PM-junnut 15.8.2015

Ysivuotiaat pojat onnistuivat miniotteluissaan!

Yhdeksänvuotiaiden poikien joukkue koostui viidestä urheilijasta: Ayden Fox, Elias Hietanen, Christian Lindberg, Ville Mustonen ja Emil Ylipekka. Pojat olivat valinneet miniotteluitaan seuraavasti:

40 m + 1 000 m: Christian Lindberg

40 m + korkeus: Ayden Fox, Elias Hietanen, Ville Mustonen ja Emil Ylipekka

1 000 m + korkeus: Elias Hietanen, Christian Lindberg ja Ville Mustonen

Mitalien valossa menestystä saavutti ensimmäisenä piirinmestaruuteen yltänyt Emil Ylipekka omassa ottelussaan. Juoksuvauhti 40 metrillä oli niin ylivoimaista, että muut jäivät heti jo pisteiden valossa kauas kärjestä. Korkeushyppy onnistui myös hienosti ja Emil sai tuulettaa piirinmestaruutta miniottelussa 40 m + korkeus. Loistava suoritus!

Lisää mitaleja Kisko pääsi juhlimaan miniottelussa 1 000 m + korkeus, kun Elias Hietanen saavutti hopeasijan ja heti perässä Christian pronssisijan. Elias hyppäsi uuden upean ennätyksen korkeudessa 1.05, eikä 1.10 ylityskään ollut kaukana. Christianin huippuhetki taas osui 1 000 metrin juoksuun, kun hän juoksi ysipoikien nopeimpana maaliin uudella ennätysajallaan 3.53 ja sadasosat päälle.

Ysitytöt tehtailivat uusia loistavia ennätyksiä!

Ysityttöjen joukkueeseen kuuluivat: Nea Hyvärinen, Maija Jokinen, Ellen Laukkanen, Laura Mantila, Veera Mustonen, Sanni-Veera Viertola ja Vera Ylipekka. Tytöt olivat valinneet miniotteluikseen seuraavia:

40 m + 1 000 m: Nea Hyvärinen, Maija Jokinen, Ellen Laukkanen, Laura Mantila, Sanni-Veera Viertola ja Vera Ylipekka

40 m + korkeus: Maija Jokinen, Veera Mustonen ja Sanni-Veera Viertola

1 000 m + korkeus: Nea Hyvärinen, Veera Mustonen ja Vera Ylipekka

Ysityttömme ovat lahjakas joukkio pieniä urheilijoita, joista nuorimmat vasta 7-vuotiaita. Rohkea joukkue kisaa urheasti ysityttöjen joukossa ja nuorimmatkaan eivät jää isompien ysityttöjen jalkoihin! Asenne on kohdillaan!

Jokainen teki hurjia uusia ennätyksiä juoksumatkoilla. Tällä kertaa joukkue jäi ilman mitaleja. Tyttöjen asenne, jota kentällä nähtiin, oli aivan huikeaa! Parhaiten se ehkä tällä kertaa näkyi 1 000 metrin juoksussa, jossa vanhat ennätykset heitettiin kerralla romukoppaan. Parhaimmillaan 1 000 metrin ennätykset paranivat 15-45 sekuntia! Se on paljon se!

11-tytöt ilmiliekeissä!!!

11-vuotiaiden tyttöjen lauantain lajiohjelmaan kuuluivat 60 m, kuula, keihäs, pituus ja 1 000 metrin kävely. Päivällä oli siis jaossa yhteensä 15 mitalia 11-vuotiaille tytöille. Näistä mitaleista kiskolaiset kävivät rohmuamassa seitsemän kappaletta eli lähes puolet. 11-vuotiaiden tyttöjen joukkue on hurjassa kunnossa ja kentällä vietetyt tunnit näkyvät kentällä ja tuloksissa. Jokaisessa näissä viidessä lajissa joku tytöistä tempaisi ennätyksensä aivan uusille lukemille ja muut seurasivat hyvällä tulostasolla vanavedessä. Pahin vastustaja ja rakkain kilpakumppani tässä joukkueessa löytyy oman joukkueen sisältä!

60 metrin juoksussa saatiin ensimmäinen kiskolainen mestari, kun Helmi Lievonen viiletti 60 metriä sellaista vauhtia, että muut jäivät kauas taakse. Helmi lähti rohkeasti telineistä ensimmäistä kertaa kisoissa, eikä turhaan. Helmi pääsi tuulettamaan ensimmäistä piirinmestaruuttaan heti ensimmäisessä henkilökohtaisessa lajissaan! Kymmenen parhaan joukossa olivat myös Emmi Malo ja Emmi Hietanen.

Kuulassa Emmi Malo paranteli kuulan ennätyslukemiaan tulokseen 9,44. Tällä irtosi piirinmestaruus! Kuulamenestystä täydensi Emmi Hietanen sijoituttuaan toiseksi. Kiskolle kaksoisvoitto!

Keihäässä oli Emmi Hietasen vuoro tuulettaa mestaruutta uudella ennätyksellään. Keihäs kaarsi yli 29 metriä! Hopeasijaa pääsi juhlimaan Vanessa Lindberg. Tätä kaksoisvoittoa täydensi vielä Emmi Malo sijoittuen viidenneksi.

Pituushypyssä Vanessa Lindberg oli kiinni voitossa kisan viimeiseen hyppyyn asti. Kisan viimeinen hyppy ohi Vanessan johtotuloksen ja Vanessa juhli kullan sijasta hopeamitalia! Vanessa hyppäsi palkintopallille uudella ennätyksellään 4,07. Helmi Lievonen täydensi kiskolaisten osallistumisia pituushypyssä. Tällä kertaa Helmi ei aivan selvinnyt finaalikierroksille.

1 000 metrin kävelyyn uskaltautui Vanessa Lindberg, joka käveli ensimmäistä kertaa kisoissa. Tyyli oli puhdasta. Huomautus tuli vain kerran polven ojentamisesta. Rohkea lajivalinta tuotti hienon tuloksen ja hopeasijan!

10- ja 11-vuotiaille pojille yksi mitali!

10- ja 11-vuotiaiden joukkueen muodostivat Luka Kotonen (P11) sekä Joonatan Lindberg, Juho Mantila ja Juuso Tuominen (P10).

Luka Kotonen juoksi 60 metriä ja hyppäsi pituutta. Pituudessa Lukalle uusi ennätys!

Kaikki 10-pojat juoksivat 60 metriä. Joonatanille uusi ennätysaika 9,95 ja Juho ja Juuso vanavedessä maaliin.

Kaikki 10-pojat olivat valinneet lajikseen myös pituushypyn. Tällä kertaa ennätysvuorossa oli Juho Mantila. Joonatan sijoittui kisan viidenneksi tuloksella 3,87.

Joonatan ja Juho heittivät myös keihästä. Joonatan heitti ennätystuloksen tuntumaan ja tämä heitto palkittiin pronssipalkinnolla. Juho kiskaisi uudet ennätyslukemat.

13-vuotiailla tytöillä iso joukkue PM-kisoissa

Lajivalinnat saattoivat olla hieman hankalia 12- ja 13-vuotiaille tytöille piirinmestaruuskisoissa, kun lajien jakaminen kahdelle päivälle oli melkoisen vinoutunut. Ensimmäisenä päivänä tarjolla oli vain neljä lajia ja toisena päivänä lajivalikoimassa oli seitsemän lajia.

13-vuotiaiden tyttöjen 60 metrillä ennätyksiä lähti jahtaamaan Lotta Voivala. Uusi ennätys syntyi ja juoksu kulki aikaan 10,12. Henna Jalovaara taas kävi heittämässä kiekossa uudet ennätyslukemat 15,27. Henna hyppäsi myös korkeudessa uuden ennätyksen 1.20.

12-vuotiaiden tyttöjen ohjelmassa oli myöskin 60 metrin juoksu. Kiskolaisista parasta vauhtia piti kolmanneksi sijoittunut Sointu Salonen ennätysajalla 9,19. Aino Koskela juoksi ajan 9,53 ja matkan loppuvaiheessa epäonni koitti ja etureiteen pientä krampin poikasta. Micelai Konttisen uusi ennätysaika on nyt 10,06 ja Petra Pikkaraisen 10,07.

Sointu Salonen nappasi toisen pronssimitalinsa korkeushypyssä uudella ennätyshypyllä 1.35. Myös Aino Koskela hyppäsi 1.35, mutta Sointu mitalipallille paremmalla pöytäkirjalla.

12-tyttöjen mitalisaalis kasvoi Petra Pikkaraisen hopeamitalilla, kun kiekko kaarsi upeisiin uusiin ennätyslukemiin 23,26. Petra kesti kisajännityksen pronssimitalistia paremmin, sillä pronssimitali vaihtui hopeamitaliin viimeisellä kierroksella ja eroa Petran hyväksi 1 cm! Jännä kiekkokisa!

     

Pinja Pikkarainen juhli 14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa mitaleilla!

Pinjan sijoitukset ja tulokset:

3. Keihäs 31,84 (ennätys)

2. Kuula 10,08

2. Kiekko 34,39 (ennätys)