Kilpailuohjeet

Kilpailut järjestetään Hyvinkäällä 6-8.8.2021, Hyvinkään urheilupuiston yleisurheilukentällä (Urheilukatu 19, 05800 Hyvinkää). Kilpailut alkavat perjantaina klo 13.00, lauantaina ja sunnuntaina klo 10.00.

Kilpailukanslia 

Kilpailukanslia sijaitsee etusuoran maalipäädyssä katsomon alakerrassa. Käynti kilpailukansliaan on katsomon takaa. Kilpailukanslian sijainnin näet aluekartasta. 

Kilpailukanslian aukioloajat 

Torstai 5.8. 18.00-21.00 

Perjantai 6.8. 9.30-21.00 

Lauantai 7.8. 8.00-20.00 

Sunnuntai 8.8. 8.00-17.30 

Kilpailukansliassa hoidetaan: 

  • Kilpailumateriaalin ja -numeroiden jako 

  • Ennakkoon tilattujen ruokalippujen jako 

  • Osanoton varmistus paperilla, mikäli sähköinen varmistus ei onnistu 

  • Infopiste 

  • Löytötavaratoimisto 

Varmistus 

Osanoton varmistus on suoritettava sähköisesti tuloslista.com/varmistus tai kirjallisesti kansliassa viimeistään 90 minuuttia ennen lajin alkua.  

Varmistukset suositellaan tekemään sähköisesti.

Ohjeet:

1. Mene osoitteeseen: https://www.tuloslista.com/varmistus

2. Odota, että lista latautuu ja valitse kilpailu. Huom! Listan latautumisessa voi kestää hetken aikaa.

3. Valitse seura, jonka varmistuksia haluat käsitellä.

4. Syötä koodi: sm1617hyvinkaa

5. Tee varmistus, paina muutosten esikatselu ja lopuksi tallenna tiedot. 

Mikäli verkkovarmistus ei toimi, voit varmistaa kirjallisesti kilpailukansliassa.

Osanoton varmistus on pakollinen. Jos urheilija ei osallistu varmistamaansa lajiin, ei hän saa osallistua myöskään muihin lajeihin kilpailuissa, ei siis seuraavienkaan päivien lajeihin. Kun varmistus on tehty ja varmistusaika umpeutunut, ko. lajiin on myös osallistuttava (ellei kisalääkäri tai ensiapuryhmä anna terveydellisistä syistä poikkeuslupaa), muutoin kaikki urheilijan meneillään olevien lajien tulokset ja sijoitukset kilpailuissa mitätöityvät. 

Jos kenttälajien karsinta on kahdessa ryhmässä, myös jälkimmäisen ryhmän varmistusaika päättyy 90 minuuttia ennen ensimmäisen ryhmän aikatauluun merkattua alkamisaikaa! 

Välineiden tarkastus 

Omien välineiden käyttö on sallittua. Välineiden tarkastus tapahtuu katsomon alla olevassa varastossa (katsomon päädyssä). Välineet on jätettävä tarkastukseen vähintään kaksi tuntia ennen lajin alkua. Välineet saa kilpailun jälkeen hakea takaisin samasta paikasta. Seipäiden tarkastus tapahtuu suorituspaikalla. Seipäät tulee kuitenkin jättää säilytykseen välinetarkastuspisteelle vähintään kaksi tuntia ennen lajin alkua. Seiväsputket on hyvä merkitä jo etukäteen: oma nimi, seura, sarja (esimerkiksi ilmastointiteipillä). Kaikki suoritusvälineet siirretään kenttäalueelle järjestäjien toimesta. Tuodessasi välineen tarkastukseen, ota mukaan kilpailukansliasta saamasi välinetarkastuskuitti kokonaan täytettynä. 

Omia heittovälineitä saa olla maksimissaan kaksi urheilijaa kohti.

Torstai 5.8. 18.00-21.00 

Perjantai 6.8. 9.30-21.00 

Lauantai 7.8. 8.00-20.00 

Sunnuntai 8.8. 8.00-17.30  

Oleskelu kentällä 

Kentällä oleskelu on ehdottomasti kielletty yleisöltä, valmentajilta sekä ei-kilpailuvuorossa olevilta urheilijoilta. 

Verryttelyalue 

Lämmittely tapahtuu yleisurheilukentän välittömässä läheisyydessä olevalla pesäpallokentällä, katso kilpailualueen kartta. Verryttelykentältä löytyy mm. juoksuaitoja, pukuhuoneet ja wc-tilat. Pesäpallokentällä EI saa heittää moukaria, kiekkoa tai keihästä eikä myöskään työntää kuulaa.

Verryttelykenttänä toimii lisäksi Mustamännistön hiekkakenttä (Piispanpuisto, tarkempi osoite Google Maps:n mukaan Apolankatu 10, Hyvinkää). Mustamännistön kentällä voi heittää myös moukaria. Hyvinkään lisäksi on mahdollista käyttää verryttelykenttänä Riihimäen Peltosaaren yleisurheilukenttää. Peltosaaren yleisurheilukentän nurmikentällä saa heittää myös moukaria. Verryttelyalueella ei ole valvontaa ja omia välineitä tulee käyttää. 

Urheilijoilla on käytössään kilpailuiden aikana myös punttisali. Punttisali löytyy verryttelyalueen ja yleisurheilukentän välittömässä läheisyydessä olevasta rakennuksesta pukuhuonetilojen alakerrasta.

HUOM. Sunnuntaina pesäpallokenttä on varattu klo 15 alkaen pesäpallopelin alkamista varten. Klo 15-15.20 voi verrytellä juoksuradan ulkopuolella/kentän ulkopuolella. Klo 15.20 alkaen urheilijat voivat verrytellä yleisurheilukentän radalla (400 metrin aitojen jälkeen).

Pukuhuoneet, suihkut ja urheilijoiden lepotila sekä WC:t 

Pukuhuoneet ja suihkut sijaitsevat pesäpallokentän ja yleisurheilukentän välissä (kentän välittömässä läheisyydessä). Useita wc-tiloja on samassa rakennuksessa kuin pukuhuoneet. Yleisurheilukentän katsomon alla on wc-tilat naisille ja miehille sekä pienet pukuhuonetilat. Järjestäjä suosittelee urheilijoita käyttämään pesäpallokentän vieressä sijaitsevia pukuhuone- ja wc-tiloja. Älä jätä arvoesineitä pukutiloihin, järjestäjä ei vastaa kadonneista tavaroista. Löytötavarat voi noutaa kilpailukansliasta kisojen ajan tuntomerkkejä vastaan.  

Kilpailijoiden kokoontuminen (calling) 

Kilpailuun kokoontuminen, calling, tapahtuu etusuoran lähtöpäässä sijaitsevassa teltassa (100 m lähtöpaikan vieressä), katso urheilukentän kartta. Kokoontumispaikalla on nähtävissä eräjaot ja suoritusjärjestykset. Useassa erässä juostavilla matkoilla viedään kentälle kaksi erää kerrallaan. 

Siirtyminen suorituspaikoille tapahtuu johdetusti. Kenttälajeissa myös poistuminen kentältä tapahtuu johdetusti. Juoksulajeissa kilpailijoiden varusteet tuodaan koreissa etusuoran maalialueen päädyssä olevaan telttaan (mixed zone), katso urheilukentän kartta. Kentällä (suorituspaikoilla) ei saa käyttää elektronisia laitteita. HUOM! Urheilijan, joka osallistuu samana päivänä kahteen lajiin eikä ehdi toisen lajin kokoontumiseen annettujen aikojen puitteissa, tulee ilmoittaa siitä ollessaan ensimmäisen kerran kokoontumispaikalla. 

Seiväsvalmentajat (yksi valmentaja/urheilija) siirtyvät sisäkentälle urheilijoiden kanssa calling-aikataulun mukaisesti callingin kautta. Sisäkentällä seiväsvalmentajille on osoitettu omat istumapaikat.

Calling-aikataulu julkaistaan ja vahvistetaan aikataulun yhteydessä. 

Palkintojenjako 

Palkintojenjako suoritetaan erillisen aikataulun mukaisesti. Kokoontuminen palkintojenjakoon tapahtuu palkintojenjaon kokoontumispaikalla 10 min ennen aikataulussa ilmoitettua aikaa. Palkintojenjaon kokoontumispaikka on etusuoran maalipäädyssä katsomon päädyssä. Jokaisessa lajissa palkitaan kolme parasta ja voittajan valmentaja (yksi per urheilija). 

Kilpailijoiden esittely 

Kilpailijoiden esittely tapahtuu finaaleissa noin 3-5 minuuttia ennen lajin alkua lähtö- ja suorituspaikoilla. 

Vaatekorit 

Juoksulajeissa ja kävelyissä urheilijoiden varusteet tuodaan vaatekoreissa lähtöpaikalta maalialueen päädyssä olevaan telttaan (mixed zone), katso urheilukentän kartta. 

Kilpailuasut 

Urheilijan tulee SM-kisoissa esiintyä ja kilpailla seuransa virallisessa asussa. Kilpailuasut ja numeroiden kiinnitys tarkistetaan kokoontumisessa ennen kentälle menoa. 

Kilpailunumerot 

Kilpailunumerot jaetaan muun kilpailumateriaalin mukana. Numero kiinnitetään rintaan paitsi hyppylajeissa joko rintaan tai selkään. Yli yhden ratakierroksen matkoilla juoksulajeissa käytetään kahta kilpailunumeroa, jotka kiinnitetään sekä rintaan että selkään. Kävelyssä käytetään myös kahta kilpailunumeroa. Numeroa ei saa taittaa. Kilpailunumerot on kiinnitettävä viimeistään ennen kokoontumispaikalle tuloa, jossa niiden kiinnitys tarkistetaan. Ilman kilpailunumeroa ei saa kilpailla. 

Ensiapu 

Kentällä on ensiapuryhmä ja lääkäri. Ensiapupiste sijaitsee katsomorakennuksen viereisellä nurmialueella, katso urheilukentän karttaa. Jokaisella suorituspaikalla on kylmäpusseja. 

Kilpailupaikalla on myös lääkäri Aliisa Auvinen. Hänet tavoittaa kilpailun aikana numerosta 040 591 4098.

Dopingtestaus 

Mikäli dopingtestausta on, niin urheilijat ohjataan johdetusti testaukseen. 

Vastalauseet 

Vastalauseet tulee jättää 30 minuutin sisällä lajin tulosten julkistamisesta. Vastalause tulee jättää kirjallisena kilpailukansliaan ja sen yhteydessä tulee suorittaa 50 euron protestimaksu. Lomakkeita saa kilpailukansliasta. 

Tulospalvelu 

Tulokset toimitetaan ilmoitustaululle, joka sijaitsee katsomorakennuksen päädyssä (erillinen tulostaulu). Tulospalvelu sijaitsee katsomorakennuksen yläosassa kuuluttamossa. Kilpailuissa on käytössä live-tulospalvelu, linkki kisojen kotisivuilla. 

Medialle 

Lehdistölle ei ole erikseen järjestettyä työskentelytilaa. Mixed Zone/haastattelualue sijaitsee maalialueen vieressä. Median edustajien toivotaan olevan etukäteen yhteydessä kilpailunjohtajiin. Samassa yhteydessä sovitaan myös kentällä kuvaamisesta.