Pm-kilpailut käyntiin Hyvinkään Wanhalla Areenalla 6.1.2020

8.1.2020

Valmennusryhmän yli 14-vuotiailla urheilijoilla talven hallikisa pyörähtää käyntiin lauantaina 18.1. Turussa VARSY:n hallimoniotteluilla. Tätä kilpailua ennen kolme ryhmän urheilijaa kävivät hyppäämässä vauhdittomien hyppyjen pm-kilpailut Hyvinkäällä. 17-vuotiaiden sarjan hyppykolmikko Vanessa Lindberg, Helmi Lievonen ja Elisa Alastalo testasivat kuntoaan vauhdittomien hyppyjen osalta ja kilpailun jälkeen voitiin todeta, että pomppuominaisuudet olivat menneet eteenpäin. Kolmikko piti hauskaa ja lopputuloksissa tytöt löytyivät järjestyksessä 1. Vanessa (vauhditon korkeus 132 cm, vauhditon pituus 228 cm, vauhditon kolmiloikka 677 cm), 2. Helmi (123, 228, 697) ja 3. Elisa (114, 226, 700). 

11-13-vuotiaat pojat lähtivät kisoihin isolla yhdeksän urheilijan joukkueella. P13-sarjassa mukana olivat Aleksi Salminen, Niklas Hanninen, Aukusti Malinen, Arttu Haaksluoto ja Vilho Haaksluoto. P12 sarjassa edusti Ville Mattila. P11-sarjassa kisajoukkueeseen ilmoittautuivat Ville Vuorinen, Vertti Salminen ja Vili Rasehorn.
P13-sarjassa keskityttiin tänä vuonna parantamaan loikkatulosta. Pituus- ja korkeustulokset pysyivät viime vuoden tasolla kaikilla pojilla. Vilho sijoittui kovatasoisessa kilpailussa toiseksi. Arttu oli neljäs, Aleksi viides, Aukusti kuudes ja Niklas seitsemäs. Niklas ja Aukusti ottivat hienosti vauhdittomat lajit haltuunsa!
P12-sarjassa Ville teki hyvät tulokset joka lajissa! Sijoitus tänään neljäs.
P11-sarjassa paranneltiin henkilökohtaisia ennätyksiä jokaisessa lajissa kaikkien poikien osalta. Vili hyppeli piirinmestaruuteen. Ville oli kuudes ja Vertti kahdeksas.

12-vuotiaiden tyttöjen sarjassa kilpaili Ellen Laukkanen, joka suoriutui ottelusta hienosti. Vauhdittomassa korkeudessa syntyi tulos 102, joten viime vuoteen verrattuna ennätys parani huikeat 26 senttiä. Hienoa kehitystä on tapahtunut tässä lajissa. Samoin vauhdittomassa kolmiloikassa syntyi ennätys 503 ja vauhdittomassa pituudessa hän mittautti tuloksen 182. Näillä tuloksilla irtosi upeasti kokonaispistemäärällä 496 kisan kuudes tila. Onnittelut Ellenille hienoista tuloksista.

Kymppigimmoista eli oikeammin Kiskon 10-11-vuotiaista tytöistä mukana vauhdittomista tänään olivat Maiju Miikkulainen, joka loikki T10-sarjan piirinmestariksi yhteispisteillä 255, pituutta 190cm ja kolmiloikkaa 519 cm. T11-sarjassa, jossa siis jo kolmiottelu, Elina Malininen hienosti viides pisteillä 372, korkeutta  88cm, pituutta 178 cm ja kolmiloikkaa 523 cm.

Ysitytöt

Ysitytöt olivat liikkeellä innokkaalla kolmen hengen porukalla. Mukana olivat Jenni, Seela ja ensikertalainen Iina. Ensimmäisenä lajina oli pituushyppy, jossa Seela hyppäsi oman ennätyksensä 147 cm. Jennin hyppy ylsi 167 cm ja Iinan 124 cm. Kolmiloikassa sekä Jenni että Seela hyppäsivät omat ennätyksensä. Jenni 466 cm ja Seela 375 cm. Iinan loikkien pituudeksi tuli 371 cm. Iina totesikin kilpailun jälkeen, että omat ennätykset tuli, koska oli kisaamassa ensimmäistä kertaa. Jennin yhteistulos 183 pistettä riittivät kuudenteen sijaan. Seelan pisteet olivat 106 ja Iinan 82.

Ysipojat

Ysipoikia oli lähtenyt kisailemaan Jarkko Naumanen, Vili Romppanen, Sampsa Grönberg ja Tobias Wunsch. Pojilla taas vauhtia ja menoa riitti, vaikka kyse olikin vauhdittomista kisoista...

Poikien kisailu oli 2-ottelu, jossa oli vauhditon pituushyppy ja vauhditon kolmiloikka. Näitä oli onneksi vähän harjoiteltu sunnuntain treeneissä niin pojilla oli tekniikka hyvin hallussa.
Pituushypyssä pojilla tuli onnistuneita ja komeita hyppyjä. Sampsa ponkaisi Kiskon pojista pisimmälle 1,77 m. Muut pojat oli ihan tasoissa 1,60 ja 1,63 m pituuksissa.

Hyppyjen jälkeen oli pieni tauko, jossa kerkesi palaamaan jalkapalloa ja sen jälkeen siirryttiin kolmiloikan pariin. Tässä myös kaikki saivat onnistuneita hyppyjä. Kaikilla yli 4 metrin ja Sampsa ponkaisi tässäkin Kiskon pojista pisimmälle 4,50 m. Muut pojat taas olivat ihan peräkanaa 4,29-4,21 metrin välillä. Tasaisia suorituksia kaikilla.

Loppupisteet menivät lopuksi niin, että Sampsa sai pronssia 195 pisteellä, Vili oli seitsemäs 156 pisteellä, Jarkko kahdeksas 147 pisteellä ja Tobias yhdeksäs 146 pisteellä.

Hienot kisat ja hienoa ysipojat!