Pm-junnuhallit Helsingissä 4.3.2023

10.3.2023

Ysitytöt pm-junnuhalleissa

Kilpailut alkoivat kolmen ysitytön kanssa viesteillä. Enni Romppanen, Iina Kurjenmäki ja Mea Raunio juoksivat upeasti omat osuudet. Pituushypyssä Enni hyppäsi piirinmestariksi tuloksella 3.05. 40 m juoksussa Enni juoksi ensimmäiseksi ajalla 7,45. Iina juoksi 1000 m hopealle ajalla 4.25,94. Hyvät suoritukset tytöiltä!

Ysipojat pm-junnuhalleissa

Pojat juoksivat viesteissä kakkososuuden ysityttöjen tuodessa heille viestikapulan. Jasper Pohjoisaho, Tomas Lehtimäki ja Niilo Laitaharju suoriutuivat kukin osuudestaan erinomaisesti. Kaikki pojat osallistuivat pituushyppyyn, jossa Jasper sai hienosti hopeaa tuloksella 3.19. Niilo ja Tomas jatkoivat kuulantyönnössä, missä kumpainenkin teki upeasti omat ennätyksensä. Tomas voitti kuulantyönnön tuloksella 6.38. Jasper juoksi 40 m kisan ja sai pronssia ajalla 7,23. Pojat urheilivat todella upeasti!

Kiskon isommilla Gimmoilla mittava kahdeksan urheilijan joukko kisaamassa ja jahtaamassa enkkoja

T13-sarjassa kuusi urheilijaa ja T15-sarjassa kaksi urheilijaa

Vera Ahlfors T13, Kaisa Alastalo T15, Isabella Lindberg T13, Elina Malinen T15, Maiju Miikkulainen T13, Seela Ruponen T12 , Jenni Vuorinen T12 , Aada Vähätalo T12

Heti viestin jälkeen pääsimme 60 m pikamatkalle, jossa mukana erässä kaksi Isabella.  Hänelle tänään aika 9,74, tällä hänelle enkkaparannusta kolme sadasosaa. Vastaavan verran, kolme sadasosaa omasta enkastaan hyvällä juoksulla jäi Maiju, joka tänään tytöistä nopein ajalla 9.05 (sij. 8.). Jennin aika tänään 9,28 ja sij. 12.

T15-sarjan korkeudessa Kaisa oli neljäs tuloksella 133. T13-sarjassa Vera ylitti samalla kokonaispudotusmäärällä Hausjärven Katrin kanssa 141 ja tällä tulokselle heille tuli jaettu 1. sija. Isabellan pomppu kulki mallikkaasti tänään ja hänen tuloksensa 127.

Korkeuden jälkeen siirryttiin pituuspaikalle, jossa osalla urheilijoistamme oli käynnissä ensimmäinen kisakausi, jossa on lankkupakko. Se selvästi aiheutti hieman päänvaivaa ja osassa hyppyjä ponnistus lähtikin melko kaukaa. Hieman jalkavaivoja oli myös ilmassa.

Jennille sentillä enkan parannus. Tulos 3.78 riitti tänään 9. sijaan, joten 4. hyppy jäi harmillisesti urheilijalta hyppäämättä . Aadan ponnarit tänään pisimmillään 3.27. Vera pääsi tänään hyppäämään kaikki neljä hyppyä, joista pisin oli juurikin 4. hyppy 3.89. Veralla tänään hyvä tasainen hyppysarja, kaikki hypyt 3.80 haminoissa.

Maiju tippui viimeisellä kierroksella pois mitalipallilta, mutta urheilija voi olla tyytyväinen hyvin kulkeneisiin hyppyihinsä, joista kaksi ylitti neljä metriä. Askel on alkanut löytämään lankulle ja pisin ponkaisu 4.19 kantoi uuteen hallienkaan (+17 cm). Maiju tällä tuloksella tänään 4.

Myöhäisillassa kuulapaikalla ensimmäisen pm-kultansa nappasi tänään moukariringistäkin tuttu Seela Ruponen. Seelan pisin työntö kantoi tänään 7.97. Seelan peesissä  Aadalle tänään pronssia 7.52 kantaneella työnnöllä.

Kisat päättyivät perinteisesti 800 m juoksuun, jonka Elina Malinen juoksi tänään aikaan 2.53,60.

Kiskon 11-tytöt pm-junnuhalleissa

10- ja 11-vuotiaista tytöistä pm-hallikisoihin lähti viisi tyttöä, Ada Ahlfors, Nea Kurjenmäki, Emmi Niemi, Sanni Räihä ja Venla Vähänen. T10-sarjaa ei hallikisoissa ole, joten kaikki kisasivat T11-sarjassa. Nea, Emmi ja Ada aloittivat kisaurakan viestissä.

Ada osallistui pituuteen, jossa teki hienon uuden ennätyksen 3.69 ollen kisan viides. Korkeudessa Ada oli kuudes 112 ylityksellään, eikä seuraava korkeuskaan 116 paljosta jäänyt kiinni. 60 metrin juoksuun lähtivät Emmi ja Sanni, ja molemmat saivat uudet ennätykset. Emmi oli kisan viides ajallaan 9,56 ja Sanni 14. ajallaan 10,70. Kuulassa kilpailivat Emmi, Sanni ja Venla, ja kaikki paransivat ennätyksiään. Emmi ja Sanni pääsivät finaalikierrokselle, Emmin tulos 6,16 ja sija 5., Sanni oli kisan 7. ja paransi reippaasti ennätystään tuloksellaan 5,66. Venlan tulos 5,02. Illan päätti 1000 m, johon osallistuivat Nea ja Venla. Nea voitti ajalla 3.46,08, Venla kohensi reilusti ennätystään ajallaan 4.08,11. Hyviä suorituksia tytöiltä, tästä on hyvä jatkaa kohti kesää!

Kiskon pojat 11-12-vuotiaat pojat sekä 13-15-vuotiaat pojat

Mukana oli 11-vuotiaista Vili Romppanen, Tobias Wunsch, Niklas Herukka ja Santtu Pöllänen sekä 12-vuotiaista Jyvä-Kasperi Koskela, Otso Västilä, Niilo Ilo ja Jarkko Naumanen. Isommista pojista mukana oli Helmer Riihelä ja Matthias Wunsch.

Pojista Santtu, Vili, Tobias, Jyvä, Otso, Niilo ja Jarkko sekä Helmer ja Matthias juoksivat viestiosuudet. Niklas oli lupautunut varajuoksijaksi, mutta kaikki säilyivät terveenä ja Niklas sai keskittyä täysin omiin henkilökohtaisiin lajeihin. Viestijoukkuieta oli hienosti kolme kappaletta saatu mukaan.

Heti viestin jälkeen Jyvä ja Otso lähtivät työntämään kuulaa ja Jyvä nappasi tuloksella 7.78 pm-pronssin, Otso sijoittui neljänneksi tiukassa kisassa tuloksella 7.76. Samaan aikaan myös Matthias työnsi kuulaa ja sijoittui viidenneksi tuloksella 6.59 parantaen hitusen omaa ennätystään.

Kuulan jälkeen oli vuorossa pikajuoksut ja näissä oli mukana Niklas ja Santtu sekä Niilo ja Jyvä. Santtu ja Niklas juoksivat sijoille 8 ja 13 ja Niilo voitti oman eränsä ja sijoittui kokonaistuloksissa tiukasti neljänneksi ajalla 9,04. Jyvä sijoittui kahdeksannelle sijalle.

P11 pituudessa oli mukana Tobias, Vili ja Niklas. Vili pinkaisi myös viimeiselle kierrokselle tuloksellaan 3.30 ja loppusijoitus oli kuudes. Tobias oli kymmenes (2.94) ja Niklas paransi hyvin ennätystään ja oli tuloksella 2.81 kolmastoista.

P11 kuulassa oli mukana Vili ja saaliiksi tuli pm-pronssia tuloksella 7.49.

Korkeudessa oli P13-sarjassa mukana Otso ja Jarkko ja pojat saivat molemmat mitalin mukaan, Otsolle hopeaa tuloksella 122 ja Jarkolle pronssia tuloksella 110.

Tonnin juoksijoita oli hyvin mukana P13-sarjassa Niilo, Jarkko ja Helmer. Helmer nappasi pm-pronssia ajalla 3.13,06 ja Niilo oli viides (3.32,03) ja Jarkko kuudes (3.46,18). Jarkko paransi omaa ennätystään.

Lopuksi vielä Tobias hyppäsi korkeutta P11-sarjassa ja sieltä mukaan pm-pronssia tuloksella 111.

Hienoa oli nähdä paljon poikia mukana ja innolla kesän kisoja odotellaan. Kiitos pojat mukavasta ja tapahtumarikkaasta päivästä!