa-ajomatka, jos mielisivät kaksoisvoittoon jälleen ottelussa. Vanessan aika 11,13 ja Emmin aika 11,30. Kärki ansaitsi heti 150 ja 170 pisteen piste-eron ensimmäisen lajin jälkeen.

Toisena lajina tytöillä oli korkeushyppy, joka tiedettiin Vanessan vahvaksi lajiksi. Vanessa hyppäsi perushypyn kesäkaudelta 1.30. Samoin Emmi pääsi peruslukemille 1.15. Helmi paranteli korkeuden ennätyksensä lukemiin 1.15. Vanessa onnistui ottamaan kärkeä kiinni 65 pistettä.

Kolmantena lajina oli taas Emmin vahva laji keihäänheitto. Emmi onnistui keihäässä erinomaisesti heittäen 28 metriä ja sijoittuen ylivoimaiseksi ykköseksi tässä lajissa. Tässä lajissa Emmi sai paljon kärkeä kiinni, koska ottelun kärkityttö heitti reilusti alle 20 metriä keihästä. Vanessalle keihäänheitto toi tällä kertaa pienen epäonnistumisen ja heitto jäi vain 22-metriseksi. Vaikka  Vanessa hieman epäonnistuikin, niin silti kärkeä taas vähän kiinni. Helmi onnistui kohtuullisesti keihäässä, vaikka tulos jäikin hieman alle 20 metriin.

Viimeiseen lajiin Vanessa pääsi kokonaistilanteen toiselta sijalta ja Emmi kolmannelta sijalta. Kärkikolmikko oli 50 pisteen sisällä ja mahdollisuudet olisi ollut vielä ottelun kaksoisvoittoon, koska Vanessa ja Emmi tiedetään kumpikin koviksi juoksijoiksi. Vanessalle tuli juoksusta nappisuoritus ja hän oli 800 metrin ykkönen huimalla 15 sekunnin ennätysparannuksella aikaan 2.45,95. Emmi taisteli hyvin, mutta juoksu ei kulkenut aivan ennätysjuoksun veroisesti. Emmin aika 2.52,65. Pahin kilpakumppani yllätti totaalisesti pitkän matkan juoksun kehittymisellään ja onnistui laittamaan tytöille kunnolla vastusta. Niin kovin, että Vanessa (pisteitä 1246) jäi otteluvoitosta pisteen päähän voittajasta (pisteitä 1247). Kaikki kunnia koko ottelun voittajalle Liina Tervolle (KUY), joka oli todella huimassa aitajuoksukunnossa ja pitkän matkan juoksukin sujui aivan loistavasti! Emmille kokonaistuloksissa sijoitus 3 (pisteitä 1173) ja kärkeen matkaan 74 pistettä. Lievosen Helmin sijoitus kokonaisuudessa loistava seitsemäs! Pisteitä 934.

Yhdeksänvuotiaat tytöt jälleen kokemusta rikkaampia!

Kova oli urakka yhdeksänvuotiailla tytöillä omassa neliottelussaan, kun kenttälajeista hieman vaikeampia lajeja päästiin tekemään. Yhdeksänvuotiailla ei ole neliottelussa vielä aitajuoksua, mutta 40 metrin pikajuoksussa Sanni-Veera Viertola juoksi todella kovaa 6,84 ja sijoittui tässä lajissa kolmanneksi. Nea Hyvärinen ja Sonja Koskela juoksivat myös pikajuoksun hyvin. Sonjan aika oli 7,69 ja Nean aika 7,97. Nea juoksi toistamiseen tänä kesänä alle kahdeksan sekunnin, joten lähes ennätystahtia.

Keihäänheitossa tyttöjen taisto oli melko tasainen koko 22 osallistuvalta tytöltä. Parhaat heittäjät heittivät 14 ja 15 metriä, kun esimerkiksi Sanni-Veeran heitto oli 10,03. Yleisimmät tulokset keihäänheitossa olivat 8 ja 10 metrin luokkaa. Nea Hyvärinen heitti 8,97 jääden useita metrejä ennätysheitostaan ja Sonja Koskela heitti 8,42.

Korkeushypyssä metrin ylittäminen jakoi melko hyvin porukan puoliksi. Sanni-Veeran tuloksena oli 1.00. Nea ja Sonja hyppäsivät kumpikin 0.90. Korkeushyppy sujui kaikilta lähelle ennätyshyppyjä. Ottelussa kuitenkin jossakin lajissa täytyisi hieman venyä, joten olisiko sen tarvinnut olla tällä kertaa korkeus, jotta pisteitä olisi saanut enemmän kasaan? :)

Kisan ratkaisut nähtiin 800 metrin juoksussa. Nopeimmat tytöt juoksivat matkan hurjan kovaa alle kolmen minuutin. Kiskolaisista kovinta vauhtia piti Nea, jonka aika oli 3.17,33. Ennätysaika parani lähes 45 sekuntia!! Sonjan matka taittui aikaan 3.27,60 ja Sanni-Veeran aika oli 3.36,86.

Kokonaistuloksissa Sanni-Veera on kuudes pistein 578. Nea Hyvärisen sijoitus on 15. ja pisteitä 418. Sonja Koskela puolestaan on 16. ja pisteitä Sonja keräsi 412.

13-vuotiaista Aino Koskela neljänneksi - vain kuusi pistettä pronssimitaliin!

Näin kuulutettiin kentällä... Tuloslistoja katsellessa tilanne näyttää muuttuneen ja lopullista vahvistusta sijoitukseen odotellaan edelleen...

3. Aino Koskela 1400 pist.

6. Sointu Salonen 1259 pist.

16. Micelai Konttinen 764 pist.

Tyttöjen kisa käynnistyi pituushypyllä, jossa Aino pääsi heti kärjen tuntumaan sijoittuen viidenneksi uudella ennätystuloksellaan 4.11. Sointu hyppäsi myös hyvin 4.01 ja Micelaikin onnistui uuden ennätyksen veroisesti 3.16.

Aitajuoksussa Aino vahvisti asemiaan juoksemalla koko joukon toiseksi parhaan ajan 11.21. Aino on juossut koko kesän tasaisia aitajuoksuja. Sointu juoksi aidat aikaan 12.47 ja Micelai aikaan 15.10.

Keihäänheittopaikalla olisi tarvittu vielä hieman pidempiä kaaria. Ainon keihäs lensi kuitenkin 18,07, Sointu heitti 16,96 ja Micelai 14,63, joka oli hänen ennätysheittonsa.

Korkeushyppypaikalla oli melko tasaista hyppäämistä kärjen osalta. Sointu onnistui ylittämään 1.35, joka on nyt uusi ennätys. Aino hyppäsi 1.30 ja Micelai 1.10.

Viimeiseen lajiin eli 800 metrin juoksuun lähdettiin siitä asetelmasta, että Ainolla oli mahdollisuudet pronssimitaliin. Ainon aika oli 2.57,45, Sointu juoksi 3.02,35 ja Micelai 3.14,80. Kuulutus siis antoi juoksun jälkeen ymmärtää, että Aino olisi ollut kokonaistuloksissa neljäs ja kolmanteen sijaan olisi jäänyt kuusi pistettä. Katsotaan kuinka käy...