Uudy:n pm-junnut Keravalla 1.8.2020

1.8.2020

Kiskolaiset urheilijat olivat ennätysvireessä Keravalla Kalevan urheilupuistossa käydyissä pm-kilpailuissa.

Ysitytöt olivat liikkeellä Keravalla kolmen urheilijan voimin. Jenni ja Nea hyppäsivät korkeudessa omat ennätyksensä ja Jennin tuloksella 109 cm irtosi pronssimitali. Jennin urakka jatkui 40 m juoksulla ja ajaksi tuli 7.32. Iina juoksi oman ennätyksensä 8.35. Päivän toisen pronssimitalin Jenni nappasi keihäästä tuloksella 14.23. Iina heitti oman ennätyksensä 9.16.

Ysipoikien urakka alkoi heti räväkästi 40 m juoksulla. Pikamatkan pinkaisi Kiskon neljä ysipoikaa: Johannes Tuominen, Niklas Istsuk, Jyvä-Kasperi Koskela ja Tobias Wunsch. Kovaa pojat pinkoivat ja Johannes ylsi hopeasijalle ajalla 6,83 ja Jyvä pronssille ajalla 6,90 ja paransi omaa ennätystään.

Lähes heti perään oli poikien korkeus ja siinä kisailivat Johannes ja Niklas, tästäkin Johannes nappasi hopeaa, komealla 112 hypyllä. Niklas sai myös hienon tuloksen 87 ja paransi omaa ennätystään.

Viimeisenä lajina ysipojilla oli keihäs ja siinä kisaili Tobias ja Jyvä. Tobias kiskaisi keihäällä hienon 13,41 tuloksen ja Jyvä otti toisen pronssinsa tuloksella 21,82.

Päivä oli aurinkoinen ja pojat tekivät hienoja suorituksia. Hienoa Kiskon Ysipojat.

Kiskon kymppigimmat kisaamassa Keravalla kuuden kimman voimin!

Kisaamaassa Eevi Aarnio, Kaisa Alastalo, Veera Inkinen, Isabella Lindberg, Elina Malinen ja Maiju Miikkulainen.

Päivä alkoi T10 osalta kuulalla, jossa kaikki kolme kisaajaamme pääsivät mukaan kaikille kisakierroksille. Uudet ennätykset kaikille kolmelle Veeralle (5,21), Isabellalle (5,58) ja Maijulle (6,26). Tällä tuloksella Maiju kisan kakkonen.

T11 60 m Eevi juoksi itsensä totutuun tapaansa ykköseksi ja oma enkkakin tuli 8,91. Elinalla aika 9,91 toi tänään sijoitukseksi 9/23. Kaisa puolestaan pinkoi matkan aikaan 10,25.

T11 kuulassa osallistujana meiltä vain Eevi, joka työnsi 6.50 sijoitus 10/12.

T11 pituudessa Kaisalle tulos 3.49, Elinan paras oli parikymmentä senttiä pidempi eli 3.66. Eevin pomppu 4.12 nosti tytön toiseksi. Eevillä tasainen neljän hypyn neljänmetrin sarja.

Tämän jälkeen T11 ohjelmassa pientä taukoa ja aurinkokin alkoi lämmittää mukavasti.

Kello 12.15 startattiin 10-vuotiaiden tyttöjen pikamatka. 60 m sileän voittoaika Onerva Pennoselle nurmijärveläiselle tytölle oli tänään 9,45. Tästä Maiju perässä vaivaiset neljä sadasosaa ajalla 9.49 Maiju toinen. Isabella ja Veera juoksivat hyvät juoksut, Veeralle ennätyskin. Huomenna aamulla jatketaan saman matkan aitojen merkeissä.

Keihaspaikalle päästiin ensin kymppien kanssa Isabellalla tasainen 15 metrin sarja, josta viimeinen eli neljäs heitto oli paras 15,66 tällä pm-pronssia tänään. Maijun toinen heitto 17,97 jolla hänelle tänään pm-hopeaa. Yli parinkympin kaaria ei kisassa tänään nähty. Yksitoistavuotiaissa sen sijaan voitto meni Jenna Pyykölle Nurmijärvelle 21,48. Eevi jäi vain viisi senttiä kahden kympin rajasta. Tuloksella 19.95 Eevi kisan kakkonen. Tulos on myös Eevin uusi oma ennätys. Elinalle 4 sija 16,98 tuloksella. Kaisa paransi metrikaupalla vanhaa ennätystään Kaisan tulos 11,72.

Kiekosta innostuneet Elina ja Eevi heittivät tänään hienosti. Elina neljäs (17,98) ja Eevi ensimmäinen (21,39). Eevillä taisi olla hetki, kun viimeksi on kiekkoilut kisamielessä, kun entinen enkka oli kympin hujakoilla.

Gimmojen viimeinen laji oli pituus, jossa Maiju oli ennätyksellään 3,68 kisan viides. Niin ikään oman enkkansa hienosti hyppäsi myös Veera, tulos hänellä 2,90.

11-13-vuotiaat pojat mestaruusjahdissa Kalevan Urheilupuistossa.

P11-joukkueesta tänään kilpailuissa mukana olivat Vertti Salminen, Andres Istsuk, Matthias Wunsch ja Vili Rasehorn. Aamu alkoi kiekonheitolla, johon osallistui Vertti. Vertti heitti kisan kakkoseksi ennätyksellään 22,63 metriä ja palkinnoksi pm-hopeaa.

Toisena lajina pojilla oli pituushyppy. Pituuslankulta kävivät ponnistamassa Vili ja Andres. Vili ponnisti kisan toiseksi tuloksella 4,25 jääden kultamitalista vain kaksi senttiä. Andres ponnisti kisan seitsemänneksi tuloksella 3,20. Pituuden jälkeen samat kaverit jatkoivat 60 m pikajuoksuun. Vili päivän kiireisin 11-vuotiaista pojista ja hän ehti maaliin ajassa 8,90. Andres sijoittui seitsemänneksi ajalla 10,05.

Keihäspaikalle asteli kolmikko Matthias, Vili ja Vertti. Keihäässä käytiin voittokamppailua viimeiselle kierrokselle asti. Voiton Vilin nenän edestä nappasi Nurmijärven Yleisurheilun Jere Paananen. Vilille hopeaa tuloksella 28,20. Kolmanneksi Vertti tuloksella 20,47 ja neljänneksi Matthias tuloksella 19,52. Hienosti ovat menneet poikien keihästaidot eteenpäin keihäskoulussa.

Päivän viimeisenä lajina pojilla oli kuula. Kuularingistä kultaa kaivoi Vertti tuloksella 8,36 ja kuudenneksi työnsi Matthias tasan viiden metrin työnnöllä.

P12-joukkueesta mukana oli tänään vain Ville Mattila. Ville aloitti päivän seiväshypyllä. Uudella ennätyksellä 205 Villelle hopeamitali. 60 metriä taittui Villellä aikaan 9,04 ja se oikeutti pm-hopeaan. Villen päivän kolmas laji oli korkeushyppy, jossa tulos 127 oikeutti neljänteen sijaan. Villelle kaikista lajeista ennätys!

P13-joukkue oli iskukykyisenä liikkeellä kokoonpanolla Aukusti Malinen, Vilho Haaksluoto ja Aleksi Salminen. Aamulla Aukusti ja Vilho kävivät Kiskon jäsenten välisen taistelun piirinmestaruudesta seipäässä. Vilho vei mestaruuden tuloksella 300. Aukusti kisan kakkonen tuloksella 195, joka on hänen uusi ennätyksensä.

60 metrille osallistui Vilho. Vilho jäi mestaruudesta viimeisellä askeleellaan ja hävisi viidellä sadasosasekunnilla kovalle taistelukaverilleen Jesse Kettuselle. Vilho lupasi kuitata tappion sunnuntaina aidoissa. Vilhon aika 8,24.

Kuulakisaan osallistuivat Aukusti ja Aleksi. Aleksi kisan neljäs tuloksella 7,84 ja Aukusti kisan viides tuloksella 6,90. Samaiset tyypit vahvistettuna Vilholla marssivat pari tuntia myöhemmin kiekkorinkiin. Vilho kisan toiseksi 28,89 kantaneella ennätysheitollaan. Aukusti kisan viides tuloksella 19,32 ja Aleksi kisan kuudes.

Päivän poikien osalta päätti korkeuskilpailu, joka käytiin Aleksin ja Aukustin välillä. Aleksi ponnisti korkeammalle ja piirinmestaruuteen tuloksella 127. Aukusti kisan toinen tuloksella 117.

T-12/13 sarjoissa kilpaili lauantaina Tähkä-Alina Koskela ( T13) ja Ruth Toivola (T12).

Tytöt 12 sarjassa Ruth tehtaili hienosti kolme voittoa. Päivän ensimmäisessä lajissa kiekossa syntyi tulos 29.46, jääden kaksi senttiä ennätyksestä. Seuraavassa lajissa kuulantyönnössä pisin työntö lensi hienosti uusiin ennätyslukemiin 11.40. Korkeushypyssä ylittyi 154, joka on ulkoratojen ennätys. Eikä kaukana ollut myöskään 158, josta kolmas yritys oli lähellä onnistua.

Tytöt 13 sarjassa Tähkä-Alina Koskela hyppäsi hienosti seipäässä ennätyksen 2,65, jolla irtosi kisan voitto. Voittomarginaali seuraavaan oli peräti 60cm. Tähkä-Alina jatkoi mitalikannassa myös kiekossa, jossa hopeamitali irtosi uusin ennätyslukemin 17,81. Kuulassa syntyi myös ennätys 7,85, jolla sijoitus päivän kisassa oli kuudes.

Valmennusryhmälle mitalisadetta lauantain piirinmestaruuskilpailuista

14- ja 15-vuotiaat Kiskon valmennusryhmäläiset saavuttivat perustason tuloksia sekä iloisia yllätyksiä ja ennätyksiä kilpailuissa. Tuloksellisesti parasta antia oli Vilja-Matilda Koskelan voitto 15-vuotiaiden tyttöjen seiväshypyssä tuloksella 3.10. Tulos on Vilja-Matildan ennätys sekä tärkeä tulos, joka oikeuttaa syksyllä alueellisen nuorten maajoukkueen kutsuleiritykseen. Tulos oikeuttaa jaettuun neljänteen sijaan Suomen 15-vutoiaiden tyttöjen tilastossa. 14-vuotiaiden poikien seiväshypyssä Jusa Niemi jäi valitettavasti ilman tulosta.

100 metrin juoksussa 15-vuotias Juho Mantila juoksi piirinmestariksi tuloksella 12,53 ja Juuso Tuominen toiseksi ajalla 14,15. Jusa Niemi oli vuotta nuoremmissa pojissa neljäs ajalla 13,67. Sanni-Veera Viertola oli 14-vuotiaiden tyttöjen viides ajalla 14,18. Vilja-Matilda Koskela oli 15-vuotiaiden tyttöjen kymmenes ajalla 14,76.

Juho Mantila jatkoi SM-kisalajissaan 300 metrin aidoissa ennätystehtailuaan juosten yksinään piirinmestariksi ajalla 44,57. Viikon kuluttua Naantalin SM-kilpailuissa odotetaan radalle muitakin juoksijoita ja uutta ennätystä Juholle. Juho oli piirinmestari myös pituudessa tuloksella 5.14 ja Juuso Tuominen samassa sarjassa kolmas tuloksella 4.14. 14-vuotiaiden pituushypyssä Ida Aarnio hyppäsi ennätyksensä 4.21 ja tällä hypyllä on hyvä jatkaa elokuun lopussa käytäviin SM-otteluihin.

Kuulapaikalla nähtiin neljä tyttöä tositoimissa. 15-vuotiaiden tyttöjen kuulan piirinmestariksi Aino Laitinen, jonka pisin työntö kantoi 10.87. Elsa Mattila työnsi 9.38 ja oli kilpailun viides. 14-vuotiaissa tytöissä käytiin jännittävä kilpailu, jonka voittoon viimeisen kierroksen työnnöllään Sanni-Veera Viertola tuloksella 11.26. Ida Aarnio oli kilpailun viides tuloksella 9.29.

Tästä jatketaan huomenna kohti uusia ennätyksiä!