Uudy:n pm-junnut Riihimäellä 28.-29.8.

29.8.2021

Kisko isolla joukkueella pm-junnuissa kotikisoissa

Ysityttöjen Fannin, Siljan ja Nean lauantaiaamu alkoi korkeushypyllä. Hienot hypyt ja omia ennätyksiä rikottiin. 40m juoksuun lähti Fanni, Venla, Silja, Emmi ja Enni. Upea määrä Kiskon tyttöjä! Keihästä heittivät Venla, Fanni ja Silja. Pitkä kilpailupäivä huipentui 1000 m kävelyyn, jossa tuli onnistumisia ja hienosti tekniikka piti tytöillä koko matkan ilman varoituksia. Fanni käveli hopealle, Enni neljänneksi ja Silja viidenneksi. Hieno urheilupäivä kaikkinensa tytöt!

Sunnuntain kisapäivä alkoi pituushypyllä. Mukana hyppäämässä olivat Emmi, Fanni, Silja, Venla ja Sanni. Kahdeksan parhaan joukkoon pääseminen olisi vaatinut yli kolmen metrin hypyn. Lähimmäksi kolmea metriä pääsi Emmi 2,92 hypyllä. Myös kuulassa taso oli korkea. Nea työnsi kuulaa 5,38, joka oikeutti kuudenteen sijaan. Venla työnsi oman ennätyksensä 4,08. Sannin tulos oli 3,30 ja Siljan 2,96. Kisaviikonlopun viimeinen laji tytöillä oli 1000 m. Jännitys kupli vatsoissa ennen lähtöä. Nean tavoite juoksulle oli oma ennätys ja ykkössija. Molemmat toteutuivat! Nea nipisti omasta ennätyksestä pari sekuntia pois ja voitti kisan. Fanni ja Venla kovan loppukirin saattelemana tulivat peräkkäin maaliin ottaen sijat 10 ja 11. Sannikin jaksoi juosta hienosti loppuun saakka tämän rankan matkan!

Ysipojilla vähän vaivasi syysflunssa, mutta pojista Aaron Jaakkola, Vili Romppanen, Tobias Wunsch, Patric Elovaara ja Niklas Istsuk pääsivät kisailemaan lauantaina.
Lauantaina oli vuorossa korkeutta, 1000 m kävelyä, keihästä ja 40 m juoksu.

Pojat saivat uusia ennätyksiä, omia ekoja tuloksia ja Vilille tuli vielä hienot pronssit keihäästä ja kilpakävelystä. Hienoa Vili.
Aaron tsemppasi hienosti kaikissa neljässä lajissa ja ensikertailaiselta hieno saavutus.

Sunnuntain auringon paisteessa kisattiin Tobiaksen, Vilin, Niklaksen ja Patricin kanssa pituus, kuula ja tonnin juoksu. Pojat tsemppasi näissä hienosti vaikka toinen kisapäivä jo vähän painoikin.
Vili sai hienon hopean kuulassa ja tonnin juoksuun osallistuneet Niklas, Patric ja Tobias tekivät jokainen oman ennätyksensä. Todella hieno suoritus tonnissa pojilla ja hienoa oli taas nähdä kuinka Ysipojat niin oman seuran kuin kilpakumppanien kanssa verkkailivat yhdessä. Tunnelma ja fiilis oli hyvä. Kiitos Ysipojat!

T10-sarjassa osallistujina Moona Julkunen, Seela Ruponen ja Jenni Vuorinen

Tässä sarjassa kolea lauantai aamu alkoi pituushypyllä. Kisa jäi lopulta tilastollisesti melko vaatimattomaksi. Voitto heltisi 3.78 tuloksella Hyvinkäälle Miisa Virtaselle. Jennin paras hyppy kantoi 3.57 ja tytölle tasaisella sarjalla kolmossija ja siis pm-pronssia. Ensimmäisissä pm-kisoissa mukana ollut Mona Julkunen hyppäsi hyvän täyden tasaisen sarjan. Monan paras hyppy kantoi 2.18.

Kuulakisaa hallitsi suvereenisti totuttuun tapaan Nurmijärven yleisurheilun Mira Montonen, jonka työnnöistä peräti kolme neljästä ylitti seitsemän metriä. Jennin tulos, 6.31, jäi hieman ennätyksestä samoin kuin myös Seelan 5.93. Jenni viides ja Seela kahdeksas. 

Kello 12.55 starttasi 60 m pikapyrähdys. Seela paransi ennätystään se ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt kympin sakkiin. Kärjessä oli varsin tasaista ja maaliviivalla Jenni ja HSU:n Miisa samalla ajalla 9.60. Jennille hopeaa ja Miisa 3. Tytöt jäivät voittajasta kaksi sadasosaa eli tiukkaa oli. Puolestaan neljänneksi tullut Sofia Mäki Keravalta jäi Jennistä ja Miisasta kaksi sadasosaa.

Seela on innostunut kilpakävelystä ja starttasi kovan päivän päätteeksi 1000 m kävelyyn mukaan. Hienosti saatiin Seelalle nyt tilastoaika 7.57,85.

Sunnuntaina aurinkoisessa syyssäässä kymmeneltä lähdettiin 60 m aitajuoksuun, jossa Jennin ennätys parani. Juoksu aikaan 11.37 toi kolmannen sijan. Seela pm-prossille kiekossa. Parin mönkään menneen heiton jälkeen upea kokoaminen ja ennätysheitto 14.06. 

Päivän päätteeksi tonnin juoksussa Jennille uusi ennätys ja neljäs sija (3.47,04).

Hienosti urheiltu tytöt!

T11-sarjassa osallistujina Henni Hakonen, Veera Inkinen, Isabella Lindberg, Maiju Miikkulainen ja Iida Saari.

Lauantain kisapäivä alkoi keihäällä, jossa Maiju viskaisi pisimmällään 22.00 sijoitus kolmas. Isabellan keihäskaari ekan kerran yli kahden kympin. Tulos 20.50 oma hieno ennätys ja sijoitus viides. Samoin Veera Inkisen keihäs tytön ennätyslukemiin 17.81 sijoitus kuudes. Ennätystehtailu jatkui myös Idan heitoissa 16.99 enkkatuloksella Ida seitsemäs. Kaikki neljä tyttöä sijoittuivat siis kahdeksan joukkoon.

Päivä jatkui kuulalla, jossa Veera Inkinen työnsi ennätyksenä 6.49 ollen hienosti kuudes. Iida Saari tuloksella 6,26 tänään seitsemäs.

Päivä jatkui sitten 60 m pikapyrähdykseen, jossa Maiju ajalla 9.40 toinen ja Isabellan pikamatka kulki aikaan 10.36 ja Veeran 11.04.

Yksitoistavuotiaista tytöistä ei nyt ollut osallistujia kävelyyn, joten viimeisenä lajina lauantaina urakoitiin pituus, jossa kisan ainoana neljän metrin ylittäjänä Maiju ponkaisi 4.07. Täällä tuloksella selkeä ykkössijoitus. Isabellan pomppu tänään 3.35 ja Veeran 3.17.

Sunnuntaina jatkettiin 60 m aitoihin, jossa Maijun ennätysjuoksu 10.61 toi hänelle pm-kultaa.

Kiekossa Veeralle heti ensimmäisellä heitolla 13.02 kaari. Isabella heitti kiekkoa tänään 12.46 ja Maiju 20.76, jolla hän oli kisassa toinen.

Korkeudessa Maijun ennätystehtailu jatkui. Tulos 126 toi kolmossijan. Isabellan pomppu lähes ennätyslukemiin tulos 120.

Hennin päivän päätöslaji 1000 m kulki sutjakasti ennätysvauhtia 4.12,47 kuten Isabellankin 3.45,78. Isabellalle tänään pm-pronssia.

Hienosti urheiltu tytöt!

T12-sarjassa osallistujina Eevi Aarnio, Kaisa Alastalo, Siiri Kantanen, Elina Malinen ja Aada Nummela

Lauantaipäivä alkoi seiväshypyllä, jossa Eevi, Elina ja Kaisa meiltä mukana. Eevi hyppäsi 235 voitto tällä tuloksella. Elina toinen tuloksella 185 ja Kaisa neljäs 175 ylityksellä.

Puoli kaksitoista jatkettiin sitten kiekkoon, jossa mitalijuhlat jatkuivat. Eevi paransi ennätystään peräti viisimetriä voittotulos 26.45. Elina ennätys parani peräti neljä metriä ja kakkosheitto hänellä lensikin 22.54 ja toinen hopeamitali kaulaan. 

Korkeudessa Kiskolle lähes kolmois voitto. Elinan voittoon johtanut hyppy 137 Kaisa ja Siiri toisia tuloksella 132 toisella sijalla myös Meea Kettunen Länsi-Uudenmaan urheilijoista. Eevi seitsemäs 122 korkeudella.

60 m pikapyrähdyksessä Eevi pinkaisi 8.75 ja hopea Siirille ajalla 8.85, joka parantaa reippaasti entistä ennätystä (9.09). Elinan ennätys parani kaksi sadasosaa ollen 9.22 sillä tänään viides ja Kaisan matka kulki myös hienosti alle kymmenen sekunnin aikaan 9.68, jolla ennätysparannusta hänelle neljä sadasosaa.

Aada Nummelan kisaurakka jatkui kuulassa jossa 7.65 tuloksella sijoitus kuudes. Elina kolisteli kahdeksan metri rajaa. Ennätys parani kaksikymmentä senttiä ja 7.95 tuloksella sijoitus neljäs. 

Sunnuntaina Aada heitti ekoissa pm-kisoissaan keihäästä tuloksen 13.17. Keihäs oli sunnuntain aloituslaji ja siinä ei Kiskosta mukana muita kaksitoistavuotiaita. Yhdentoista aikaan juostiin 60 m aidat, jossa Eevi selkeä ykkönen ja ennätys parannus jälleen ajalla 10.36.

Pituutta nuoret naiset pääsivät hyppäämään puoli kahdentoista maissa. Siiri Kantanen räväytti uudet ennätyslukemat +6 cm tulos 4.21 jolla pm-hopeaa. Eevin hyppy sentin päässä ennätyksestä ja tuloksella 4.44 pm-kultaa. Kaisan hyppy kantoi tänään 3.88. Kaisan hyvä vire jatkui 200 m, jossa selkeä piirinmestaruus hienolla juoksulla ja ajalla 30.51. Kaisan päivä päättyi 1000 m, jossa ennätysaika 3.34,63.

Hienosti urheiltu tytöt!