Uudyn pm-junnut Turengissa 20.-21.8.

21.8.2022

Kiskolaiset tehtailivat ennätyksiään olan takaa helteisesllä Liinalammen kentällä. Ennätystehtailun lomassa urheilijat viilensivät kroppaansa Liinalammen viileässä vedessä.

Ysitytöt suurella joukkueella pm-junnuissa

Ysitytöissä pm-junnuissa oli laaja edustus, kun kisaamassa olivat Ada Ahlfors, Emmi Niemi, Enni Romppanen, Fanni Palomäki, Iina Kurjenmäki, Sanni Räihä, Silja Nummela, Suvi Walldén ja Venla Vähänen. Tytöt saivat jokaisesta viikonlopun lajista vähintään yhden mitalin ja ennätyksiä syntyi roppakaupalla.

Lauantaina ensimmäinen laji oli korkeus, jonka Ada voitti tuloksella 116. Loput osallistujat, Fanni, Venla, Suvi, Silja ja Sanni löytyivät sijoilta 8-10, kaikki 90 senttiä tai yli ylittäneitä. Toisena lajina oli 40 m, johon osallistuivat Ada, Emmi, Enni, Fanni, Sanni, Silja, Suvi ja Venla. Emmi juoksi hopealle ajalla 6,86 ja Ada pronssille ajalla 7,07. Uudet ennätykset juoksivat lisäksi Fanni, Silja, Sanni ja Suvi. Päivän kolmanteen lajiin, keihääseen, osallistuivat Emmi, Sanni ja Venla. Sanni paransi ennätystään yli kahdella metrillä ja Venla sai uudella 16,04 metrin ennätyksellään pronssia. Päivän päätti 1000 metrin kävely, johon lähtivät Enni, Fanni, Sanni, Silja ja Suvi. Kaikki tytöt kävelivät uuden ennätyksensä ja selvisivät ilman varoituksia. Fanni käveli hienosti toiseksi. Hieno urheilupäivä paahtavassa helteessä, hienoa tytöt!

Sunnuntai alkoi pituudella. Mukana olivat Ada, Emmi, Enni, Fanni, Sanni, Silja, Suvi ja Venla. Ada ponnisti pronssille tuloksella 3,46. Emmi oli neljäs ennätystään sivuavalla hypyllään, mutta viimeisen kierroksen yliastuttu hyppy taisi jäädä vähän harmittamaan. Fanni ponnisti myös kymppijoukkoon ja uudet ennätykset Sannille ja Venlalle. Päivän toinen laji oli kuula, jossa mukana olivat Ada, Emmi, Sanni, Silja, Suvi ja Venla. Emmi sai hopeaa 6,03 metrin työnnöllään. Kahdeksan parhaan joukkoon ja viimeiselle kierrokselle pääsi peräti neljä ysityttöä. Venla ja Sanni paransivat ennätystään ja sijoittuivat peräkkäisille sijoille 4. ja 5. Päivän päätti 1000 m juoksu, jossa peräti puolet osallistujista oli Kiskon ysityttöjä! Tonnille lähtivät Ada, Enni, Fanni, Iina, Silja, Suvi, ja Venla. Ada juoksi pronssille uudella ennätyksellään 4.02,33.  Suville rohkealla juoksulla uusi ennätys 4.10,61, uudet ennätykset myös Siljalle ja Ennille. Hienoja suorituksia jälleen koko päivän ajan, hyvä tytöt!

Ysipojat vauhdissa pm-kisoissa

Ysipoikia osallistui kilpailuihin kuusi, joista ensikertalaisia yli puolet. Lauantaiaamuna oli siis jännitystä jojoa myöten ilmassa. Ensimmäinen laji pojilla oli keihäänheitto. Pojista lajiin osallistui Jasper Pohjoisaho, Tomas Lehtimäki, Elias Ghazali ja Niilo Laitaharju. Sijoitukset olivat Jasper kuudes, heitolla 13.06 m, Tomas yhdeksäs, heitolla 11.46 m, Elias 12., heitolla 8.11 m ja Niilo 14., heitolla 5.86 m. Näin oli kisapäivä avattu ja pojat siirtyivät seuraavan lajin kimppuun, mikä oli 40 m juoksu. Tähän osallistuivat kaikki kuusi poikaa: Jasper Pohjoisaho, Manuel Bitter, Elias Ghazali, Niklas Herukka, Tomas Lehtimäki, Niilo Laitaharju. Pojista kovinta kyytiä juoksi Jasper sijoittuen täpärästi neljänneksi. Juoksun jälkeen Manuel, Elias ja Tomas kilpailivat korkeushypyssä. Manuel sijoittui neljänneksi, Elias viidenneksi ja Tomas kuudenneksi. 1000 m kävelyyn jaksoi vielä pitkän päivän päätteeksi Manuel ja se kannatti, sillä hänen suorituksensa palkittiin ensimmäisellä pm-hopeamitalilla. Päivä oli suorituksineen ja sään puolesta upea!

Sunnuntai alkoikin jo rennommalla tunnelmalla, olihan kilpailu jo nyt kaikille pojille tuttua hommaa. Ensimmäinen laji oli pituushyppy. Jasper hyppäsi 3.12 m sijoitus kuudes. Manuel 2.75 m sijoitus kymmenes. Tomas 2.70 m sijoitus 11. Niklas 2.59 m sijoitus 15. Niilo 1.94 m sijoitus 18. Lähes kaikilla paukkui enkat, niitähän me lähdimmekin rikkomaan. Päivän toinen laji oli kuulantyöntö. Tomas työnsi sijalle seitsemän, Jasper sijalle kahdeksan. Manuel sijalle 13. Niklas sijalle 14. Niilo sijalle 15. Hienoja työntöjä pojilta! Päivän viimeinen laji oli 1000 m, johon osallistui Manuel ainoana ysipoikana . Hän juoksi upeasti sijalle 10. Ajalla 4.35,43.

Loppuun vielä ensikertalaisen Niilon sanat äidin kysyessä, että opitko uutta kilpailuissa? ”Opin että kilpailu on hauskaa!”

10-11-vuotiaat pojat Turengin helteessä

10-11-vuotiaita poikia oli mukaan ilmoittautunut hieno määrä. 11-vuotiaita Niilo Ilo, Sampsa Grönberg, Elias Sivonen, Rasmus Peltopuro,  Otso Västilä, Jarkko Naumanen, Johannes Tuominen, Jyvä-Kasperi Koskela. Kymppivuotiaista mukana olvati Vili Romppanen ja Tobias Wunsch.

Lauantaina pojat aloittivat kuulalla: Otso, Niilo, Jyvä, Sampsa, Johannes olivat kuula kisassa mukana. Otso ja Niilo paransivat ennätyksiään ja Jyvä ylsi 8,20 tuloksellaan pronssille. Porukan mitalitili auki! Vili osallistui kymppien kuulaan ja työnsi 7,24 tuloksellaan hopeaa, sekä paransi hienosti ennätystään.

Pojat 11 vuotta jatkoivat 60 m pikajuoksulla ja tässä mukana Johannes, Sampsa, Elias ja Niilo. Johannes kahmaisi kultaisen mitalin ajalla 8,97, joka oli myös uusi ennätys Johannekselle. Myöskin Niilo ja Elias paransivat omia ennätyksiään.

Tästä pojat jatkoivat pituuteen ja siinä mukana Elias, Otso, Niilo, Johannes ja Sampsa. Myöskin tästä Johannekselle kultainen mitali kotiin vietäväksi tuloksella 4,22. Ennätyksiä ei tässä lajissa syntynyt, mutta hyppykokemusta kuitenkin.

Seuraavaksi oli Tobiaksen ja Vilin 60 m pikajuoksu ja tässä Vili sai uuden ennätyksen. Suoraan juoksusta mentiin Vilin ja Tobiaksen pituuteen ja tässä ei pojille tullut ennätyksiä.

Pojat 11 vuotta suorittivat myös keihään ja tässä mukana Elias, Otso, Jarkko ja Rasmus. Otso, Elias ja Jarkko saivat uudet omat ennätykset keihäässä.

Kymppipojat pääsivät myös keihästä heittämään ja hyvät heitot olivat Tobiaksella ja Vilillä, mutta enkkoja ei tullut.

Lauantain päätti P11-kävely ja tässä mukana Otso, Jarkko ja Rasmus. Otsolle ensimmäinen virallinen aika ja Jarkko ja Rasmus ottivat ennätykset tästä. Kiskon pojille hieno kolmoisvoitto: Jarkko kultamitalille, Otso hopealle ja Rasmus pronssille. Tähän oli hieno päättää eka kisapäivä.

Toinen kisapäivä alkoi 11-vuotiaiden kiekolla ja tässä mukana Otso, Elias, Jarkko ja Rasmus. Jarkolle, Eliakselle ja Otsolle ensimmäinen virallinen tulos tuli kiekosta.

Tobias ja Vili aloitti sunnuntain 60 m aidoilla ja ennätyksiä ei nyt tullut, mutta hyvät juoksut kuitenkin.

Johannes ja Elias olivat mukana P11 60 m aidoissa ja, vaikka enkkoja ei tullut, niin Johannes vei silti kultamitalin ajalla 10,61.

11-vuotiaista pojista, Jarkko, Rasmus ja Otso osallistuivat korkeuteen ja Otso sai hienon uuden ennätyksen.

Tobias ja Vili olivat mukana kiekossa ja siellä Vili heitti hienon tuloksen 19,51, jolla tuli hopeamitali Vilille.

Tobias osallistui viimeisenä lajinaan korkeuteen ja jännän kisan jälkeen sai uuden ennätyksensä 115 ja tällä lähti pronssimitali mukaan kotiin.

11-vuotiaista pojista tonnin juoksuun osallistui Jarkko, Rasmus, Elias ja Sampsa. Sampsa ja Elias ottivat itselleen uudet enkat tästä lajista.

Kaiken kaikkiaan erittäin hieno viikonloppu ja hyviä onnistumisia pojilta ja hienoa kannustusta niin seurakavereille kuin muillekin tuli poikien toimesta.

Ylpeänä porukkaa seurasin. Hyvä pojat!

Gimmat päivä 1

Tänään meiltä urheilemassa

T10 Iina Mattila ja Sonja Sivonen

T11 Seela Ruponen, Jenni Vuorinen ja Aada Vähätalo

T12 Vera Ahlfors, Veera Inkinen, Isabella Lindberg, Maiju Miikkulainen ja Ida Saari

T13 Kaisa Alastalo, Siiri Kantanen ja Elina Malinen

Aurinkoinen kisapäivä alkoi klo 10.00 jolloin T10 hyppäsivät pituutta. Ensimmäisissä pm-kisoissaan kisannut Sonja kisan seitsemäs omalla ennätystuloksellaan 3,48. Iina Mattilan hyppy kantoi tänään 2,87. Myöhemmin iltapäivällä kisaurakka jatkui Sonjalla kuulassa, jossa myös tuli oma ennätys 5,31. Hyvä tytöt!

T11 keihäskisa alkoi samoin klo 10.00. Aada Vähätalo nappasi ykkössijan tasaisella kahdenkymmenen metrin sarjallaan. Aadan mestaruus sinetöityi tuloksella 21,20. Seela hienosti neljäs 2,5 m ennätysparannuksellaan. Seelan tulos 16,68.

Hyvä tytöt!

Seipäässä T12-sarjassa Ida Saari tuloksella 150 kolmas ja Siiri mestariksi T13-sarjassa 220 ennätystuloksella. Hyvä tytöt!

Juoksulajeista ensimmäisenä juostiin 200 metrin aidat, joissa Isabella juoksi ajan 37,63 ja Kaisa T13-sarjassa pronssille ajalla 36,28. Tytöillä ensimmäinen tämän matkan aitakisa. Hyvät rohkeat juoksut molemmilta. Hyvä tytöt!

Yhdentoista jälkeen päästiin varsinaisen jännitysnäytelmän pariin, kun Aada ja Seela työnsivät kuulaa. Aada totutusti oli melko suvereenisti ykkönen. Tulos 8,48 jäi jonkun verran kauden parhaasta (9,02). Hopeataistelussa pidemmän korren lopulta vei hienosti Seela 7,90 kantaneella työnnöllään. Gimmoille siis kaksoisvoitto tässä lajissa tänään!

Hyvä tytöt!

T12 kuulassa Idan työnnöt kehittyneet hienosti tänään hänelle neljäs sija tuloksella 7,20.

Kuulaa myös Veeralla tänään hänen kuulakaarensa lensi 5,53.

Ida myös kiekossa tänään neljäs, ennätysparannusta huikeat pari metriä ja tulos 18,62. Viimeisellään itsensä pronssille ohi Idan heitti Maiju tuloksella 19,10. Isabella kisan yhdeksäs tänään 13,41 kantaneella heitollaan.

T13-sarjassa kiekkoon olivat rohkeasti tarttuneet Elina ja Kaisa. Elinan kiekko lensi tänään 24,21 ja Kaisan 18,23.

Hyvä tytöt!

Puolen päivän maissa päästiin pikamatkojen makuun ja T11 60 m starttasi erässä kolme. Aada rata neljä ja Jenni rata kuusi. Aada ennätysjuoksullaan 9,11 kisan hopealle. Jenni neljäs 9,30 ajalla. Juoksusta saikin sitten mennä melko suoraan pituushyppypaikalle, jossa Jenni jännässä kisassa taas neljäs ihan hyvän mittaisella hypyllä 3,98. Aada puolestaan leiskautti heti ekalla yli 4 m ja lopulta ennätys parantui peräti 11 cm. Uusi enkka Aadalla 4,20 ja taas voitto kotiin.

Pikamatkalla 60 m Siiri 9,19 ja Elina 9,20 ajoillaan sijoituksilla viides ja kuudes. T12 sarjassa pikamatkalla mukana Veera, joka pinkoi matkan aikaan 10,42. T10-sarjassa Sonja 10,29 ja Iina 11,42.Molemmat kymppigimmat juoksivat ennätysparannukset hienoa! Hyvä tytöt!

Iltapäivällä kisattiin myös yleensä jännittävät korkeuskisat T12- ja T13-sarjassa. Tällä kertaa Vera Ahlfors hallitsi korkeuskisaa koko ajan voittaen piirinmestaruuden tuloksella 146. Veran ennätysparannus huikea kahdeksan senttimetriä. Veera tänään yli korkeudesta 120 ja hän sijoittui seitsemänneksi. Maijun ylitys oli 134 ja sijoitus neljäs. Isabellan pomppu tänään 130 ja sijoitus kuudes.

T13-sarjassa Elina pronssille tuloksella 143.

Paahteinen kisapäivä huipentui meidän lajien osalta T12 2000 m kävelyyn ja T11 1000 m kävelyyn.

Molemmat kävelijämme kävelivät huikean hyvällä tekniikalla. Veera jännässä kisassa piti hienosti pintansa ja oli kisan pronssilla samoin Seela omassa sarjassaan piirinmestaruuspronssille. Hyvä tytöt!

Tämmöstä tänään ekana kisapäivänä - huomenna saadaan mukaan myös Nea, Lilja ja Henni!

Gimmat päivä 2

Tänään meiltä urheilemassa:

T10 Iina Mattila ja Nea Kurjenmäki

T11 Lilja Hyvönen, Seela Ruponen, Jenni Vuorinen ja Aada Vähätalo

T12 Henni Hakonen, Veera Inkinen, Isabella Lindberg, Maiju Miikkulainen ja Ida Saari

T13 Kaisa Alastalo, Siiri Kantanen ja Elina Malinen

Toisena kisapäivänä ohjelmassa meillä kiekkoa, keihästä, moukaria, korkeutta kahden ikäsarjan pituus sekä aidat, 200 m juoksu ja pitkän matkan,1000 m, juoksut.

Aamulla starttasi T10 60 m aidoissa Iina ja Nea mallikkaalla juoksuilla tytöt maaliin. Nean aika 12,04 ja Iinan 14,47. Perään sama matka ja sama aitakorkeus T11 Jenni ja Lilja. Jenni kolmas, vaikka aika jäi ennätyksestä ollen päälle yhdentoista (11,25). Lilja viides ajalla 11,89.

T12-aidat Isabellalla aikaan 12,62 ja sijoitus kolmas. Maijulla voittoaika tiukassa kamppailussa 10,81.

Ennen aitoja kaksikko yhdessä Idan ja Hennin kanssa edustamassa keihäässä. Hyvän näköiset heitot jokaiselta urheilijaltamme. Hennin paras tuli ensimmäisellä kantaen 17,06. Henni tällä tänään yhdeksäs. Idalla paras heitto 20,02 tuli toisella kierroksella. Ida tänään kuudes. Isabellalla tasainen 20 metrin sarja, joista paras 20,98 tuli viimeisellä heitolla, sijoitus viides. Maijun kolmas heitto toi hänelle tänään piirinmestaruushopeaa tuloksella 24.38.

T13-aidoissa meiltä mukana Elina. Hän sijoittui ajalla 10,64 hienosti hopealle.

Pituudessa kisan taso ei kovin korkealle noussut. Neljän metrin ylittäjiä kisassa vain kolme. T12-sarjassa Maijun paras vastaiseen tuuleen 3,69. Henni puolestaan hyppäsi oman ennätyksensä 3,10.Veeran pisin tänään 3,18

T13-arjassa myöhäisiltapäivästä Siiriltä tasainen sarja pituudessa pisin hänellä tänään 3.93, jolla Siiri sijoittui kahdeksanneksi.

T11-korkeuden jännitysnäytelmä huipentui Hausjärven Ainon voittoon samalla korkeusylityksellä 132 Lilja hopealle ja Aada 128 (ennätysparannus) pronssille. Jenni oli tuloksella 120 kisan neljäs. Aiemmin hypättiin myös vuotta nuorempien korkeus, jossa Iinan ylitys tänään oli 95.

Ylpeitä voidaan olla varsin laajasta osallistumisesta hieman vieraampiin ja uudempiin heittolajeihin kiekkoon ja moukariin. T11-kiekossa kahden mitalin päivä, kun Aada voitti tuloksella 18,36 ja Seela peesasi hienosti kolmanneksi tuloksella 15,29.

Moukarikisassa oltiin ihan ekaa kertaa joidenkin kohdalla mukana. Helposti tuloksetta jäävässä lajissa kaikille heti ekalla kierroksella tulos. Ida lopulta viikonlopun aikana kolmannen kerran neljäs moukarituloksella 18,17. Veeran paras ekalla 13,22 ja Hennin viimeisellä heitolla 13,04.

Sileän juoksulajeista mukava 200 m matka ohjelmassa Maijulla, Isabellalla ja Kaisalla. Maiju piirinmestariksi ajalla 30,46 ja Isabellalle ennätysaika 31,95 T13-sarjassa juokseva Kaisa näistä kolmesta nopein ajalla 29,97 sarjassaan viides. samoin kuin Isabella omassa T12-sarjassaan oli viides. Elina T13-sarjassa yhdeksäs ajalla 31,71.

Kisapäivä päättyi meidän osaltamme Kaisan 1000 m juoksuun. Helteisessä kelissä matka taittui 3.22,85. Ennen T13-sarjaa juoksivat saman matkan T10-sarjassa Nea ajalla 3.42,93 heltisi tänään piirinmestaruus.

Piirinmestaruuspronssille puolestaan T11-sarjassa Jenni aikaan 3.39,38 ja T12-sarjassa Henni omalla ennätysajallaan 3.57,37.

HYVÄ TYTÖT!

13-poikien joukkue neljän pojan voimin kisailemassa

Vili Rasehorn kilpaili P13-sarjassa ja juoksi lauantaina 60 metrin sileän aikaan 8,57. Tuolla ajalla Vili piirinmestaruus pronssille.
Sunnuntaina Vili heitti komealla 37,55 metrin kaarella keihään piirinmestaruuteen. Keihäskilpailun jälkeen Vili tankkasi kroppaan energiaa ja suuntasi pituuspaikalle jatkamaan kilpailupäivää. Vili kävi tiukkaa kamppailua pronssimitalista ja hävisi sen harmillisesti viimeisellä kierroksella. Villin tulos tänään 4,24 ja sijoitus neljäs.

Helmer Riihelä kilpaili 12-vuotiaiden poikien tuhannella metrillä sunnuntaina. Helmerin kilpailuun ilmoittautuminen oli epäonnistunut, joten siitä käytiin neuvottelemassa kilpailunjohtajan ja ylituomarin kanssa. Molemmat näyttivät osallistumiselle vihreää valoa ja Helmer pääsi juoksemaan. Isän ja isoveljen kanssa suoritettu alkulämmittely oli sytyttänyt Helmeriin huippuvireeseen. Omalla uudella ennätyksellään 3.20,52 Helmerille piirinmestaruus.

Vertti Salminen ahkeroi viikonlopun aikana kaikki heittolajit ja sileät pikamatkat. Lauantaina 60 metrillä Vertille viides sija ajalla 9,93. Heittolajeista ohjelmassa olivat kuula ja kiekko. Kuulan Vertti pukkasi lukemiin 9,83 ja tällä tuloksella hänelle piirinmestaruus hopeaa. Kiekossa hieno uusi henkilökohtainen ennätys 32,23 metriä ja hopeamitali kotiin vietäväksi. 
Sunnuntaina Vertti aloitti päivänsä keihäspaikalta kiskaisemalla keihään oikukkaassa tuulessa 27,48 metriin. Tällä tuloksella Vertti oli kisan viides. Harmillisesti Vertin viimeinen heitto nousi hyvän lähtökulman jälkeen täysin pystyyn ja tipahti alas. Keihään jälkeen Vertti pyörähteli moukarin piirinmestaruuteen ennätyksellään 23,85. 

Matthias Wunsch osallistui myös kaikkiin heittoihin ja kävelyyn. Lauantain ohjelmassa Matthiaksella oli kiekko, kävely ja kuula. Kiekossa Matthias heitti neljänneksi ennätyksellään 18,71 metriä. Kävelyssä hänen kohtalona oli valitettavasti hylkäys, kun kävely ei pysynyt kasassa koko 2000 metrin matkaa. Kuulapaikalle Matthias asteli kävelystä sisuuntuneena ja työnsi neljänteen sijaan oikeuttanenn työnnön 6,72 metriä.
Sunnuntain Matthiaskin aloitti keihäspaikalta. Matthiasta ei tuuli kiusannut, kuten Vertiiä. Matthias paranteli ennätystään useamman metrin ja sijoittui kisa neljänneksi tuloksella 28,32.

Hieno viikonloppu kaikilta pojilta! Tästä on hyvä jatkaa Pohjola Seuracupin B-finaaliin ja syksyn kakkosotteluihin.