PM-junnumaastot 5.5.2016

Nummen Kipinä järjesti PM-maastojuoksukisat Pusulassa torstaina 5.5.2016. Kiskon tavoitteena oli lisätä osallistujamäärää viime vuoteen verrattuna ja tässä tavoitteessa onnistuttiin loistavasti. Viime vuoden maastojuoksukisoissa Kiskolla oli 17 osallistujaa ja tämän vuoden kisoihin saatiin mukaan 32 osallistujaa. Eri ikäryhmien joukkueiden kanssa tehtiin paljon töitä ennakkoon, jotta juoksijoita saadaan mukaan kivaan tapahtumaan. Hienosti onnistuttiin, vaikka kyllä juoksijareserviä jäi vielä paljon kisojen ulkopuolelle. Lisäksi kaikkiin ikäsarjoihin ei saatu joukkuetta kasaan.

Viime vuonna Kisko oli liikkeellä Uudyn seuroista viidenneksi suurimmalla joukkueella. Tänä vuonna oltiinkin sitten jo toiseksi suurin joukkue! Ja takuuvarmasti ensi vuonna lähdetään vielä suuremmalla joukkueella.

Yhdeksänvuotiaat aloittivat oman urakkansa, kun kuusi ysityttöä lähti kilometrin juoksumatkalle. Matkaan lähti rohkeimmin Sonja Koskela, joka oli kolmen kärjessä maalisuoralle saakka. Ihan ei loppukiri kantanut loppuun asti ja Sonja sijoittui kuitenkin upeasti neljänneksi. Ensimmäisen kolmikon kiskolaisista Laura Mantila sijoittui kahdeksanneksi ja Nea Hyvärinen kymmenenneksi. Tyttöjen sijoitus joukkuekisassa upeasti toinen. Toisen kiskolaisen joukkueen osallistujat sijoittuivat seuraavasti: Veera Mustonen 18., Vera Ylipekka 19. ja Ellen Laukkanen 21.

Ysipoikien joukkueeseen saatiin matkaan mukaan neljä osallistujaa. Vahvimmiten matkan taittoi Christian Lindberg, joka sijoittui kilpailussa viidenneksi. Vanavedessä maaliin seurasivat upeilla juoksuillaan Aleksi Salminen ollen kuudes ja Ville Mattila kahdeksantena maalissa. Joukkueen neljäs jäsen Joonas Laine sijoittui kolmanneksitoista. Joukkue sijoittui kokonaiskilpailussa toiseksi.

Kymppisarjassa tyttöjen puolelle ei valitettavasti saatu kasaan joukkuetta, mutta Kukka-Sofia Lievonen debytoi hienosti ensimmäisissä kisoissaan ollen kolmastoista ja hieman paremmaksi laittoi Milja Ahonen, joka oli kisan kymmenes. Tyttöjen väliin jäi maalissa vain kolme sekuntia! Poikien puolella matkassa mukana olivat Emil Ylipekka, Elias Hietanen, Ville Mustonen ja Aleksander Västrik. Mahtoikohan Emil yllättää itsensäkin, kun tällä kertaa pitkän matkan juoksu vaikutti niin helpolta ja kevyeltä, että Emil voitti koko poikajoukon? Upeaa Emil! Eliaksen sijoitus oli viides, Villen sijoitus kuudes ja Aleksanderin seitsemäs. Poikajoukkue nappasi kultamitalin!

11-vuotiaat pojat jatkoivat Kiskon kultajuhlia, kun kolmikko Juho Mantila, Joonatan Lindberg ja Juuso Tuominen voittivat joukkuekultaa. Juhon sijoitus henkilökohtaisessa kilpailussa kuudes, Joonatanin kahdeksas ja Juuson yhdeksäs.

12-vuotiaat tytöt lähtivät taistelemaan hyvistä joukkuesijoituksista, sillä Kiskolla oli matkassa juoksijoita kahden joukkueen edestä. Kahdeksan parhaan joukkoon kisassa ehti neljä kiskolaista ja kahdentoista joukossa oli viisi tyttöä. Melko huikeaa! Joukkuekultaan ei kuitenkaan rahkeet tällä kertaa ihan riittäneet, sillä Keski-Uudenmaan Yleisurheilun tytöt juoksivat kaksoisvoittoon. Kiskon ensimmäinen joukkue kuitenkin heti perään kakkoseksi sijoituksilla Emmi Hietanen 4., Elisa Alastalo 5. ja Helmi Lievonen 6. Toisessa joukkueessa juoksivat Vanessa Lindberg 8., Julia Tuura 12. ja Sanni Ahonen 20. Toinen joukkue sijoittui viiden joukkueen kisassa neljänneksi.

13-vuotiaat tytöt saivat rakennettua kasaan myös joukkueen. Kisojen ensikertalainen Sofia Pihlgren yllätti koko porukan ja juoksi vahvan juoksun ollen maalissa kolmantena. Upea, vahva juoksu ja varmasti treenaamisen arvoinen suoritus! Onnittelut Sofia! Aino Koskela sijoittui kahdeksanneksi ja Sointu Salonen kahdenneksitoista. Tyttöjen joukkue sijoittui kokonaisuudessaan hopealle! Loistava suoritus!

12-poikia edustivat Markus Sankari ja Leonardo Västrik. Valitettavasti tähän ikäsarjaan ei saatu joukkuetta. Yksin joutuivat juoksemaan myös 13-sarjan Harri Nikker ja 14-sarjan Jussi Alastalo. Markus sijoittui kymmenenneksi ja Leonardo neljänneksitoista. Harri oli omassa kisassaan yhdeksäs! Jussi päätteli kiskolaisten mitalijuhlat henkilökohtaisella pronssisijalla jääden kultamitalista vain yhden sekunnin.