Uudy:n pm-viestit Nummelassa ja Lohjalla 19.-20.8.2020

21.8.2020

Korona ajasta johtuen viestikisat olivat siirtyneet viikolle kahteen arki-iltaan.

Ysipojat isolla joukolla viesteissä

Keskiviikkona 19.8.20 kisailtiin pm-viestit Lohjalla ja ysipoikia oli mukana hyvä määrä: Jarkko Naumanen, Vili Romppanen, Jyvä Koskela, Tobias Wunsch, Nuutti Eskola, Johannes Tuominen, Eetu Saari, Sampsa Grönberg.

Sukkulaviestiin osallistuttiin yhdessä tyttöjen kanssa ja siitä porukka toi hienosti kultaa Kiskolle.

Pojista saatiin kaksi joukkuetta 4x400 metrin viestiin ja siinä Sampsa, Johannes, Tobias ja Jyvä tekivät mahtavan juoksun ja toinen kulta ysivuotiaille. Myöskin Kiskon toinen ysipoikien joukkue teki hienon juoksun ja kapulan vaihto onnistui kaikilta hienosti.

Hienoa ysivuotiaat!

Kymppigimmat kahdella joukkueella kaikissa lajeissa

Haastavasta kisa-aikataulusta huolimatta mahtavasti molempiin päiviin startattiin kymppigimmoista kahden joukkueen voimin. Tosi hienoa!

Nummelassa pikaviestiä 4*50 m veivät Siiri Kantonen, Siiri Attola, Maiju Miikkulainen, Isabella Lindberg, Elina Malinen, Eevi Aarnio, Kaisa Alastalo ja Iida Saari.

Vaihdot sujuivat mukavasti vaikka eräjaot menivät uusiksi ja ratakin vaihtui...

Nopeammin matkan taittoivat Eevi , Kaisa, Elina ja ankkurina Maiju aika 29,97 toi hopeaa kisassa.

Lähes ensikertalaisista koostunut toinen joukkueemme kiilasi itsensä hienosti kahdeksanneksi. Isabella, Iida, Siiri A. ja ankkurina Siiri K. taittoivat matkan aikaan 32,56. Kaikkiaan kisassa oli mukana 12 joukkuetta. Hyvä tytöt!

Torstaina matkattiin sitten Lohjalle, jossa kisan ensimmäisessä lajissa 4x60 m aitaviestissä juoksivat Siiri Kantonen, Siiri Attola, Maiju Miikkulainen, Isabella Lindberg, Elina Malinen, Eevi Aarnio, Kaisa Alastalo ja Jenni Vuorinen, joka oli lainassa ysitytöistä.

Eevi, Isabella, Elina ja Maiju pääsivät maaliin ilman aitaviestille usein ominaista dramatiikkaa ajalla 45,82. Keskiviikon tavoin nopeammin pinkoi vain yksi joukkue, joka tälläkin kertaa oli Nurmijärven yleisurheilu. Kakkosjoukkueen meno oli mallikasta ja niin ikään aidat pysyivät kaikilla hyvässä rytmissä aika 50,95, joka päihitti nyt puolestaan Nurmijärven kakkosjoukkueen.

Pitkä viesti 4x600m jännitti melkoisesti. Lähinnä mietittiin, että millaisella kisavauhdilla sen jaksaa juosta.

Tähän pitkään viestiin saimme mukaan myös Henni Hakosen, joka toikin kakkososuuden hyvävoimaisena vaihtoon sijalla neljä. Muut Hennin kanssa samassa joukkueessa juosseet tytöt olivat Siiri K., Ida ja Siiri A. Tytöille aika 9.44,65 sijoitus 7/9. Toinen joukkueemme Isabella, Kaisa, Elina ja Maiju oli koko juoksun ajan maaliin asti toisia, aika 8.30,20.

Mahtavaa yhteistä tekemistä ja juoksuenergiaa kaikilta gimmoilta!

P11-joukkue mukana kaikilla viestimatkoilla

Keskiviikkona juostiin Nummelassa pikaviesti joukkueella Ville Vuorinen, Andres Istsuk, Matthias Wunsch ja Vertti Salminen. Matthias hälytettiin mukaan pikakomennuksella Vili Rasehornin joutuessa jättämään viestit väliin sairastumisen vuoksi. Vaihdot sujuivta hyvin, vaikka jouduimme juoksujärjestyksen muuttamaan vielä viime metreillä. Pojat olivat pikaviestin seitsemänsiä ajalla 34,69.

Torstaina suuntasimme jatkamaan viestikisoja Lohjalle, jossa lajeina olivat 4x60 metrin aitajuoksuviesti ja 4x600 metrin pitkä viesti. 

Aitaviestijoukkueeseen saimme ysipojista mukaan Jyvä-Kasperi Koskelan, joka paineli 11-sarjan aidat ennakkoluulottomasti. Joukkueessa juoksivat myös Ville Vuorinen, Andres Istsuk ja Vertti Salminen. Draamalta ei vältytty, kun Vertti kaatui ankkuriosuudella ensimmäisen aidan jälkeen. Nopeasti Vertti nousi jatkamaan matkaa ja pysäytti Kiskon joukkueen osalta kellon aikaan 52,06. Pojille neljäs sija tästä kisasta.

Pitkässä viestissä Jyvä-Kasperi vaihdettiin Matthias Wunschiin muun joukkueen pysyen samana. Pojat juoksivat matkan aikaan 9.56,75 ja olivat kisan neljänsiä.

T13-tytöille pronssimitali pm-viesteistä Lohjalta

Lohjalla T13-sarjan 4x60 metrin aitaviestissä joukkue: Ruth Toivola, Olivia Lindholm, Eerika Vilen ja Laura Mantila aitoivat hienosti ja saavuttivat pronssia ajalla 47,38. Tytöt juoksivat myös 4x600 metriä ajalla ja sijoitus päivän kilpailussa kahdeksas ajalla 8.54,77.

13-pojat kolmeen piirinmestaruuteen viesteissä

Keskiviikkona Nummelassa 4x100 metrin viestissä juoksivat Arttu Haaksluoto, Vilho Haaksluoto, Ville Mattila ja Ossi Niemi. Jännitystä oli ilmassa ja vaihtomerkit katsottiin tarkkaan kohdilleen. Pojat juoksivat ennakkoon heikommassa erässä. Tästä päätimme yhdessä sisuuntua ja juosta kelloa vastaan 110 % tehoilla. Joukkue toi kapulan maaliin ajassa 53,67 ja ensimmäinen mestaruus oli varmistettu liki kahden sekunnin erolla seuraavaan joukkueeseen.

Torstaina meillä piti olla kaksi joukkuetta molemmille matkoille. Harmittavasti molemmat kakkosjoukkueet kaatuivat viime metreillä sairastumiseen ja loukkaantumiseen. Aitaviestiin starttasivat Arttu Haaksluoto, Ville Mattila, Topi Niemi ja Vilho Haaksluoto. Aitominen sujui tällä kertaa kommelluksitta ja maalissa joukkue oli ajassa 42,09. KUY: joukkueen jäädessä 61 sadasosan päähän. Toinen mestaruus taskussa.

Pitkään 4x600 metrin viestiin lähdettii tuplakaksosilla. Avausosuudella Janakkalan Janan juoksija laittoi Vilhon koville ja he veivätkin ensimmäisen osuuden. Toisella ja kolmannella osuudella Ossin ja Topi ottivat kärkipaikan Kiskolle ja jättivät muut selvästi taakseen. Ankkuriosuudella Artulla oli helppo iltapuhde kuljettaa kapula ensimmäisenä maaliin ajassa 7.22,78. Kolmas mestaruus oli näin tosiasia. 

Hienot viestijuoksut, vaikka joukkueiden kaatuminen aiheuttikin pettymyksiä urheilijoissa. 

15-sarjan juoksijoille viisi mitalia pm-viestikilpailuista

Keskiviikkona Nummelassa Kiskolla oli 15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa kaksi joukkuetta. Ykkösjoukkue tykitti kymmenen joukkueen kilpailussa viidenneksi ajalla 54,35. Joukkueessa juoksivat Sanni-Veera Viertola, Salla Savikko, Vilja-Matilda Koskela ja Venla Lähdemäki. Kakkosjoukkueen (Ida Aarnio, Aino Laitinen, Elsa Mattila, Annika Vilen) tuloslistalta löytyy DQ, kun ensimmäinen vaihto meni pitkäksi. Poikien joukkue juoksi erinomaisesti oman kilpailunsa voittoon ajalla 51,52. Poikien kilpailussa oli mukavasti kuusi joukkuetta kaiken kaikkiaan mukana.

Torstaina viestikarkelot siirtyivät Lohjalle, jossa juostiin aitaviestit sekä pitkän matkan viestit. Kiskolla oli taas tyttöjen puolella kaksi joukkuetta kumpaankin lajiin ja poikien joukkueita matkassa yksi kummallakin viestimatkalla.

Tyttöjen aitaviestikilpailussa oli mukana vain kolme joukkuetta, joista kaksi oli siis kiskolaisia. Ykkösjoukkue kiri ykköseksi ajalla 55,08 ja kakkosjoukkue kolmanneksi ajalla 1.00,81. Ykkösjoukkueessa juoksivat Annika Vilen, Salla Savikko, Vilja-Matilda Koskela ja Venla Lähdemäki. Kakkosjoukkueessa juoksivat Ida Aarnio, Aada Grönroos, Sanni-Veera Viertola ja Elsa Mattila. Aitajuoksu osoittautui hieman haastavammaksi kilpailulajiksi ja puhtaita aitajuoksusuorituksia ei montaa nähty. Tästä on hyvä lähteä parantamaan ja etsimään sitä kolmen askeleen juoksurytmiä. Poikien aitajuoksuviesti sujui taas mallikkaasti. Poikajoukkue Juuso Tuominen, Jusa Niemi, Elias Hietanen ja Juho Mantila piirinmestareiksi ajalla 52,67.

Pitkän matkan viestit alkoivat Kiskon osalta erittäin harmillisesti, kun tyttöjen kakkosjoukkueen aloitusosuudella Venla Lähdemäki astui radalla metallireunuksen päälle ja nivelsiteet joutuivat niin koville, että juoksumatka tyssäsi valitettavasti kakkosjoukkueen osalta. Ykkösjoukkue taisteli pitkään mitalista, mutta joutui lopulta taipumaan neljänneksi ajalla 11.39,09. Poikien vastaavalla matkalla taistelu mitalista jatkui pitkälle kisaan ja pronssimitali kuitenkin pojille ajalla 10.28,19.

Viesteistä sekä urheilijat että valmentajat saivat arvokasta tietoa juoksujen sujumisesta ja varmaa on ainakin, että juosta kannattaa aina!